Dodaj do ulubionych

mam prawo?

IP: 91.203.246.* 17.09.10, 15:40
być zmęczona? Po tak wyglądającym dniu:
Rano wstaję do 05.30 - szykuję dzieciom śniadanie do szkoły/przedszkola. Lecę je zaprowadzić. Potem szybko na 07.30 do pracy do 15.00, po pracy po dzieci. W domu gotowanie obiadu i "lekkie" porządki. Trochę czasu z dziećmi i ja o 21.00 padam na twarz,nie uciągnę dłużej. Jestem młoda 30lat i teoretycznie zdrowa. Lekarz czy poprostu takie jest życie?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: mam prawo? 17.09.10, 16:48
      A czemu się dziwisz, bo nie wiem? U mnie swego czasu normą było chodzenie spać o 22, a wstawałam ok 6.30, więc i tak później, niż ty. To i wiek i zmęczenie psychiczne i normalna sprawa.
      • aaaniula Re: mam prawo? 17.09.10, 16:55
        dla mnie norma, ale zawsze dla pewności możesz zrobić podstawowe badania (morfologia, cukier). I tak raz na jakiś czas warto zrobić takie badania.
    • em.haa Re: mam prawo? 17.09.10, 18:17
      Wstrząsające.
      • claratrueba Re: mam prawo? 18.09.10, 07:15
        Przy wstawaniu o5.30 i przy założeniu, że od "padania na twarz" mija pewnie z pół godziny na mycie, demkaijaż itd, przesypiasz 8 godzin. To całkowicie normalne zapotrzebowanie na sen.
        No chyba, że śpisz w pracy- to było niepokojące.
    • joana.mz Re: mam prawo? 18.09.10, 14:45
      być może tyle snu potrzebujesz - ja np tak
      ale jest też opcja, że coś nie tak ze zdrowiem, więc podstawowe badania warto zrobić + badania hormonalne. Być może masz za mało jakichś witamin czy mokroelementów.
      U mnie, przy wczesnym wstawaniu sprawdza się popołudniowa drzemka (15-20 minut nie dłużej), wtedy udaje się "przeciągnąć" dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka