Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY!

17.10.05, 19:02
Mam 19 lat i jestem strasznym tchórzem jeśli chodzi o wizytę u
ginekologa...myślałam,że mnie to ominie jeszcze dłuuuuuuugo,ale niestety od
kilku dni odchówam swędzenie. Właśnie byłam w toalecie i sprawdziły się moje
najgorsze przeczucia.........to nie jest odparzenie. Na moich wargach skóra
zmieniła wygląd...wygląda teraz jak jeden z żołądków w zupie o śmiesznej,a jakże
znaczącej nazwie...flaki. Jestem dziewica, nie byłam u ginekologa-wioem,ze muszę
się niedlugo wybrac,ale prosze powiedzcie co to moze byc. Kilka dni temu mój
chłopak dotykał mnie i pieścił oralnie. Nie miał opryszczki wargowej jeśli to
istotne. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 17.10.05, 19:41
      Aha....jakies 2 tygodnie temu mialam ostre zapalenie pecherza,dlatego
      myslalam,ze to moze odparzenie. Prosze piszcie.
    • Gość: anka Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:52
      f_emmefatale napisała:
      > zmieniła wygląd...wygląda teraz jak jeden z żołądków w zupie o śmiesznej,a
      jakż
      > e
      > znaczącej nazwie...flaki.

o rany
      a od kiedy to we flakach są żołądki????

PS tu sióstr raczej mało,spróbuj na forum Służba Zdrowia
      • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 19:55
        Hehe no są...czy to nie żoładki tylko ......eee.....wątroby...kurcze..chyba
        żoładki..z reszta...poradzisz mi cos?
    • fraaszka Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 19:56
      19 lat to bardzo dobry moment na pierwszą wizytę u ginekologa
      tym bardziej dobry,że masz partnera do seksu
      • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 19:59
        Tylko...jako,że bycie dziewica mi sie bardzo podoba i narazie nie maialm zamiaru
        tego zmieniac wymyslilam sobie,ze nie pojde do lekarza kiedy nie bedzie takiej
        potrzeby. Niestety potrzeba jest. Ehh...ale porsze Kochane napiszcie co mi moze
        byc, zapewne macie wieksze doswiadczenie. Pozdrawiam Was.
        • lidia1001 Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:06
          A masz jakies upławy, czy tylko ten dziwny wygląd? Bo moze przeoczylam, ale
          chyba nic o tym nie pisałaś. Jak masz upławy, to moze byc grzybica, bo skoro
          nie współżyjesz, to chyba nie powinna być żadna inna choroba.
          Ale chyba lepiej udać się do ginekologa. Wiem, ze nie jest to łatwa decyzja-
          moze na początek wybierz kobietę i uprzedź,ze jesteś dziewicą.
          Ps masz rację- flaki, to żołądki.
          • f_emmefatale PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:11
            Hehe ciesze sie,ze flaki to zoładki. Nie rozpoczełam jeszcze współżycia-to
            prawda,ale obawiam sie,ze pieszczoty oralne moga miec z tym powiazanie, albo
            jakas choroba przenoszona przez dłonie. Jedna z uzytkowniczek forum polecila mi
            lek Clotrimazolum. Tak sie sklada,ze mam go w domu,czytalam wlasnie,ze ma
            zastosowanie przeciwgrzybicze na skorze w jakimkolwiek miejscu. Niby lek nie
            szkodliwy, sprzedawany bez recepty, jednak boje sie ze beda po nim jakies
            powiklania...
            • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:12
              Aha...niemam uplawow,ani nieprzyjemnego zapachu-calkowicie normalny sluz.
              Miesiaczke mialam okolo 2 tygodnie temu.
              • jesienna100 Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:25
                femme...zdecydowanie idz do lekarza, 19 lat to najwyzszy czas dla kazdej
                kobiety, powiedz ze jestes dziewucą ze to twoja pierwsza wizyta , potraktuj to
                jak cos waznego w zyciu kazdej kobiety, wyrób w sobie nawyk dbania o własne
                zdrówko, najlepiej idz do pani doktor bedzie ci razniej, zrób to dla siebie ,
                my kobiety musimy chodzic przynajmniej raz w roku do ginekologa , ja sama tez
                się balam i uwierz mi bylam z siebie dumna ze sie przemogłam. to nic stasznego
                nie musisz miec zaraz wszystkich badan i napewno dostaniesz jakąs skuteczną
                masc na dolegliwosci, jak jestes z wawy moge ci dac namiar na moją panią
                doktor , jest bardzo bardzo delikatna i wogole jest ciepłą osobą a jak nie
                jestes z wawy to sprawdz swoje miasto na forum Bialej listy Ginekologów.
                Powodzenia trzymam kciuki
                • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:27
                  Aż mi się miło robi jak widzę,że na świecie są takie milutkie kobiety jak Wysuspicious
    • zaba_pelagia Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:28
      a niby dlaczego miałoby cię to ominąć?
      najwyższy czas

PS a te siostry to niby miłosierdzia czy zakonne?
      • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:31
        Kurcze...wiem,ze mnie nie ominie,ale ja sie tego tak boje,ze bede zwlekac ile
        sie da.

A te siostry...wszystkie kobiety sa siostrami.

Prosze napiszcie co mi moze dolegac.
        • zaba_pelagia Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:35
          moja droga, strach ma wielkie oczy, a dla swojego dobra powinnaś iść jak
          najszybciej
          właśnie zwlekając mozesz sie wpakować w niezłe tarapaty
          a wirtualnie nikt ci nie postawi diagnozy

PS ja tam wcale nie chcę, żeby wszystkie kobiety były moimi siostrami
          • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:39
            Ja tez,ale odpisujac mi na posta solidaryzuje sie Pani ze mna swoja płcią.
            Jestem odpowiedzialna dziewczynka..na tyle by isc do tego lekarzasuspicious tyle,ze
            dopiero dzis zauważyłam te zmiany, wczesniej byly nie widoczne, a wyczowalne sa
            od 3 dni,wiec to zbagatelizowalam. Pytam, bo spanikowalam i bardzo sie
            denerwuje,a wiem,ze jest tu duzo kobiet o wiekszych doswiadczeniach,ktore
            moglyby byc dla mnei na tyle serdeczne by mi doradzic.
            • zaba_pelagia Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 20:44
              e tam, wcale sie nie solidaryzuję z płcią
              a jeśli odpisuję jakiemuś facetowi, to się solidaryzuję z mężczyznami?
              a wszystkie kobiety, mniej i bardziej serdeczne, doradzą ci jedno - wizyte u
              lekarza
              i to nie tylko ze wzgledu na fakture żołądka, ale i na konieczność inauguracji
              bliskiej znajomości z ginekologiem (bo nie takierzeczy mogą czaić się w
              głebi ...)
              • Gość: kaktus Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.chello.pl 17.10.05, 22:02
                oooooooo jejciu gbyby moje wargi wyglądały jak flaczki to byłabym zadowolona ze
                to tylko to .. smile ja mam gronkowca i jakos już przywykłam do rozkładani nóg
                przed lekarzem. A Tobie radze iść jak najszybciej do ginekologa, to naprawde
                nie jest nic złego tylko popytaj koleżanek o dobrego lekarza. Nawet jeżeli nie
                masz grzybicy i innych bakterii to trzeba koniecznie zrobić cytologie, zbadac
                piersi itd...
                • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 22:11
                  Moja siostra miała kiedyś gronkowca w nosie...niewiem czy jeszcze sie na to
                  leczy,ale to trwalo dobre pare lat...tak wiec u 10latki (wtedy) podejrzewano
                  nowotwor, ah...bylam wtedy mala, wiec dopiero teraz zdaje sobie sprawe z tego
                  jaki koszmar musiala przechodzic moja mama na sama mysl o tym.

Prosze-napisz jesli mozesz, a w jaki sposob objawia się u Ciebie gronkowiec-tak
                  na przyszlosc, lepiej wiedziec. Dziekuje za rade.
                  • Gość: kaktus Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.chello.pl 17.10.05, 22:42
                    najpierw przez kilka lat mialam paciorkowca i nie mogłam go wyleczyc a teraz
                    przyplątał sie gronkowiec, wiem że leczy sie go długo i trace nadzieje że
                    jeszcze kiedyś bedzie ze mna tam na dole w porządku smile a jeżeli chodzi o objawy
                    to mam dziwną wydzielinę z pochwy. Czytałam gdzieś, że moze nie być żadnych
                    zauważalnych oznak ale ja mam coś podobnego do "płatków owsianych" i w czasie
                    stosunków odczuwam lekki ból. Jutro idę do ginekologa zobacze co powie i jakie
                    leczenie zastosuje. Jeżeli jestes z Warszawy to podam Ci telefon bo to podobno
                    bardzo miły pan i świetny fachowiec - na pierwszą wizyte idealny.
                    • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 22:48
                      Niestety-ze Szczecina.

Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego wiekszosc kobiet woli ginekologa mężczyznę.
                      Ja akurat mam obawy przed samym badaniem (nawet jak ide do pediatry to umieram
                      ze straszu), wiec plec nie gra u mnie wiekszej roli w pierwszym badaniu, ale
                      powiedz.....potrafisz mi wytlumaczyc tę zależność?

Pozdrawiam Cię i życzę Ci szybciutkiego powrotu do zdrowia, szczególnie, jesli
                      to tak dlugo trwakiss
                      • Gość: kaktus Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.chello.pl 17.10.05, 23:08
                        osobiście wolę mężczyznę, byłam kilka razy u kobiet i nie chodzi tu o to że są
                        mniej delikatne ( co czesto słyszę ) nie umiem tego wytłumaczyć bo nie wiem
                        dlaczego wybieram akurat panów smile może to dlatego bo mężczyzna zawsze traktuje
                        kobietę inaczej. Nidgy sie nad tym nie zastanawiałam i nawet nie umiem tego
                        wytłumaczyc ehh smileA jeżeli chodzi o badanie to ja też sie bardzo bałam bo to
                        jednak cos bardzo intymnego i miałam wtedy 15 lat. Lekarz poprosił żebym zdjeła
                        bluzkę bo chciał mi zbadać piersi a ja byłam tak zdenerwowana że oprócz bluzki
                        zaczęłam tez zdejmowac majtki, pan tylko zaśmiał sie i powiedział że na takie
                        badanie jeszcze nie czas i jakoś sie po tym odprężyłam. Chociaż teraz wizyta u
                        ginekologa nie jest dla mnie żadnym stresem i jak tylko coś zauważe to od razu
                        biegne na kontrole to najbardziej krępującym dla mnie momentem jest siadanie na
                        tym fotelu, a potem to już z górki. Kiedys obawiałam sie co lekarz sobie
                        pomyśli bo przeciez patrzy tam na mnie a teraz wiem, że kobiece narządy dla
                        ginekologa to, to samo co zęby dla dentysty lub ucho dla laryngologa. Więc jak
                        juz sie wybierzesz i przetrwasz zdjecie majtek i "rozłożenie nóg" na fotelu to
                        po wszystkim bo badanie to nie jest nic nie strasznego ( przynajmniej dla
                        mnie ) więc życze powodzenia i trzymam kciuki za pierwsza i na pewno udana
                        wizytę u ginekologa smile
                        • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 23:12
                          Ahh....nawet nie wiesz jak to mi dodało otuchy. Jestes Wielka!!!

Szczypta humoru zamknięta w powaznej wypowiedzi... dziękuję Ci bardzo!
                          • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 17.10.05, 23:17
                            Dziwi mnie tylko...dlaczego podczas siusiania nic mnie nie szczypie. Moze sie
                            faktycznie odparzyłam po tym zapaleniu pecherza,a moze to jakies powikłania... oszuncertain

Bo w sumie gdybym sie odparzyla,to by mnie szczypalo,a tak swedzenie ustepuje i
                            nasila sie tylko gdy sie podrapie lub przejade papierem w toalecie.
    • super.kinia Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 18.10.05, 14:44
      a to nie kłykciny?
    • Gość: Malpolid Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.238.1.* 18.10.05, 19:25
      Czy to nie wyglada trochę jak kalafior? Jeśli tak to natychmiast do lekarza, bo
      to mogą być własnie kłykciny kończyste przenoszone są drogą płciową . Faceta też
      leczyć!
      • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 18.10.05, 20:25
        Nie współżyłam nigdy. Sa to takie milimetrowe kropeczki-nie jak opryszcza-poza
        tym opryszcza wargowa(bo tylko z taka jestem w stanie porownac) jest duza i ma
        pecherzyki, a to co mi jest to raczej skora,tylko troszke zmodyfikowana... jest
        to kilkadziesiat kropeczek majacych po niecaly milimetr kazda, na obu stronach
        warg-przy wejsciu do pochwy.
        • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 18.10.05, 22:03
          Bolą mnie piersi....czyli za ok. tydzien bede miala okres-moze wiec to co mi
          jest to poprostu reakcja organizmu na ten etap?

Kurcze denerwuje sie,a wiem,ze zaraz bedziecie na mnie krzyczec,ze mam isc do
          tego lekarza.
        • hippophae Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 18.10.05, 22:19
          może to powiększone gruczoły, mi się w pewnym momencie coś takiego zrobiło, nie wiem kiedy i dlaczego, taka jakby falbanka na brzegach warg, i nie są to kłykciny, ale najlepiej zapytaj lekarza.
          • Gość: madzi1 Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.acn.waw.pl 19.10.05, 00:17
            o a ja tez tak podobnie mialam, pojawilo sie po pieszczotach oralnych,
            swedzialo niesamowicie, az mnie skreca jak sobie przypomne brrr pozniej zaczelo
            przechodzic i wlasnie swedzenie nasilalo sie jak dotykalam tych krostek, z tym
            ze ja mam juz pierwsza wizyte za soba i od razu poszlam do lekarza. lekarz
            powiedzial ze mam uplawy (chociaz szczerze mowiac to sama ich nie zauwazylam).
            moj facet strasznie sie tym przejal ze to jego wina ze pewnie mial brudne rece
            i to rzeczywiscie moglo tak byc. lekarz kazal mi smarowac sie mascia, ale jaka
            to ci nie zdradze.
            koniecznie idz do lekarza, takich rzeczy nie mozna olewac bo tu przeciez chodzi
            o twoje zdrowie, poszukaj dobrego lekarza i sio na wizyte, nie taki diabel
            straszny jak go maluja smile
            • f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 19.10.05, 00:20
              Dziekuje bardzo za te rade. Ulzylo mi bardzo,bo Panie mnie tu nastraszyly.
              Uplawy mialam juz kiedys, jeszcze przed pierwsza miesiaczka. Alez mi ulzylo.
              'ale jaka to Ci nie zradze' Osz ;P

ALE JA NIE CHCE TAM ISC!! Ok..posmaruje sie wiec wszystkimi mascmi jakie mam w
              dociususpicious

Dziekuje jeszcze raz za rade. Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: Ewa Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:53
                Ja tam bym Ci radziła się jednak wybrac do lekarza. Ja tez jestem jeszcze
                dziewicą, a jedyne kontakty sexualne były to tylko pieszczoty przez dotyk,
                żadnego sexu orlanego no i niestety już od lipca lecze się na kłykciny. A
                zwlekałam z pierwszą wizytą aż rok, jak sie przełamałam to jeden lekarz sie nie
                poznał dopiero drugi. A potem zaczęło się. Teraz już wstyd minął. Widziąły mnie
                położne w szpitalu bo tam chodziłam na smarowanie condyliną, widziała mnie pani
                ginekolog która mi to dwa razy wymrażała no i na kontrolę chodze do męzczyzny -
                lekarza ktory postawił diagnoże. Tak ze nie taki diabeł straszny. To są
                wszystko tylko lekarze. A chorobami wenerycznymi można nie tylko przez sex się
                zarazić, a nawet w toalecie i przez brudna dłon.
                • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 19.10.05, 09:03
                  Szkoda,ze pierwszy raz do ginekologa musialas pojsc z jakiegos powodu-a nie bez
                  powodu...ahh...mnie chyba tez to czeka.
                  • Gość: Ewa Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:24
                    To kiedy do lekarza się wybierasz? Ja teraz mam wizytę w piątek.
                    • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 19.10.05, 16:05
                      Niewiem. Chyba w przyszlym tygodniu. Chodze taka zdolowana od 3 dni. Tak jak
                      zawsze bylam zywiolowa, teraz niema we mnie zycia. To bardzo
                      przytlaczajace...swiadomosc,ze mi cos jest, ze musze TAM pojsc... To co innego
                      jak boli gardlo i trzeba lekarza odwiedzic...Ahh. Smutno misad
            • Gość: f_emmefatale Madzi1 napisz prosze... IP: 83.168.96.* 19.10.05, 21:07
              ...zaczelo przechodzic...i przeszlo? Udaj chociaz,ze nie zauwazasz,ze chce sie
              wymigac od wizyty. Odczowam tylko swedzenie, po dotyku, tak to zapominam o
              tym..mam tylko ucvzucie jakbym caly czas chodzila z tamtonem.
    • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 19.10.05, 16:22
      W ogole dziwna sprawa...czuje,ze wszystko co jem jest dla mnie za kwasne...nawet
      batonik;/ Ale juz histeryzuje.
      • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 19.10.05, 21:12
        Sparuje sie tym Clotrimazolum od dwoch dni. Widze tylko zaczerwienienie,a gdy
        sie bardzo dobrze przyjrze przy mocnym swietle zauwazam takie punkciki.
    • Gość: K Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:45
      Nie bój się. U ginekologa wvale nie jest strasznie. Ja pierwszy raz byłam na
      początku września. Już chciałam zwiać z poczekalni, ale przyjaciółka mnie
      pilnowała. Kiedy już weszłam do gabinetu, wcale nie było tak źle- mimo, że
      badał mnie facet. Lepiej nie lekceważ tych objawów, bo jak bedziesz zwlekać,
      może być gorzej.
      • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 20.10.05, 00:07
        www.sklep-med.pl/product_info.php/products_id/293
        To mi wystarczy:]

Cały czas siedze i płacze-a niemam zwyczaju tego robic, nie moge spać, uczyc
        się. Wiem,ze musze tam pojsc. No dobrze ale skupmy sie na tym,czy ktorakolwiek z
        Was miala kiedys takie objawy i co to moze byc. pozdrawiam.
        • zaba_pelagia Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 20.10.05, 09:58
          delikatnie mówiąc - sama się nakręcasz
          zapewniam cie, ze lekarz tym wziernikiem nie wyrywa ci wątroby, tylko przez
          niego patrzy
        • wariatka.tanczy Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 20.10.05, 23:49
          przestań naprawdę.
          Jeżeli jesteś dziewicą to lekarz na pewno nie skorzysta z takiego cuda, które
          pewnie służy do b. specjalistycznych badań. Powinnaś tylko przed badaniem
          powiedzieć, że to Twoja pierwsza wizyta i ze jeszcze nie współżyłaś, i użyje
          innego urządzenia. Są przecież nawet ginekolodzy dziecięcy i oni na pewno
          takiego sprzętu sadomaso nie używają. Może warto, żebyś do takiej lekarki się
          wybrała?
          A tego co tam Ci sie zrobiło nie lekceważ, bo maścią sobie moze zaleczysz, a za
          jakiś czas wylezie znowu. Może być np potrzebny antybiotyk.
          Aha, i na Twoim miejscu wcale bym nie mówiła lakarce o tym seksie oralnym. Bo
          po co.
        • Gość: mumu Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:44
          Będąc jeszcze dziewicą miałam robioną cytologię i krzywda mi się nie stała. Powiedziałabym, że było przyjemniej niż pierwszy raz z chłopakiem, kiedy bolało jak cholera.

PS. A do dentysty też nie chodzisz? Te wiertła, te kleszcze do wyrywania zębów...
          • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 21.10.05, 12:18
            hehe....nie chodze,bo mam akurat to szczescie,ze nigdy nic mi sie jeszcze nie
            stalo z zabkami i mam zdrowe,ale teraz mam zamiar sie przejsc,bo zauwazylam
            kropeczke na jednym...i wiesz..choc to glupie,ze sie do tego przyznam-pojde do
            dentysty akurat teraz, poki jeszcze mi sie zab nie popsul,bo wiem,ze leczenie
            nie bedzie bolesne...dopiero jak to zaniedbam.

Sam fakt,ze to pisze swiadczy o mojej naiwnosci wobec objawow opisanych
            wczesniej,ale bardzo mnie podniosly na duchu slowa jakie napisalas..ze ta wizyda
            mniej boli niz bolal pierszy raz. W sumie nie bol mi straszny,ale wstyd i chodz
            wiem,z lekarz juz widzial miliony kobiet,to jednak to krepuje. Poza tym
            przytlaczajaca jest mysl,ze musze tam isc z jakiegos powodu,a nie 'bo juz czas'.
            Pozdrawiam.
            • zaba_pelagia Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 21.10.05, 12:19
              masz 19 lat
              TO JUZ CZAS
    • Gość: puponix Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.chello.pl 21.10.05, 12:59
      jezuuuuuuuuuu dziewczyno ja widze ze ty sie krecisz po wszystkich
      wątkach !!!!!!!!!!!!!!! i wypytujesz ciagle o to samo idz do lekarza to
      bedziesz wiedziala co to jest a nie dreczysz kazdego swoimi pytaniami gdzie
      tylko sie da. masz tyle lat a zachowujesz jak dzieciak - dorosnij troche i idz
      do lekarza tutaj nikt cie nie wyleczy ....... masakra
      • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 21.10.05, 13:15
        ale ja jestem dzieckiem.
        • Gość: puponix Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.chello.pl 21.10.05, 13:29
          wydaje mi sie, że dzieci nie uprawiają miłości francuskiej.... jak do tego
          jestes wystarczająco dojrzała to do wizyty u NORMALNEGO lekarza powinnas byc
          jak najbardziej gotowa.
          • misiania Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 21.10.05, 13:32
            może w Lublinie jednak uprawiają...
            • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: 83.168.96.* 21.10.05, 13:38
              Hehe..dobrze ze jestem ze Szczecina. Ok musze sie usprawiedliwic,bo strasznie
              spanikowalam. Zebralam juz informacje. Za pare dni mam miec miesiaczke. Duze
              prawdopodobienstwo,ze po okresie objawy mi przejda, wtedy jak tylko skoncze
              miesiaczkowac od razu zabieram sie do lekarza. Mam zamiar uczeszczac tam jak
              tylko bedzie jakis problem i nie zwlekacjak robie to teraz. Na razie smaruje sie
              Clotrimazolem. Po miesiaczce ide do lekarza. Jesli objawy nie przejda....robie
              to samo. Pozdrawiam Was dziewczyny i rozumiem wasza krytyke...tez bym
              krytykowala takie zachowaniesmile Mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Kiedy bede
              juz po badaniach pochawle sie na Forum. Dziekuje za rady. Pozdrawiam i zycze Wam
              zdrowia.
              • misiania Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! 21.10.05, 13:42
                hyhy
                • Gość: Ewa Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:35
                  Jestem po kontroli. Przypominam że leczyłam sie na kłykciny. Podobno już żadnej
                  nie mam ale lekarz mnie postanowił w środku zbadać i pobrac cytologię. Niestety
                  bolało mnie, nawet krew się pojawiła, ale dało się przeżyć. Ja tez jestem
                  jeszcze dziewicą. A może po tym badaniu już nie?
                  • Gość: f_emmefatale Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.devs.futuro.pl 24.10.05, 12:45
                    Krew sie polala?????????

O nieeuncertain

Ja wlasnie mam ten oczekiwany okres po ktorym wszystko sie okaze. Swedzenie
                    ustapilo, punkcikow jest mniej...ale sa daleej,a do konca miesiaczki jeszcze
                    tylko dni...
                    • Gość: Ewa Re: PROSZĘ O PORADĘ KOCHANE SIOSTRY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 07:02
                      Nie polała się strumieniami tylko troszke zaczełam krwawić, ale nie wiem czy to
                      normalne przy badaniu. Może po prostu naderwał mi troche błony w miejscu gdzie
                      było jakieś naczynko krwionośne. Ciekawe czy pierwszy stosunek tez tak będzie
                      bolał. Jeśli tak to ja juz jestem zniechęcona do sexu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka