Dodaj do ulubionych

doradzcie jaką wkładke domaciczną

01.08.05, 21:40
w tym miesiącu bede miala zakladaną wkladke, ale jeszcze nie wybralam jaką,
lekarz zaproponował mi kilka i nie wiem jaką wybrac, jaką wy macie i czy
jestescie zadowoleni.
Obserwuj wątek
    • iwi.c Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 01.08.05, 22:00
      hej! ja niedawno załozyłam MIRENĘ. Na pewno słyszałas, działa 5 lat, bez
      stresu, że czegoś zapomnisz, albo, że masz ochotę na seksik w nieodpowiednie
      dni. Jestem zadowolona, choć to dopiero 2 miesiące. Dosyć ostroznie
      podchodziłam do zabezpieczeń tak w ogóle, bo jedna dzidzia z gumki, druga z
      tabletek... hi, hi, hi. Serio! Mam nadzięję, że ta jest tak skuteczna jak
      mówią. Niestety bardzo droga, ja za spiralę i założenie zapłaciłam 900 zł.
      Wzięłam kredyt, dobre co? Polecam MIRENĘ> jeszcze nie zaszłam smile
    • alik74 Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 01.08.05, 22:19
      Ja mam Nowa T od miesiąca, na razie jest OK, jestem zadowolona. Zakłada sią ją
      na 5 lat, (po trzech pasowało by wymienić). Razem z założeniem kosztowało mnie
      to 500zł. Dla mnie super!
      • llidkaa Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 02.08.05, 08:46
        rzeczywiscie slyszalam o Mirenie i wydaje sie najlepsza, lekarz tez powiedzial
        mi ze koszt to 900zl. aloe myslalam ze moze cos taniej polecicie a rowniez zeby
        bylo dobrze.
        • lucyna_sp Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 02.08.05, 12:39
          Ja stosuję zwykłe wkładki miedziane od kilkunastu lat i jestem bardzo
          zadowolona. Obecnie mam Nova-T i jest super, żadnych problemów. Pierwszą miałam
          jakąś inną (starszy model) to miałam trochę obfitsze miesiączki przez pierwsze
          miesiące stosowania. Badanie raz do roku i zupełna swoboda. Polecam. Jeśli w
          czymś Ci mogę pomóc, to pytaj.
          • przygodziak Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 02.08.05, 15:51
            Ja również mam Nova-T i jestem zadowolona. Moja jest na trzy lata (względy
            zdrowotne) i koszt z założeniem wynióśł tylko 300 zł. z czego większość to
            założenie. Nie miałam ani obfitszych miesiączek, ani plamień, jednym słowem
            super, nawet mam regularne miesiączki, co uzyskiwałam tylko przy tabletkach.
            • zuzia_i_werka Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 02.08.05, 19:04
              MI lekarka poleca Mirenę z powodów leczniczych-ma zmniejszyc krwawienia
              spowodowane mięsniakiem>Jeśli faktycznie mi pomoże to nawet wezmę kredytsmile)
              Muszę tylko wcześniej zrobić usg i wtedy ustalimy szczegóły.Pozdr!
    • honi_29 Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 02.08.05, 21:48
      Zaraz mnie zlinczujecie,ale czy zdajecie sobie sprawę,że zabijacie własne
      dzieci?Wiecie jak to działa?Dobrze Wam z tym?Ja nie potrafiłabym tego zrobić
      tylko po to,by mieć komfort przy uprawianiu sexu.Dla mnie to morderstwo z
      premedytacją!
      • ingrid123 Honi_29 02.08.05, 21:57
        Mam dokładnie taka sam opinię na ten temat.
        Zawsze uważałam, że jest to środek wczesnoporonny!
      • moofka Re: doradzcie jaką wkładke domaciczną 02.08.05, 22:24
        honi_29 napisała:

> Zaraz mnie zlinczujecie,ale czy zdajecie sobie sprawę,że zabijacie własne
        > dzieci?Wiecie jak to działa?Dobrze Wam z tym?Ja nie potrafiłabym tego zrobić
        > tylko po to,by mieć komfort przy uprawianiu sexu.Dla mnie to morderstwo z
        > premedytacją!
        glowne jej dzialanie to unieruchomienie plemnikow tak, aby nie byly w stanie
        dotrzec do komorki jajowej
        kazda metoda antykoncepcyjna ma swoich zwolennikow i przeciwnikow
        kazdy wybierze cos co mu pasuje, czy to praktycznie czy swiatopogladowo
        na szczescie
        a teksty o morderstwie z premedytacja przywodza na mysl stylistyke pewnego radia
        • honi_29 moofka 03.08.05, 10:03
          Nie wyjeżdżaj mi tu z "Radiem Maryja",ok?A blastomery,to jak się nie mylę już
          komórka jajowa po zapłodnieniu i podziale,prawda?Jest życie inaczej
          mówiąc.Piszesz,że wkładka działa wczesnoporonnie,jak inne jej sposoby
          zawiodą,nie mniej jednak powoduje obumarcie zarodka.Rób jak chcesz,to Twoje
          sumienie i Twoje dzieci.Powodzenia
          • moofka Re: moofka 03.08.05, 10:10
            honi_29 napisała:

> Nie wyjeżdżaj mi tu z "Radiem Maryja",ok?A blastomery,to jak się nie mylę już
            > komórka jajowa po zapłodnieniu i podziale,prawda?Jest życie inaczej
            > mówiąc.Piszesz,że wkładka działa wczesnoporonnie,jak inne jej sposoby
            > zawiodą,nie mniej jednak powoduje obumarcie zarodka.Rób jak chcesz,to Twoje
            > sumienie i Twoje dzieci.Powodzenia
            spor o to trwa nie od dzis
            dlatego daruj sobie jedynie sluszne opinie
            i nazywanie antykoncepcji tego rodzaju morderstwem z premedytacja
            dziewczyna pisze z prosba o praktyczne rady uzytkownikow
            a ty na nia z beretem i wyklinaniem

kiedys trafilam na takiego ginekologa w sutannie
            i sorry - uraz mam

• honi_29 Re: moofka 03.08.05, 10:14
              Chciałabym powiedzieć jeszcze,że nie wszystkie kobiety mają świadomość
              działania tejże wkładki,dlatego się dopisałam.Znalazłam takie posty na forum
              NIEMOWLĘ:"Dziewczyny jak się zabezpieczacie?".Nie będę Ci szukać skrótu,bo mi
              się nie chce,ale jak nie wierzysz,to wejdź i poczytaj.
              • moofka Re: moofka 03.08.05, 10:17
                honi_29 napisała:

> Chciałabym powiedzieć jeszcze,że nie wszystkie kobiety mają świadomość
                > działania tejże wkładki,dlatego się dopisałam.oczytaj.
                a "morderstwo z premedytacja" to nie jest rzetelna obiektywna informacja,
                przyznasz
                • honi_29 Re: moofka 03.08.05, 10:19
                  Kobieto myśl i mów sobie o mnie co chcesz,ja zdania nie zmienię i wcale nie
                  jest mi przykro,tylko Ci współczuję.Koniec dyskusji,bo nie prowadzi do
                  niczego.Żegnam.
                  • moofka Re: moofka 03.08.05, 10:29
                    honi_29 napisała:

> Kobieto myśl i mów sobie o mnie co chcesz,ja zdania nie zmienię i wcale nie
                    > jest mi przykro,tylko Ci współczuję.Koniec dyskusji,bo nie prowadzi do
                    > niczego.Żegnam.
                    Twoje zdanie jest takie, są też inne
                    inne - nie znaczy gorsze i zasługujące na wieczne potępienie
                    • wera305 A ja zjadlam:-))) 03.08.05, 10:33
                      a ja wczoraj zjadlam moje dzieci, polknelam spora ilosc plemnikow hehe
                      kurcze zabilam jesmile))
                      • ulaj1 Re: A ja zjadlam:-))) 03.08.05, 11:44
                        wera305,
                        zenada! jaka prymitywna odpowiedz sad
                        • wera305 bo sie... 03.08.05, 11:50
                          bo sie klocicie bez sensu, wczesnoporonne czy nie
                          taka dyskuja do niczego nie doprowaadzi, tylko wszystkie beda skakac sobie do
                          gardel.
                          Bylo pytanie jaka wkladke polecacie, a tutaj co niektore probuja umoralniac.
                          Jak zwykle, ktos zadaje pytanie, i zawsze znjadzie sie ktos kto zacznie zbaczac
                          z tematu.
                        • wera305 Re: A ja zjadlam:-))) 03.08.05, 11:51
                          nie sadze, mialo byc humorystycznie, bo niedlugo naprawde nawet plemnikow nie
                          bedzie mozna polknac, bo to tez bedzie zabijanie dzieci
                          buhahaha
                          • grzalka Re: A ja zjadlam:-))) 03.08.05, 13:02
                            Ludożerca !!!!!
                      • honi_29 Re: A ja zjadlam:-))) 03.08.05, 15:15
                        wera305 napisała:

> a ja wczoraj zjadlam moje dzieci, polknelam spora ilosc plemnikow hehe
                        > kurcze zabilam jesmile))
                        Jaka Ty "dowciapna"jesteś...Sperma to jeszcze nie dzieci,tylko białeczko z
                        fruktozą i materiałem genetycznym.To co Ty napisałaś wcale nie jest prymitywne
                        pewnietongue_out
                        • llidkaa dzieki za odpowiedzi 05.08.05, 18:49
                          nie bylo mnie kilka dni w domu wiec dopiero dzis przeczytalam dalsze wasze
                          odpowiedzi, dzieki tym co odpowiedzieli na temat, bo dalsza dyskusja jaką
                          rozpoczela honi_29 jest bezsensu, bo to moje zycie ,sumienie itd. według honi_29
                          i innych pewnie zgrzesze ale wszyscy grzeszą i jakos zyją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka