Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja... 100 pytan

01.01.06, 17:21
Dziewczyny, własnie mija 6 tygodni od urodzenia mojego synka i na dniach wybieram sie do lekarza. Chciałąbm jednak najpierw usłyszec od Was jak to było z antykoncepcją po porodzie, gdyz nauczona doswiadczeniem wiem, ze kazdy lekarz ma inne pomysły i chciałbym dowiedziec sie jakie jest najczestsze postepowanie w takiej sytuacji jak moja. Nie karmię piersią, chciałabym brać tabletki takie, jak przed ciązą (cilest), gdyz byłam z nich zadowolona. Kiedy rozpoczyna sie nowe opakowanie? Czy dr karze mi czekac na miesiaczke? A jesli tak to ile to moze trwac i czemu tak długowink? Nie znoszę prezerwatyw i chciałąbym juz brać te tabletki? Jak to było u WAS? pozdrawiam
wszystkiego dobrego !!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • christych Re: Antykoncepcja... 100 pytan 02.01.06, 11:06
      Ja przez pierwsze 3,5 mies. karmiłam piersią i brała cerazette- tabletki dla
      karmiących. Gdy przestałam karmić chciałam przejść na tabletki dwuskładnikowe i
      gin kazała mi czekać na miesiączkę. Czekałam równo 1 miesiąc.
    • awujotka Re: Antykoncepcja... 100 pytan 02.01.06, 18:55
      A interesowałaś się Mireną (to wkładka z hormonem)? Zdaje się, że własnie już
      po 6 tygodniach po porodzie można ją założyć.
      • Gość: karolka 17 Re: Antykoncepcja... 100 pytan IP: 62.233.189.* 03.01.06, 20:19
        ja właśnie planuję ją założyć, można już w 6 tyg.po porodzie. Minusem jest to, że nie sądo końca znane skutki uboczne no i możliwość ciąży pozamacicnej. A i jak się stanie tak, że zajdziesz w ciąże mając założoną Mirenę, to niezawszemożnabędzi tą wkładkę usunąć, a tam jest jednak hormon, któy może wpłynąć na dziecko.
    • kade82 Re: Antykoncepcja... 100 pytan 02.01.06, 19:00
      Nie byłam nigdy w ciąży, ale słyszałam, że u kobiet po urodzeniu dziecka podać
      można zastrzyk antykoncepcyjny działający przez kilka miesięcy.
      • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja... 100 pytan 02.01.06, 19:54
        tak, mozna podac taki zastrzyk.. tu na forum jest mnostwo kobiet, ktore placza
        i zaluja jak cholera, ze daly sie namowic na ten zastrzyk! maja ooooogromne
        problemy z powrotem plodnosci, krwawia calymi tygodniami, maja stany
        depresyjne... generalnie - masakra. ten zastrzyk to depo-provera
        • Gość: siwa Re: Antykoncepcja... 100 pytan IP: *.adsl.solnet.ch 02.01.06, 23:49
          tak, mozna sobie zafundowac zastrzyk, ale moj ginekolog tego nie poleca.
          czytalam tez duzo o problemach opisanych przez agatke. oczywiscie nigdzie nie
          jest powiedziane, ze kazda tak ma, ale mnie to zniecheca wystarczajaco skutecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka