Dodaj do ulubionych

uporczywe bóle kości

IP: 212.160.71.* 23.07.01, 14:20
od kilku miesięcy dręczą mnie coraz silniejsze bóle wszystkich kości.jestem tym
bardzo zaniepokojona przez co pogarsza się również moje samopoczucie i stan
psychiczny.czasem przez kilka dni boli mnie jakiś odcinek kości zupełnie tak
jakby uległa ona stłuczeniu. reumatolog nie stwiedził schorzeń
reumatycznych.otrzymałam skierowanie na podstawowe badania.bardzo proszę o
pomoc. czy jest coś co może mnie uspokoić?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: uporczywe bóle kości 23.07.01, 23:23
      W jakim jest Pani wieku? proszę napisać cos bliższego o dolegliwościach-czy
      boli kręgosłup, czy nadgardstki, czy stawy kolanowe? Kiedy?MA
      • Gość: joanna Re: uporczywe bóle kości IP: 212.160.71.* 24.07.01, 09:14
        mam32 lata.odczuwam bóle wszystkich kości-stawy, piszczele, kręgosłup, szczęki,
        przedramię, ramię.czasami są one bardzo silne -trwają kilka do kilkunastu minut
        w jednym miejscu.czasem są słabsze ,krótsze i obejmują większe obszary.czasem
        na jakimś niewielkim odcinku kość boli mnie tak jakbym się udeżyła - także przy
        dotknięciu.taki ból trwa czasem dwa, trzy dni,potem przechodzi jakby nigdy go
        nie było.czuję się ogólnie osłabiona. bardzo denerwuję się tą sytuacją, nie
        mogę spać,jestem zdenerwowana,bliska jakiejś depresji .czy mam spodziewać się
        czegoś strasznego?
        proszę mi poradzić do jakiego lekarza powinnam się udać - internista u którego
        byłam nie wyjaśnił mi za wiele.
        pozdrawiam serdecznie,joanna
    • Gość: ada Re: uporczywe bóle kości IP: *.cofund.org.pl 24.07.01, 12:53
      Czy masz problemy ginekologiczne, nieplodnosc. Bole reumatyczne maja zwiazek z zajsciem w ciaze lub
      poronieniami.
      Ada
      • monika.antepowicz Re: uporczywe bóle kości 25.07.01, 06:28
        Czy miała Pni wykonane badnia podstawowe- leukocytozę , OB.
        Mysle,ze bóle mogą byc spowodowanie zapaleniem stawów. Można też oznaczyc
        czynnik reumatoidalny i obecnośc przeciwciał przeciwjądrowych, a [potem
        skonsultować się z reumatologiem.MA
        • Gość: joanna Re: uporczywe bóle kości IP: 212.160.71.* 25.07.01, 16:25
          jesiem w trakcie robienia badań.czy zapalenie stawów nie charakteryzuje się
          jakąś opuchlizną i innymi widocznymi zmianami?czy wówczas bolą również inne
          odcinki kości poza stawami?
          • monika.antepowicz Re: uporczywe bóle kości 26.07.01, 00:48
            Nie zawsze. Niemniej jednak prosze tego nie lekcewazyć i udac sie do
            reumatologa MA
      • Gość: joanna Re: uporczywe bóle kości IP: 212.160.71.* 25.07.01, 16:26
        nie mam problemów tego typu, urodziłam dwoje dzieci i wszystko było o.k.
    • Gość: nina Re: uporczywe bóle kości IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 18:47
      Ja mam 21 lat i tez cierpie na bole kosci,badania nic nie
      wykazuja,przeswietlenie tez.Szczegolnie bola mnie kolana,kiedys tak mocno ze
      nie moglam chodzic i niby nic mi nie bylo,podobno to bylo zapalenie stawow,ala
      jak juz pisalam badania nic nie wykazaly.Pociesze cie zazwyczaj samo
      przechodzi,najlepiej oprocz badan kup sobie termofor (stary sposob ,ale
      naprawde dobry) i przykladaj do obolalych miejsc,nie wyleczysz tego,ale bedzie
      mniej bolalo,poza tym stosuj masci przeciwzapalne ktore latwo nabyc w aptekach
      i bez recepty,a przy silnych bolach wiez np ibuprom,poniewaz dziala tez
      przeciwzapalnie.
    • Gość: cela Re: uporczywe bóle kości IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.07.01, 20:44
      Chciałabym wiedzieć, czy bóle stawów, które sporadycznie czuję mogą mieć wpływ
      na moją płodność jak to zasugerowała jedna z Pań. Badania u reumatologa nic nie
      wykazały, choć co prawda robiłam je dawno temu.
      Dziękuję bardzo
      • Gość: AKB Re: uporczywe bóle kości IP: *.usae.bah.com 26.07.01, 21:31
        nie nalezy tez wykluczac ugryzienie...kleszcza. NIe wiem czy przebywala pani w takich miejscach jak las, laka
        czy nawet park. Syndromy o ktorych Pani mowi ( moga byc neurologiczne) ale sa dokladnie takie same jak jakie
        wystepuja przy Lymes Desease ( niestey nie znam polskiego slowa - ale to choroba zakazna, po ugryzieniu
        kleszcza). Czasami mozna nawet nie zauwazyc ze bylo sie ugryzionym - zazwyczaj antybiotyki to lecza, ale jesli
        nie leczone moze miec bardzo przykre konsekwencje, przewlekle stany zapalne i bole wszystkich stawow.
        Czy boli pania szyja, a szczegolnie jej tyl az do odretwienia...?

Pozdrawiam.
        • monika.antepowicz Re: uporczywe bóle kości 26.07.01, 22:51
          Choroba z Lyme to borelioza- wirusowe kleszczowe zapalenie mózgu. Ale
          poczatkowo powinny sie pojawic charakterystyczne obraczkowate czerwone wykwity
          skórne(najpierw pojedynczy,nie gojący sie, a po 2-3 tygodniach liczne)MA
          • Gość: nina Re: uporczywe bóle kości IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 08:24
            A jak one wygladaja,bo po poprzednich wakacjach majlam pojawila mi sie krostka
            i leczylam ja chyba pol roku zanim sie zagoila,potem zaczela sie przenosic na
            inne miejsca,dopiero miesieczna kuracja mascia z antybiotykiem dala jakies
            efekty
            • monika.antepowicz Re: uporczywe bóle kości 30.07.01, 22:33
              Najpierw pojawia się pojedynczy wykwit- plamka z przejaśnieniem wśsrodku, nie
              gojąca sie, a potem liczne takie plamki.MA
        • Gość: joanna Re: uporczywe bóle kości IP: *.ego.pl 02.08.01, 14:45
          robiłam badania na boreliozę-nie wykryto przeciwciał.opisywane bóle szyji u
          mnie nie występują
          • Gość: Kate Re: uporczywe bóle kości IP: *.upc-d.chello.nl 08.08.01, 00:00
            Ja od malego dziecka mam bole w kolanach i lokciach. Nie ma reguly ich
            wystepowania. Robilam roznego typu badania, nic nie wykazaly. Najlepsze jest
            rozgrzewanie tych miejsc. Polecam ziolowy preparat AMOL, mozna nabyc bez
            recepty w kazdej aptece. Naprawde pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka