Dodaj do ulubionych

Cytologia + Kolposkopia

IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.15, 18:36
Witam kilka dni temu odebrałam wyniki cytologii po dwóch dniach miałam zrobiona Kolposkopie wraz z pobraniem materiału. Do wyników pozostało dwa tygodnie a ja siedzę jak na szpilkach. Może któraś z kobietek miała podobne wyniki do moich i napisze czego się mogę spodziewac.
Cytologia: stwierdzono obecność nieprawidlowych komórek nablonkowych.
Opis: HSIL zmiany srodnablonkowe stopnia wysokiego mogące odpowiadać cin2 cin3/Ciś dysplazji średniego i dużego stopnia.

Protokół Kolposkopii:
Strefa transformacji widoczna
Obserwowane zmiany: wyniosły nierówny zbielaly nablonek po (aa), mozaika.
Rozpoznanie Kolposkopijne: Zmiany o charakterze wirusowym, high Grande CIN. Znajdzie się ktoś pomocny???? Pozdrawiam was kobietki
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Cytologia + Kolposkopia IP: *.mtk-tv.pl 08.11.15, 15:09
      Prawdopodobnie będziesz miała konizację szyjki macicy. Miałam to samo. CIN to przedinwazyjny rak.
      • Gość: ... Re: Cytologia + Kolposkopia IP: *.play-internet.pl 08.11.15, 16:21

Dzięki za odpowiedz
    • Gość: Kasia Re: Cytologia + Kolposkopia IP: *.mtk-tv.pl 09.11.15, 20:48
      Pocieszę Cię,że mnie zupełnie nic nie bolalo.Operacja jest w znieczuleniu a potem było tylko takie uczucie pustki w okolicy krocza.2 dni w szpitalu.Najważniejsze jest to,co wykażą badania histopatologiczne wyciętego fragmentu.Ja miałam wyjątkowe szczęście,bo był tylko stan zapalny i CIN 1 ,a kolposkopia wykazywała CIN 3. Trzymaj się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka