Dodaj do ulubionych

Mam problem,prosze o pomoc.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:15
Osiem dni temu miałam stosunek bez zabezpieczenia.Wytrysk nastąpił "we
mnie".Po 6 dniach wystąpiła miesiączka(terminowa).Mam watpliwości czy to
prawdziwy okres,czy może zaszłam w ciąze a mimo to jest krwawienie.
Początek tej miesiączki był dziwny-brązowe plamienia, które stopniowo zaczęły
byc normalne tzn krew jest czerwona.Ta miesiączka jest jednak jakas inna-inny
kolor krwi,ba ciemny,i jest mniejsze krwawienie.Kiedy musze wykonać test
ciązowy?Nie wiem czy dzień w który współżyłam był dniem płodnym, nie wiem jak
to obliczyć.Możliwe że jestem w ciązy jeśli okres mam w spodziewanym terminie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zaneta Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:21
      o
      o
      o
      nie wiesz kiedy masz dni płodne, jak je obliczyć, jak je rozpoznać, ale bawisz
      się w seks? I to seks bez zabezpiezenia?
      6 dni przed okresem, to dni niepłodne, chyba,że masz jakieś krótki cykl (a
      wiesz chociaz ile mają twoje cykle?)
      aczkolwiek wszystko sie moze zdarzyć
      miesiączka pewnie wydaje ci się inna, bo się jej podejrzliwie przygladasz
      a teraz poczytaj sobie o funkcjonowaniu kobiety, zdecydowanie ci sie to przyda
    • Gość: dv Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.05, 20:27
      Podaj date rozpoczecia ostatniej miesiaczki (przed stosunkiem) - to bedzie
      dzien pierwszy, sprawdz w ktorym dniu byl stosunek i powiedz jakiej dlugosci
      masz cykle.
      • Gość: Goska Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:38
        Jestem jeszcze w pracy.Ok 22 odpiszę z domu, bo mam wszystkie daty notowane....
    • Gość: Goska Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:18
      Poprzedni okres miałam od 9 do 13 lipca.Stosunek bez zabezpieczenia był 29
      lipca późnym wieczorem.Po tym stosunku nastąpiło krwawienie,{okres????}4
      sierpnia.CYKLE MAM 27-29 dniowe.Pomózcie mi to obliczyć, bo nie mam do tego
      głowy.
      • Gość: asdf Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.05, 22:33
        Czyli miałaś stosunek w 21 dniu cyklu; przy cyklach 27-29 dniowych wg
        kalendarzyka był to dzień niepłodny. Okres płodny przy takich cyklach masz ok.
        od 8 dnia cyklu do 20 dnia cyklu (to naprawdę duże przybliżenie), więc w Twoim
        przypadku od 16 lipca do 28 lipca.
        --> metoda: długość cyklu na pół to jajeczkowanie, dodać i odjąć 5 dni w jedną
        i drugą stronę to okres płodny, wyżej wyliczyłam ze sporym marginesem błędu,
        więc prawie na pewno miałaś okres niepłodny

Wg innej szkoły okres płodny miałaś od 18 do 27 lipca (pierwszy dzień okresu
        płodnego to najkrótszy cykl odjąć 18, ostatni dzień okresu płodnego to
        najdłuższy cykl odjąć 11)

Myślę, że nie masz się czym martwić (poza ewentualnym następnym ulegnięciu
        emocjomsmile)
        • Gość: Małgorzata Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:42
          asdf nawet nie wiesz jak mnie uspokoiłaśwink)) głupio i bezmyslnie postąpilismy
          ostatnio, w poniedziałek lecę załozyć spiralę.
          Tak więc to krwawienie to na pewno okres..martwiłam się że może krwawię i i tak
          jestem w ciąży.Nie poitrafię dokłdnie wyliczac sobie dni płodnych, poizatym nie
          ufam za bardzo takim wyliczeniom-nie sa nigdy 100 procwntowe...
          • Gość: ela Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.05, 22:50
            I masz rację, że nie ufasz wyliczeniom. Zwłaszcza ten drugi sposób (długość
            cyklu na pół i pięć dni w obie strony) zapomnij dokładnie z wszystkimi
            szczegółamiwink

W XXI wieku nie wylicza się dni płodnych, tylko je diagnozuje (obserwacja
            temp., śluzu, szyjki, bioself i persona).

A na 100% to tylko szklanka wody...
            • Gość: ela Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.05, 22:52
              Z trzeciego też nie korzystaj - o wiele za mały margines.
              • Gość: asdf Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.05, 23:00
                No pewnie, że to zawodne, ale po fakcie nie można się posłużyć ani temperaturą
                ani śluzem, więc jedyne co zostaje, to wyliczenia. Poza tym na górze jest
                naprawdę spory margines, tak więc raczej nie ma się czym martwić.
                • Gość: Arleta Re: Mam problem,prosze o pomoc. IP: 217.75.54.* 07.08.05, 21:39
                  Tutaj masz linka w ktorym jest kalendarz menstruacyjny.Ty tylko wpisujesz a on
                  oblicza kiedy dni plodne a kiedy nie. milosc.god.pl/kalendarz.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka