bialka 03.10.02, 14:31 Jestem w ósmym tygodniu ciąży (wiek zapłodnieniowy). mam bardzo niski poziom progesteronu. Chciałabym znać normy estradiolu, progesteronu i prolaktyny dla ciąży w kolejnych miesiącach, tygodniach. Dziękuję. Białka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: hormony w ciązy 12.10.02, 17:42 Nie ma norm, dla prolaktyny może być do 70ng/ml, ale w pozostałych liczy sie dynamika wzrostu, dlatego miarodajne są tylko seryjne pomiary. Odpowiedz Link Zgłoś
bialka Re: hormony w ciązy 14.10.02, 13:37 Bardzo Pani dziękuję. W piątek będę miała czwarte już badania. Do tej pory raz spadły, tzn. spadł progesteron, który zawsze miałam bardzo niski, tuż po krwawieniu w 4 tyg. Potem był już szczęśliwie wzrost o 6 jednostek w ciągu 2 tyg. Teraz czekam na kolejne badanie i mam nadzieję, że będzie jeszcze wyższy. Usg było w międzyczasie ok, macica rośnie, mam więc nadzieję, że wszystko dobrze się potoczy. Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedź. Białka. Odpowiedz Link Zgłoś