Dodaj do ulubionych

Zakażenie bakteryjne

IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.10.05, 22:10
Mam pytanie - czy dlugo nieleczone zakażenie bakteryjne pochwy ma jakieś
następstwa, bardziej groźne lub mniej? Któraś z was to miała? Czym to było
spowodowane i jak to leczyłyście? Napiszcie, bardzo bym chciała się czegoś o
tym dowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: Zakażenie bakteryjne 21.10.05, 22:45
      zależy co to za bakteria
      leczy sie antybiotykami
      nieleczona nawet do niepłodności prowadzi
      • Gość: Kamisia Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.10.05, 22:53
        Z tego co wiem, to rzęsistkowica. Albothyl mozna uzyc?
        • kocio-kocio Re: Zakażenie bakteryjne 22.10.05, 12:49
          Koniecznie do lekarza po antybiotyk!
          Nie tylko grozi powikłaniami dla Ciebie, ale też zarażasz wszystkich wokół!
    • Gość: anula Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 11:47
      jesli sie nie myle, to rzesistkowica oznacza obecnosc pierwotniakow, a nie
      bakterii...
      • Gość: Kamisia Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.10.05, 19:15
        www.resmedica.pl/ffxart12993.html
        Dzieki za odpowiedzi.
    • Gość: maria_wawa Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.derbynet.pl 22.10.05, 20:04
      Przez 4 lata miałam stany zapalne pochwy spowodowane zakarzeniem bakteryjnym.
      Na forum "biała lista ginekologów" poleciłam lekarza który mnie wyleczył.
      Następstwem długo trfających stanów zapalnych mogą byc zrosty na macicy, które
      mogą prowadzic do niedrożności jajowodów i tym samym do bezpłodności. Zrosty
      usówa się operacyjnie - laparoskopia.
    • Gość: kasia Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:35
      Ja mialam czesto stany zapalne itp. bralam rozne tabletki dopochwowo, ustnie
      oraz mascie, wszystko skonczylo sie od kiedy zaczelam uzywac plynu do higieny
      intymnej z szalwia (wczesniej uzywalam mydla)
      • Gość: Kamisia Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 12:50
        Ja od zawsze uzywalam plynu do higieny intymnej, nigdy mydła - ale jak polecasz
        płyn z szałwią, to na pewno zmienię, gdzie indziej rowniez slyszalam ze szalwia
        jest dobra.

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
        • Gość: ola Re: Zakażenie bakteryjne IP: *.21.pl / *.21.pl 24.10.05, 11:59
          Jeżeli to jest rzęsistkowica to nie wiem czy wiesz ale konieczne jest równiez
          leczenie partnera smile Ja cierpiałam na to we wrzesniu i po długiej kuracji jestem
          zdrowa. Wspólnie z mężem dostaliśmy tabletki, które musielismy połknąc na
          rozpoczęcie terapi a potem dostałam globulki do pochwy i krem do smarowania. Po
          wybraniu wszystkiego do końca kontrola wykazała zę wszystko ok smile Sama raczej
          nie eksperymentuj bo nie wyleczona choroba moze spowodować przykre konsekwencje
          w przyszłosći sad o których dziewczyny pisały wyzej. Powodzenie smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka