Dodaj do ulubionych

Fatalna cera!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:20
Mam 21 lat, raczej nie mam problemów z cerą ....ale od około roku mam bardzo
zanieczyszczoną twarz tzn.pojawił mi się dziwny trądzik,jego charakter jest
raczej skupiskowy zdecydowanie nie punktowy.Pod skórą tworzą mi się takie
białe grudki ..osoby które nie wiedzą że mam coś na twarzy mogą go nie
spostrzec dopiero jak się przyjrzą..Kiedy staram się wycisnąć to wychodzą do
pewnego momentu ale reszta zostają nadal w środku i potem w tym miejscu
tworzą sie niedaleko kolejne grudki...Co to jest???
Obserwuj wątek
    • Gość: malutka Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:31
      no niestety ja też mam takie coś uncertain Od niedawna zaczęłam brać tabletki
      antykoncepcyjne aby cera mi sie poprawiła. Czekam na rezultaty. Faktycznie jak
      zrobię sobie makijaż to ich nie widać.
      Najgorsze jest wyciskane, bo będą pojawiać się cały czas nowe. Więc musisz mieć
      troszkę cierpliwości i ic nie wyduszać, chciaż wiem, że to trudne uncertain
      Pozdrawiam!
      • Gość: malutka Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:33
        niedawno kupiłam sobie zestaw Garnier "czysta skóra". Bardzo dobrze
        oczyszcza smile Mam nadzieję, że to również pomoże! ciao
    • mandana Re: Fatalna cera!!!! 31.08.05, 20:49
      mozesz tez uzywac kosmetykow z glinka zielona, sa bardzo dobresmile
      • Gość: Mischa Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:57
        No jak widzę nie jestem sama...w piątek ide do dermatologa...mam nadzieje że mi
        pomoże...a te grudki Was bolą???...bo mnie czasem tak jakby kłują...a czasem po
        wyciśnięciu w tym miejscu mam obrzmiałe...ale nie trwa to długo....pozdrawiam!
        • Gość: Agata Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:19
          Mischa mam identyko to samo co ty!!!!Nawet zastanawialam sie nad zalozeniem
          takiego watku wczorajsmileja probowlaam juz wszelkich sposobow...Poczatkowo mialam
          je tylko na brodzie i przy platkach nosa...zaczelam "oczyszczac"twarz..i
          niestety przeniosly mi sie na okolice ust(tak jakby rozjazd z brody na
          policzki;])i przy nosie szerzej...nie mam pojecia coz tym zrobic...stram sie
          nie wyciskac, bo wiem, ze to tylko sprzyja rozprzestrrzeniaiu sie ich, ale jak
          widze ze mam grudy jedna na drugiej to patrzec nie moge...przede wszystkim
          dobry zel i tonik, krem nawilzajacy...nie wiem.Mischa jak znajdziesz jakis
          sposob daj znac!!!nawet na maila piszsmilepozdrawiam
          • malerude Re: Fatalna cera!!!! 31.08.05, 21:20
            ups, sirota ze mnie;]zapomnialam sie zalogowac.to ja agata..pisz o rezultatach
            na gazetowegosmile
      • mandana Re: Fatalna cera!!!! 31.08.05, 21:09
        ja nie mam takich grudek, ale mam tlusta cere, dlatego tez uzywam takich
        kosmetykow, moge polecic Tobie tez uzywanie peelingow do twarzy, najlepiej
        maloziarnistych. zestaw sobie kosmetyki pielegnujace do twarzy i zobaczysz, ze
        sie poprawismile
        pozdrawiam
    • mandana Re: Fatalna cera!!!! 31.08.05, 21:11
      i nie uzywaj tonikow z dodatkiem alkoholu!
    • Gość: aśka Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:46
      dziewczyny mam to samo!!!!!! to jest okropne! z tym że ja mam 19 lat i walcze z
      tym chyba z 4 lata! Pod skórą mi sie robą takie jakby czopy z łoju (chyba) nie
      wiem co to jest ani jak to nazwać, zalezy jak długo posiedzą pod skóą, czasem
      są białe, czasem przezroczysto żółte, czasem obwleczone ropą, a ja jestem
      uzależniona od ich wyciskania bo mnie autentycznie szlag trafia jak mam coś pod
      skórą!!! jak sie zaczne drapać to mam przerażającą skóre następnego dnia, jak
      wytrzymam kilka dni bez duszenia to jest całkiem dobrze. Powiedzcie co byście
      zrobiły na moim miejscu? Już nawet czytałam że jest coś takiego jak
      uzależnienie od wyciskania takich brzydactw! ale dłużej niz tydzien ja nie
      wytrzymuje, a wtedy zbiera sie tego więcej i po tyg mam co wyciskać. jestem
      nienormalna, co? crying((( heeelp!!!
      • Gość: malutka Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:46
        Mischa! Jak pójdziesz do tego dermatologa to daj znać co Ci powiedział i co
        kazał robic oki? Dla mnie też to baaaaardzo ważne!
        Aśka.........z tym wyciskaniem to prawda uncertain To jest jakby uzależnienie, ale
        dzięki temu wyciskaniu pojawia się tych pryszczy coraz więcej uncertain Też już nie
        wiem co mam robić sad
        • Gość: Mischa Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:32
          Dzięki za rady...Jutro od razu jak wróce od dermatologa dam znać co mi
          powiedział(umówiona jestem na 17:15 więc tak ok 19 dam Wam znać)Ide do dobrego
          lekarza bo szwagier był kiedyś u niego - miał problemy z pryszczami na plecach
          i zapisał mu jakies tabletki i maść do smarowania i w ciągu jednego miesiąca
          (na serio) wszystko zniknęło i jak na razie nic się nie pojawia...Pozdrawiam
          • kwiatek223 Re: Fatalna cera!!!! 01.09.05, 13:45
            Dziewczyny ja tez to mam i byla z tym wczoraj u dermatologa. Okazalo sie ma
            problemy z hormonami, ktore dopoki sie nie uspokoja to bede powodowac te
            pryszcze na twarzy, u mnie równiez wypryski na nogach i rekach i wypadanie
            wlosów. Nie wiem co zrobic, czy brac tabletki hormonalne czy czekac az organizm
            sam sobie z tym poradzi. Boje sie skutkow tabletek i dlatego mam takie obawy.
            Przepisala mi plyn do mycia twarzy Cetaphil i krem Physiogel, bo zrobila mi
            wczoraj peeling chemiczny po ktorym podobno stan cery ma sie troche polepszyc.
            Nie wiem moze u Was to tez wina hormonów
            • Gość: sisi Re: Fatalna cera!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 16:54
              Nie bierz tabletek. Moje problemy zaczely sie wlasnie po tabletkach. Odstawilam
              je w kwietniu po prawie osmiu latach brania. Od tamtej pory strasznie wypadaja
              mi wlosy i mam problemy z cera. Krostki nie tylko na twarzy, ale i na rekach i
              nogach. Dermatolog powiedzial, ze to sa wlasnie skutki tabletek. Taki stan moze
              trwac nawet do roku, po czym organizm sam sobie z tym poradzi. Gdybym wczesniej
              wiedziala, ze takie beda skutki, nigdy bym ich nie brala. Jezeli ktos sie
              zastanawia nad stosowaniem tej metody, to radze dokladnie rozwazyc wszystkie
              skutki, nie tylko te pozytywne.
      • mokra_jane Re: Fatalna cera!!!! 01.09.05, 14:22
        Witaj Asiu! rozumiem Cię doskonale. Ja żeby nie wyciskać (też nienawidzę jak
        mam coś pod skórą i zawsze takie dopiero co powstałe ledwo widoczne krostki
        drapałam na wszystkie strony, wyciskałam tak, żeby tylko to wszystko wyszło, aż
        po wyciśnięciu kilkudziesięciu takich, bo oczywiście na jednej się nie
        kończyło, moja twarz była zmasakrowana, opuchnięta, czerwona). Tak więc ja żeby
        nie wyciskać po domu chodzę po prostu czymś posmarowana,tak żebym nie mogła
        dotykać twarzy. Najczęściej jakimś leczniczym kremikiem. I najlepiej jak mam
        tego dużą warstwę pokrywającą całą twarz. Na noc tak samo. Od razu jak
        przychodzę do domu, myję twarz wodą i natychmiast nakładam krem bez dokłądnego
        oglądania cery. Poza tym jeśli stosujesz puder (ja nie cierpię pudrów ani
        podkłądów, więc ten sposób nie dla mnie), to może kup sobie jakiś bardzo drogi
        i noś go cały dzień, żeby szkoda Ci było go na wyciskanie.Bo wwiadomo - jak
        męczysz twarz, to trzeba od nowa potem nałożyć makijaż. Co jeszcze - może
        obcinaj paznokcie na krótko, to rany będą mniejsze. A jeśli już Cię mocno kusi
        aby coś robić przy twarzy to rób to tylko przez watkę albo chusteczkę
        higieniczną. Jak coś mi się jeszcze przypomni to się dopiszęsmile
        • Gość: Aśka Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:32
          mokra_jane jestem ci bardzo wdzięczna za te rady, teraz może bede bardziej
          wytrwała w "niczegonierozdrapywaniu" wink Mam Acnofan i on mi strasznie wysusza
          skóre, do tego stopnia że mi sie aż łuszczy czasem, ale pomaga na te
          zaczerwienienia po wyciskaniu wink dodam że nie używam żadnego kremu
          nawilżającego bo te których używałam tylko podrażniał mi te brzydactwa. Może ty
          mokra_jane znasz jakis bardzo, bardzo, bardzo delikatny krem?
          ale to pytanie jest w sumie do wszytskich wink
          ja juz zanotowałam pierwszy sukces - nic dzis nie zdrapałam wink))))))))))
          pozdrawiam bardzo serdecznie
          • mokra_jane Re: Fatalna cera!!!! 01.09.05, 16:38
            Może jakoś nagradzaj siebie za każdy dzień bez wyciskania się. Jakiś drobny
            upominek, ja wiem - ozdoba do włosów, jakiś fajny długopis czy coś.
            No i najlepiej jeszcze - sprawdzone na sobie - nie próbuj zakrywać tego
            wszytskiego włosami, bo włosy mogą przenosić bakterie. Wiem, że to trudne, ale
            warto spróbować.
            Niestety kremu żadnego nie potrafię Ci polecić, bo sama nie stosuję nic
            nawilżającego.
            I jeszcze jedna rada - nie zaglądaj w lusterko pod żadnym pozorem zaraz po
            kąpieli lub po przyjściu do domu w gorący dzień, bo wtedy wszystko jest jeszcze
            bardziej widoczne i aż się prosi o zlikwidowanie tego w drastyczny sposób.
            Jak chcesz to pisz na maila.
            Pozdrawiam.
            • mokra_jane Re: Fatalna cera!!!! 01.09.05, 16:43
              i jeszcze jedno: www.gpnotebook.co.uk/cache/-637140957.htm
              Kilka słów po angielsku
    • Gość: Mischa Re: Fatalna cera!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:53
      A więc...lekarz zapisal mi 2 opakowania Diana 35 oraz taki płyn do przemywania
      twarzy Dermoklar..Mam u niego pojawić się za miesiąc.Jak spojrzał na moje
      grudki to wpierw się zapytał czy po wyciskaniu wychodzi biała czy żółta
      wydzielina...jak biała to nie ma dużego stanu zapalnego.Powiedział że takiego
      rodzaju trądzik powstaje m.in z powodu stresu i złej pracy hormonów (jeśli
      chodzi o mnie to się zgadza).Jestem ciekawa czy mi pomoże....
      • mandana Mischa 02.09.05, 23:12
        biorac diane35 musisz bardzo! uwazac na slonce, wszystkie tabletki anty z serji
        diane maja wlasnie wysokie dawki hormonow, i z tego powodu jest duza tendencja
        do przebarwiania sie skory: robia sie na twarzy ciemne plamy=przebarwienia.
        koniecznie nos w lecie kremy z filtrami ponad 40!
        pozdrawiamsmile
        • Gość: Mischa cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:44
          wiem wiem o tym słoncu lekarz mi mówił...a powiedz mi (bo pierwszy raz zarzywam
          te tabletki)czy po nich się tyje????jeszcze jedno zapomniałam wczoraj
          napisac..dermatolog zapisal mi jeszcze taka masc SKINOREN...daj znać o tych
          tabletach ok?
          • Gość: malutka Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:49
            Hejka a ten Skinoren jest na recepte? Ile kosztuje?
            A więc po dianie 35 niestety jest możliwość przytycia sad
            Ale to już jest sprawa indywidualna, każdy orgaznizm jest inny.
            Ale np moja kumpela przytyła 8 kg uncertain właśnie po dianie (ale tym sie nie
            kieruj smile )
            Pozdrawiam!
            • Gość: Mischa Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:54
              chyba na recepte bo gosciu wypisal mi wszystkie te 3 rzeczy na recepcie w
              sumie sama nie wiem bo poprostu podalam recepte w aptece i nawet nie pomyslalam
              aby sie spytac...a z ta diana 35 to zaczynam sie denerwowac...nie chce
              przytyc...a Twoja koleżanka (zwiększyl jej sie apetyt i dlatego przytyla) czy
              te tabletki robią to samoistnie.mam brac ja przez miesiąc więc może jedynie
              skutki jej dzialania pojawią się na twarzy a nie .....na mojej...tuszyuncertain
              • Gość: malutka Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:00
                Jak weźmiesz tabletki to na pewno zwiększy Ci się apetyt. Tabletki zatrzymują
                wodę w organizmie! Ja jak zaczęłam brac tabletki to nie jadłam słodyczy itp. a
                ostatnio przeczytałam że węglowodany (czyli pieczywo makarony itp) Powodują
                większę tycie! No i niestety przytyłam, ale na szczęscie 2 kg, które szybko
                zgubiłam, przede wszystkim tym ,że dużo ćwiczyłam! Ruch to podstawa smile
                Nie martw się wszystko będzie dobrze.............a moja kumpela po dianie ma
                super gładziutką cerę, ani jedengo pryszcza smile
                Mi narazie tabletki nie pomagają, bo zaczęłam brać niedawno. Biorę regulon a on
                ma mniej hormonów niż diana! Pozdrawiam!
                • Gość: Mischa Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:07
                  malutka moglabys mi odpowiedziec na pytanie z mojego drugiego posta pt. Pytanie
                  Pilne! Dzieki!
                • kwiatek223 Re: cd 03.09.05, 13:20
                  Zazdroszcze Twojej psiapsółce ładnej cery. Sama nie wiem czy sie zdecydowac na
                  leczenie hormonami, mam jeszcze poczeka miesiac i jesli nic sie nie zmieni to
                  czekaja mnie pigułki. Mam do Was pytanie czy to prawda ze zwiekszaja one ryzyko
                  zachorowania na grzybicę, jak to bylo w Waszym przypadku?
                  • Gość: Vika Re: cd IP: *.168. / *.aluzyjna.waw.pl 03.09.05, 23:01
                    milalam podobne problemy, "przejechalam" przez wszytkie dermatologiczne
                    preparaty i nic...
                    a jak poszlam do kosmetyczki to mnie uswiadomila ze to sa "cysty" czyli
                    zaskorniki zaczopowane lojem, ale bez takiej czarnej koncowki - i ze bez
                    oczyszczania nic sie nie poradzi. Po pierwszym oczyszczaniu skora zrobila sie
                    wyraznie gladsza!!
                    Wybieram sie na nastepne!

pozdrawiam,
                    V.
                    • Gość: Mischa Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:58
                      ja też chodziłam do kosmetyczki (raz na 3 miesiace)po oczyszczeniu przez
                      miesiąc wszystko było ok ale poźniej....namonożyło się ich jeszcze więcej...sad
                    • kwiatek223 Re: cd 04.09.05, 10:25
                      Tzn nie mialas peelingu tylko oczyszczanie tak? Ja od srody, bo wtedy mialam
                      ten peeling chemiczny- jestem cala czerwona i w krostach. Wiecej juz tego nie
                      zrobie. Po oczyszczaniu mialam twarz czerwona tylko 2-3 dni i przez jakis czas
                      czysciutka twarz. Zobaczymy czy warto bylo wyda tyle kasy na peeling, bo ma
                      razie tego żałuje, wygladam jak poparzona
                      • Gość: Mischa Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 15:30
                        tak tylko oczyszczanie.
                        • Gość: aska Re: cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:11
                          Dziewczyny mam ten sam problem, od dawna walcze z trądzikiem. Ostatnio bardzo
                          poprawiła mi się cera chociaz nie zaczęłam stosować żadnej nowej kuracji (a
                          przeszłam ich juz bardzooo dużo). Przede wszystkim zrezygnowałam z wszelkiego
                          rodzaju pudrów i podkładów bo po nich pojawiały sie nowe pryszcze. Używam
                          jedynie korektora w płynie na miejsca które tego wymagają i (czasami) pudru
                          rozświetlajacego w kulkach na policzki i czoło. Odstawiłam kosmetyki
                          antytrądzikowe, antybakteryjne, matujące itp. bo tylko pogarszały sytuację i
                          niepotrzebnie wysuszały skórę. Z kremów używam jedynie naturlanego kremu z
                          minerałów z morza martwego. Żadnych lorealów, garnierów, cliniqów i innych
                          sztuczności! Raz w tygodniu robię peeling (st. Ives). Czasem używam też
                          samoopalacza (w żelu dr. Eris) nadającego buźce zdrowy i nie sztuczny kolorek.
                          Przestałam chodzic do kosmetyczki na oczyszczanie bo 2 dni po tym zabiegu nie
                          mogłąm pokazac sie ludziom na oczy, a potem preyszcze i tak wracały.
                          • Gość: malutka Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 17:42
                            w sumie też racja! Im więcej chemii tym gorzej! Ja też dużo nie używam, tylko
                            linii Garnier "czysta skóra". Aska napisz mi czy dobry jest ten samoopoalacz w
                            żelu? On jest tylko do twarzy? Ile kosztuje? Dzięki smile
                          • Gość: też Aśka ;-) Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:18
                            ja też zauważyłam że bez pudrów i innych kolorowych badziewi buźka wyglada
                            lepiej wink tez myslałam samoopoalaczu, nie robią sie po nim żadne
                            brzydactwa? suspicious pozdrawiam
                            • indianprincess Re: cd 05.09.05, 13:39
                              to ja askasmile samoopalacz nazywa się dokładnie "samoopalacz w żelu do twarzy i
                              ciała" Lirene Dr Irena Eris. lubię go bo wzybciutko się wchłania i od razu po
                              nałożeniu można wyjść z domu, nie śmierdzi. Efekt opalenizny jest delikatny,
                              nienachalny. Kosztował chyba 14 zł. A z kosmetyków które używam polecam jeszcze
                              tonik Bielenda brązujący. Kosztuje 7 zł a to najlepszy tonik jaki do tej pory
                              używałamsmile
                              • Gość: malutka Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:50
                                AAA dzięki bardzo smile Chyba się skuszę i go wypróbuje smile Linia kosmetyków z
                                dr.Eris jest dobra. Ja np. używam ujędrniającego peelingu do ciała i też jest
                                super smile
                                • Gość: Mischa Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:54
                                  witam...już od soboty stosuje skinoren(ta masc co zapisal mi dermatolog) i moge
                                  potwierdzic ze bedzie dobra...a dobra pod tym wzgledem ze jakby poprawila mi
                                  sie twarz...mniej jest tych bialych grudek...moze to kwestia efektu matowienia
                                  (po użyciu kremu sebum wogole sie nie wydziela).Na twarzy mam jakby taka bialą
                                  mgiełkę...i twarz jest b.mila w dotyku...Poprostu te grudki jakby się
                                  zmniejszają...zobaczymy końcowy rezultat.Diane 35 zaczynam dopiero za ok
                                  2tyg...może ten krem mi pomoze i obejdzie się bez tabletek smile ?
                                  • Gość: malutka Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 17:10
                                    To masz fajnie smile Dzisiaj odwiedziłam apteke i dowiedziałam się że skinoren nie
                                    jest na recepte,ale nie wiem ile kosztuje! Muszę iść się jutro zapytać.
                                    Pozdrawiam!
    • sylwiapyzio Jakie badania hormonalne przy trądziku? 08.09.05, 13:51
      Witam, jakie badanie hormonalne robiłyście przy trądziku? Testosteron i co
      jeszcze? Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka