karampuk 05.10.02, 06:24 Od kilku dni czuję ból w pochwie, a że miałam spore kłopoty z nadżerką, boję się, że klopoty wróciły... I - czy mogę nadżerkę wyczuwać palcem, jako bardziej szorstką od reszty 'rankę'? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albo_tak Re: Czy nadżerka może boleć? 07.10.02, 15:01 Czułam rodzaj dyskomfortu w pochwie - nie do końca "ból". Lekarz stwierdził niewielką nadżerkę, wypalił mi ją laserem - laser czułam dokładnie tam, gdzie wcześniej ten dyskomfort. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Czy nadżerka może boleć? 12.10.02, 14:57 Nie wydaje mi sie możliwe wyczucie nadżerki palcem- podejrzewam, że sama bym nie potrafiła. Nadzerka raczej nie boli, ale czasem spowodowana jest stanem zapalnym na tle infekcji szyjki- wtedy ta infejkcja może przechodzić na przymacicza i stąd mogą pojawić się pobolewania w okolicy lędźwiowej (oczywiscie należy rozwazyć wówczas też zapalenie dróg moczowych bądź bóle zwiazane ze zmianami zwyrodnieniowymi kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś