Dodaj do ulubionych

czy i jak sie golicie??????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:37
mam do Was pytanko: czy przed pojściem do ginekologa się TAM golicie?? a
jeżeli tak to czy całkiem czy tylko miejscowo??
Obserwuj wątek
    • sk_11 Re: czy i jak sie golicie?????? 17.07.05, 15:49
      Dzisiejszy standart to kobieta bez zarostu.
    • hippophae Re: czy i jak sie golicie?????? 17.07.05, 16:20
      Bez przesady, nie ma żadnych wymagań co do fryzury. Spokojnie możesz iść tak jak chodzisz na codzień. Ja normalnie usuwam całe lub większość owłosienia dlatego przed wizytą usuwam ewentualne "odrosty" bo są nieestetyczne. A co do wypowiedzi poprzedniczki z tym standardem to duża przesada.
      • Gość: jowita21 Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:53
        hmm no każdy ma swoje zdanie na ten temat dlatego zapytalam,żeby sie dowiedziec
        jak Wy robicie
        a co myslicie o tym zeby isc bez ŻADNEGO golenia??
        -czy to by bylo też nieestetyczne??
        • Gość: boyena Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.chello.pl 17.07.05, 18:04
          Masz całkowitą rację! Ewentualne "odchylenia" od standardu mogą świadczyć o
          chorobie np hirsutyzm. Ważne jest abyś się podmyła przed wizytą. W niektórych
          przychodniach w rozbieralni jest bidet, jednak najlepiej jest to zrobić w domu.
          • Gość: jowita21 Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:21
            no to że sie trzeba podmyć to CHYBA (?) każdy wie
            mi chodzi o opinie czy sie golić czy nie tongue_out
            mimo wszystko dzieki za posta
            • Gość: boyena Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.chello.pl 17.07.05, 18:27
              Może nie wyraziłam się dość jasno ale masz rację,że nie zamierzasz się golić.
              To miałam na myślismile).
              • Gość: jowita21 Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:32
                smile
                • Gość: ewka Re: czy i jak sie golicie?????? IP: 81.219.88.* 17.07.05, 18:42
                  Wiele kobiet sie nie goli tylko np przycina krócej tam włosy żeby nie było
                  długich loków. To nie jest wymóg, tylko nowa moda. A ginekologa nie interesuje
                  czy masz włosy czy nie.
                  • Gość: jowita21 Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:46
                    no ja np nie bylam jeszcze u gina ale sie wybieram i to stąd to pytanie
                    a tak wogóle to może ginekolodzy wolą jak sie kobiety ogolą?? to tylko moje
                    sugestie, bo jak już pisalam nigdy nie bylam ani nie gadalam z gin.
                    pozdrawiam
                  • Gość: boyena Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.chello.pl 17.07.05, 18:51
                    Do ewki! Nie masz racji,że gin nie zwraca uwagi na sposób owłosienia a zwłaszcza
                    przy pierwszej wizycie o której warto wspomnieć,że jest PIERWSZA.
                    • Gość: jowita21 Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:55
                      BOYENA wiec co masz na mysli? ze sposob owlosienia jest taki istotny?
                      -wlasnie bo ja mam taki problem że moje owlosienie mnie denerwuje, nie lubie
                      ubierac strojów kapielowych bo to wszystko wystaje, a jak zgole to pozniej przy
                      odrastaniu wyskakują krosti jakieś uncertain
                      No wiec czy to ze mam takie a nie inne owlosienie oznacza ze np mam za duzo
                      meskiego hormonu w sobie?
                      • Gość: boyena Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:10
                        Być może ale niekoniecznie, gdyż np brunetki mają z natury bardziej obfite
                        owłosienie wzgórka łonowego.
                        Krostki po goleniu wynikają z podrażnienia skóry. Słusznie robisz,że wybierasz
                        się z tą wizytą bo równie dobrze możesz mieć jakieś zaburzenia hormonalne i
                        wyjaśnienie ich należy do ginekologa ewentualnie endokrynologa-ginekologa.
                        • Gość: hm Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:23
                          A dlaczego od razu doszukujesz się zaburzeń hormonalnych?
                          Przecież Jowita nie napisała że ma ZBYT duże owłosienie - ja mam takie samo
                          (też wyłazi spod stroju, majtek) i to nie jest żadne odchylenie od normy.
                      • Gość: ooo Re: czy i jak sie golicie?????? IP: 195.69.80.* 17.07.05, 19:12
                        wiesz co? mi się wydaje, że ty wogóle jesteś facetem i szukasz podniety
                        wałkując ten temat....
                        • Gość: jowita21 Re: czy i jak sie golicie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:23
                          do OOO hmm wiesz co nie wiem co mogłoby podnieć faceta w tym temacie (bo chyba
                          nie to że pytam czy się golić) . Pytam bo przede mną wizyta u ginekologa i
                          chyba moge sie dowiedziec jak sie przygotowac? czy to jest zabronione?
                          Jeśli cie to denerwuje to opuść ten wątek i finał!!
    • Gość: zuza nie IP: 172.28.252.* 17.07.05, 19:24
      sie nie golę
      włosy stanowią naturalną ochrone pochwy przed paskudnymi zarazkami
      nawet ginekolodzy negatywnie wyrażają sie o goleniu
      • Gość: jowita21 Re: nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:29
        oki to ja już kończę ten temat bo tu mnie niektórzy... posądzają o bycie facetem
        dzięki dziewczyny za komenty (chyba jednak sie nie ogole, bo mnie przekonał
        komentarz zuzy). Mówi się trudno jeżeli ginekologowi bedzie to przeszkadzało.
        Wkońcu badania to jego robota
        pozdrawiam
        • Gość: ewka Re: nie IP: 81.219.88.* 17.07.05, 22:10
          Akurat trafilaś na boyene która jest fanatyczką golenia owłosienia łonowego i
          takie rady Ci dała że trzeba golić.
          Ale tak prawde mówiąc to czy się golisz czy nie to jest Twoja indywidualna
          sprawa... kwestia wygody czy estetyki... Kiedys kobiety się wcale nie goliły,
          teraz to wymysł mody i fanaberie mężczyzn. Są przeciwskazania ginekologiczne do
          golenia się... bo niektóre kobiety które pozbywaja sie włosów notorycznie
          zapadaja na grzybice i zapalenia pochwy. Odrastające włoski też nie należą dla
          przyjemności. Jeśli nie chcesz golić się na zero to możesz przyciać krótko
          włoski i podgolić je po bokach i wtedy nie wystają z majtek.
          A dla ginekologa to naprawde obojętne czy jesteś tam ogolona czy nie, jego to w
          ogóle nie obchodzi, nic na ten temat nie powie, nie skomentje. Nie musisz sie
          do niego specjalnie stroić... on nie podziwia kobiecego łona tylko jest po to
          żeby Cię zbadać czy leczyć.
          • Gość: hmmm Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:22
            To trochę jak pytanie, czy idąc do ginekologa trzeba mieć taką czy inną fryzurę
            (na głowie)...
            A co go to obchodzi?
            W życiu nie słyszałam komentarza ze strony gin, że mam "coś nie tak" z moją
            intymną fryzurką. Moja sprawa i tyle.
            Odechciało mi się golenia, gdy raz przed wizytą podgoliłam sobie - i poszłam na
            tę wizytę z podrażnioną czerwoną skórą... smile)
            Na codzień podgalam jedynie boki, żeby nie wyłaziły, i tyle. I tak idę też do
            gin, bardziej się nie stroję wink)
            • Gość: mb Re: nie IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 09:40
              ja chodze do gina i tylko gole w okolicach bikini i przycinam oglnie za dlugie
              wlosy i jest ok nie czuje zadnego dyskomfortu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka