Dodaj do ulubionych

opuchnięte wargi sromowe

IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 11:07
przepraszam, że taki tytuł, ale...wczoraj zobaczyłam coś, co mnie mocno
zaniepokoiło. Mam opuchniętą prawą zewn wargę sromową. Jest mocno
powiększona. Nie jest ani zaczerwieniona, nie ma na niej żadnych innych
znaków. Jednakże sedzi. Od czasu do czasu po prostu swędzi. Swędzenie zaczłeo
się 3-4 tygodnie temu. Raz na 2-3 dni. Myślałam, że to upał, że może
zatarłam, albo piasek nad morzem się dostał. No ale to nie wygląda dobrze.
Próbowałam się dzis dostać do ginekologa. Już nawet nie próbowałam do
swojego, tylko do kogokolwiek. Co to za świństwo?? Mam 27 lat.
Może mi pomożecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: opuchnięte wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:29
      Moze to grzybica? Masz uplawy?
      • Gość: ja27 Re: opuchnięte wargi sromowe IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 11:31
        nie mam. Nic nie wycieka, nic nie jest zaczewrienione. Nie wiem co się dzieje.
        Może cos mnie ugryzło? Sama nie wiem. A najgorsze to swędzenie. Szlag niech to
        trafi. Może powinnam czymś to posmarować? Nie wiem. Ale dzi`eki za odzew.
        • Gość: golaaa Re: opuchnięte wargi sromowe IP: *.KSZ.K.pl 06.08.05, 12:42
          Ja tez coś takiego miałam, to jakieś podrażnienie, przestraszyłam sie trochę jak zobaczyłam takie napuchnięte, aż białe od opuchlizny, zanim jednak dostałam się do ginekologa to przeszło, smarowałam się clotrimazolum w kremie i alantanem - maść. Podejrzewam że masz jakąś infekcję, albo grzybka przedsionka pochwy,(ja własnie też miałam małego grzybka - nic nie bolało, żadnych upławów ani zbyt wielkiego świądu - ale był, bo jak dotarłam do ginekologa to mi powiedział że to własnie grzybek)a że się drapałaś to wargi nabrzmiały i tyle, ale udaj się do ginekologa i niech ci zapisze jakieś leki, na pewno to jakaś infekcja, może po wodzie w której się kąpałaś na urlopie. Pozdrawiam
    • Gość: ja27 Re: opuchnięte wargi sromowe IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 15:56
      mam clotrimazolum w kremie. Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu, ale bedę
      używać tej maści.
      dzieki, już mi lepiej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka