Dodaj do ulubionych

Test-a ciąża?

IP: *.cable.satra.pl 24.11.05, 17:03
czy test moze nie wykryc np.3 tygodnioej ciązy?
6 miesiecy temu odstawilam tabletki i do tej pory wszystko oki miesiaczka co 29 dni a reraz brak juz tydzien i oprocz tego bolace ,drazliwe obrzmiale piersi!czy moze to byc jednak ciaza - test byl negatywny- czy zaburzenia hormonalne po odstawieniu tabletek?Moze ktoras z Was tak miala?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Test-a ciąża? 25.11.05, 07:25
      3-tygodniowa ciąża - czyli 3 tygodnie po zapłodnieniu (wtedy lekarsko liczona
      ciąża ma 5 tugodni) - test powinien wykryć.
      A może 3 - tygodniowa ciąża, czyli tydzień po zapłodnieniu? Wtedy test może,
      ale nie musi wykryć ciąży.
      Proponuję zrobić dokładniejszy test - z krwi.
    • Gość: Kasia Re: Test-a ciąża? IP: *.cable.satra.pl 28.11.05, 17:21
      dziewczyny nadal nic to juz 38 dzien i brak miesiaczki, piersi juz mnie nie
      bola , pobolewa dol brzucha,bylam dzis u poloznej kazala mi poczekac do konca
      tygodnia zrobic test i jak bedzie negatywny to przyjsc do lekarza po tabletki
      na wywolanie.Napiszcie czy ktoras miala cos podobnego i jak sie skonczylosmilemam
      juz 14 letniego synasmile
      • alma20 Re: Test-a ciąża? 28.11.05, 17:55
        nie chce cie straszyc ale test z apteki nie wykryje ciąży pozamacicznej...
        • nglka Re: Test-a ciąża? 28.11.05, 21:23
          alma20 napisała:

> nie chce cie straszyc ale test z apteki nie wykryje ciąży pozamacicznej...

Więc nie strasz, bo wykryje.
          Hormony wykrywalne w moczu wykrywają zarówno ciąże prawidłową jak i
          pozamaciczną. Poza miejscem przebywania zarodka (no i oczywiście poza różnicą w
          szansach przeżycia) - nie ma znaczenia.
    • alma20 Re: Test-a ciąża? 28.11.05, 18:00
      a moze przeziębiłas jajniczki...,hmm..moze to torbiel na jajniku..,
      idz do dobrego ginekologa..zrób badanie krwi na stęzenie HCG we krwi
      trzeba działać
      pozdrawiam
      aha....ja odstawiłam microginon na ten miesiac i tez mi sie okres spóźnia...
      • niunka24 Re: Test-a ciąża? 28.11.05, 18:40
        a czy w takim razie chore (chodzi mi o zapalenie jajników )jajniki mogą
        sprawić,że nie ma się okresu?
        Czy test krwi jest 100% pewny według Was?
        Pozdrawiam,
        • kocio-kocio Re: Test-a ciąża? 28.11.05, 20:45
          Czy zapalenie jajników przesuwa okres nie wiem.
          Ale test z krwi daje 100% pewności.
          • luna333 Re: Test-a ciąża? 29.11.05, 11:24
            zrób test z krwi na obecność beta hcg, jest najpewniejszy
            pozdrowionka
            • Gość: alma Re: Test-a ciąża? IP: *.toya.net.pl 29.11.05, 13:21
              zapalenie jajnikow moze opoznic okres
              ja tak miałam ..skończyło sie antybiotykiem,czopkami i luteiną..okres dostałam
              po 52 dniach
              • niunka24 pytanie do almy 29.11.05, 14:29
                Jak długo trwało u Ciebie zapalenie jajników? jak długo przyjmowałaś
                antybiotyki? Musiałaś leżeć w domu, w szpitalu,proszę, jeśli możesz,odpowiedz..
                u mnie się już zaczyna 3 tydzień i bardzo mnie to niepokoi.
                pozdrawiam,
                z góry dziękuję
                • Gość: Kasia Re: pytanie do almy IP: *.cable.satra.pl 29.11.05, 15:40
                  dzieki za odpowiedzi.Na bol jajnikow to mi nie wyglada, jajniki mnie nie bola, mam wrazenie napietego dolu brzucha,dzis znowu bola mnie piersi i krzyz.chyba zrobie ten test z krwi a potem pojde do gin.Ja wcale nie panikuje ze to ciaza,nawet moglaby byc tylko te objawy takie dziwne 13 lat temu jak mialam 23 lata to byl brak okesu a dalej nie pamietam do lekarza poszlam gdzies w polowie 2 miesiaca . bylo oki- stara juz chyba jestem na takie akcje-pozrawiam wassmile
                  • Gość: alma Re: pytanie do almy IP: *.toya.net.pl 30.11.05, 15:28
                    Słuchaj moja pani gin. mowiła mi ze kazde przeziębienie przydatków moze
                    spowodować zmiany hormonalne,nie pamietam dokładnie nazw tych wszystkich
                    dolegliwosci kobiecych o których wspominała(u mnie pecherzyk grapfa gdzies tam
                    utknął i zakleił jajowód-zostało to spowodowane przeziebieniem jajniczka...jednego)
                    Przez 10 dni brałam Augmentin(antybiotyk),Nystatyne,Distreptaze(czopki
                    doodbytnicze),Butapirazolum(czopki
                    doodbytnicze),Clotrimazolum(tabl.dopochwowe),Luteine50(tabl.podjezykowe)
                    Aha..no i wszystko mnie bolało!cycki ,brzuch...ehh strasznie sie umęczyłam!
                    Przed kuracją zrobiłam badanie krwi na beta HCG,pani dok.powiedziała mi ze test
                    z apteki nie wykryje ciazy pozamacicznej...
                    Życze powodzenia i nie zycze takich przejść jak moje..,kosztuje to duzo stresu i
                    duzo pieniedzy uncertain
                    • lilith76 Re: pytanie do almy 30.11.05, 15:58
                      (u mnie pecherzyk grapfa gdzies tam
                      > utknął i zakleił jajowód-zostało to spowodowane przeziebieniem
                      jajniczka...jedn
                      > ego)

uwierz, pęcherzyk Graffa nie wędruje smile
                      może nie pęknąć i zamienić się np. w torbiel - też kłopot.
                    • niunka24 Re: pytanie do almy 30.11.05, 17:10
                      Dzięki, a ile to trwało? mi Augmentin nic nie pomógł,cały czas boli,teraz biorę
                      zinnat i jak na razie też wciaż boli,na tą cholerną chorobę wydałąm już kilka
                      ładnych stów!!sad no i ile nerwów,stresu i bólu.... martwie się,że przez to
                      wszystko będę mieć problemy z zajściem w ciążę... ja mam zapalenie
                      obuustronne,więc problem podwójnycrying
                      Dlaczego brałaś też luteinę? Też na zapalenie?
                      pozdrawiam
                      • Gość: alma Re: pytanie do almy IP: *.toya.net.pl 30.11.05, 23:32
                        luteina to progesteron ztego co pamietam ; po to by okres wywolać bo przez
                        'chorobe' hormony oszlały
                        • niunka24 Re: pytanie do almy 01.12.05, 02:08
                          własnie wiem o tej luteinie,myślałam,że ma może jeszcze jakieś inne działanie.
                          mi się okres spóźnił i dostałam w najmniej oczekiwanym momencie...uncertain przed
                          planowanym USG, teraz muszę czekać...

ale błagam,powiedz,ile trwało u Ciebie to zapalenie? Po jakim czasie wyleczyłaś
                          się na tyle,żeby nie bolało? Ja nie mogę chodzić za dużo,bo od razu zaczyna tak
                          diabelnie boleć,dobrze czuję się tylko w pozycji leżącej.
                          Pozdrawiam
                          Dzięki za wszystkie informacje,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka