Dodaj do ulubionych

Jestem w ciąży czy nie?

09.01.06, 08:49
Ostatni okres miałam 6 grudnia. Zawsze mam reguralnie co 28 dni, więc
powinnam dostać 3 stycznia. Niestety się nie pojawił. To już tydzień i
zaczynam się martwić. Kochałam się z moim chłopakiem jakoś tak bazpośrednio
po świętach a potem w Nowy Rok, czyli teoretycznie podczas dni niepłodnych.
Używaliśmy prezerwatywy (wszystko się udało - nie pękła ani nic z tych
rzeczy). Ten poprzedni raz w ogóle nie skończyliśmy a ostatni raz, mój
chłopak miał co prawda wytrysk, ale już na zewnątrz. Czy jest możliwe, żebym
w takiej sytuacji była w ciąży?
Nie wiem jakie mogą być inne powody braku okresu. Może stres związany z
naszym ślubem, który mamy za 3 tygodnie. Wczoraj zrobiłam test ciążowy (Pre-
test), ale niestety nie wyszedł. Nie pojawiła się żadna kreska, czyli według
instrukcji test nieważny. Nie wiem co mogłam zrobić źle. Cały czas czuję ból
w podbrzuszu, taki jak zwykle bezpośredni przed dostaniem miesiączki. Co o
tym wszystkim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • gixera Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 08:54
      To mozesz byc w ciazy, serio.
    • f_emmefatale Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 08:55
      Robilam ten test...kaza zaaplikowac 5 kropelek (czy 4-nie pamietam),a te
      kropelki nawet go nie zmocza! Mi tez nic nie wykazal. Gdy zrobilam go ponownie,
      zaaplikowalam takie 3 ogromne krople-obserwuj proces wchlkaniania sie w
      pasek-musi sie caly zamoczyc.
    • gixera Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 08:56
      Nie wiem kiedy moglas zajsc, ale objawy, ktore wymieniasz swiadcza o tym niemal
      jednoznacznie.
      • agnes_l25 Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:04
        No własnie nie wiem co o tym sądzić, bo przecież wiatropylna nie jestem.
        Przecież to bez sensu, żeby w takiej sytuacji zajść w ciążę. Dzisiaj zrobię
        test jeszcze raz, może się uda. Nie wiem, może za mało tych kropelek tam dałam.
        W ogóle słabo widziałam czy coś tam z tej pipetki leci czy nie. Może trzeba
        więcej. W instrukcji piszą, że należy przed spodziewaną datą miesiączki
        wykonywać test rano ale po tej dacie (jeśli okres w dalszym ciągu nie wystąpił)
        można o dowolnej porze. Zrobiłam test wieczorem, bo okres już powinien u mnie
        być tydzień temu. Nie wiem co mogłam źle zrobić.
        • f_emmefatale Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:08
          Dodaj takie wielkie krople-ta pipetka jest na tyle pojemna,ze te 5 kropel,ktore
          kaza zaaplikowac miesci sie w niej...sproboj teraz dac krople, ktore beda np.
          polowa pojemnosci pipetki. Zauwazysz wyraznie,ze plyn wsiaka w papier.
          • f_emmefatale Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:08
            Sprobuj-przepraszam za tak okropny blad.
      • f_emmefatale Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:05
        Objawy,ktore wymienila nie swiadcza o niczym...a moze raczej o nadchodzacej
        miesiaczce,ktorej opoznienie moze byc przyczyna stresu przed slubem.
        • gixera Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:08
          To sobie poczytaj, lub zapytaj kogos kto to juz przezywal, ze w czasie ciazy
          odczuwa sie takie same bole podbrzusza jak w czasie miesiaczki.
          • f_emmefatale Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:11
            Poczytalam....i wiem tez,ze prezerwatywa jest srodkiem antykoncepcyjnym i jesli
            wszystko idzie zgodnie z planem to SKUTECZNYM.

A na jakiej podstawie wnioskujesz ciaze?

Bo boli brzuch?-przed okresem tez boli
            Bo nie ma miesiaczki?-rozne czynniki na to wplywaja:stres,zdrowie,podroze
            Czy moze, bo kochala sie W PREZERWATYWIE, w dni nieplodne, a test nie
            wyszedl...bo to znak?
            • gixera Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:15
              Nie wnioskuje ciazy, tylko sugeruje, ze sa to objawy ciazy.
            • gixera Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:16
              A poza tym prezerwatywa zawiera mikropory, jesli byla zestresowana slubem mogla
              jej sie przesunac rowniez owulacja, skoro i okres mogl sie przesunac.
              • lilith76 Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:25
                gixera, z całym szacunkiem ale nie rozśmieszaj mnie na początek tygodnia!
                ja przed okresem mam bolący brzuch, bolące piersi, bolące sutki, nudności,
                papierosowtręt, kawowstręt. i co??????? mam co miesiąc poronienie??????

objawy ciąży, a objawy nadchodzącej @ potrafią być IDENTYCZNE.

do autorki wątku - masz raczej opóźnienie w cyklu z powodu przedślubnego stresu.
        • agnes_l25 Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:09
          Stresuję się tym ślubem, ostatnio mieliśmy z moim narzeczonym kilka poważnych
          kłótni o moją teściową, która mnie wkurza jak nie wiem co. Może to jeszcze
          pogorszyło sprawę. A jeszcze mam pytanie o solarium, niegdy do niego nie
          chodziłam, a w zaszłym tygodniu byłam trzy razy, żeby nabrać trochę kolorków
          przed ślubem. Nie wiem czy może to mieć jakiś wpływ. Bo poza tym co wymieniłam
          nic się w moim życiu nie zmieniło takiego, żeby mi się okres mógł przesunąć.
          Nie chorowałam, nie biorę żadnych leków, nic.
      • f_emmefatale Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 09:25
        gixera napisała:

> Nie wiem kiedy moglas zajsc

Czy sie myle,czy to wniosek?

A o prezerwatywie tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=27369140&a=27463101
    • agnes_l25 Test negatywny!! 09.01.06, 09:37
      Zrobiłam drugi test. Wyszedł negatywny, czyli w ciąży nie jestem. Co teraz
      proponujecie? Iść mimo wszystko do gina czy uspokoić się i czekać aż okres się
      pojawi?
      • f_emmefatale Re: Test negatywny!! 09.01.06, 09:44
        Jesli okres nie pojawi sie w ciagu 2 tygodni od terminu spodziewanej miesiaczki
        nalezy udac sie do lekarza na wywolywanie.

Gratuluje wyniku-jesli oczywiscie Cie satysfakcjonuje i zycze udanego
        malrzenstwa i niezaomnianego slubu.
        • f_emmefatale Ps. 09.01.06, 09:46
          Tak jak mowilam,nie?
          Trzeba mocno nasaczyc pasek by cos wskazal.
          Nie rozumiem czemu pisza 5 kropel,skoro to za malo by test zaczal w ogole dzialac.
          • agnes_l25 Re: Ps. 09.01.06, 09:55
            Miałaś rację. Tym razem dałam tam trochę więcej kropel i wreszcie zobaczyłam
            jak to działa. Bo ten pasek testowy zaczął się powoli jakby namaczać i wreszcie
            pojawiła się jedna kreska świadcząca o tym, że w ciąży nie jestem. Wczoraj jak
            robiłam w ogóle tego efektu nie było.
            • f_emmefatale Re: Ps. 09.01.06, 11:09
              No i ja wlasnie zrobilam tak samo. To byl moj pierwszy test,wiec nie
              wiedzialam,ze to jak pasek sie namacza bedzie az tak widoczne.
        • f_emmefatale Re: Test negatywny!! 09.01.06, 09:48
          Aaaa!! Znowu blad. Malżenstwo-przepraszam najmocniej.
        • agnes_l25 Re: Test negatywny!! 09.01.06, 09:52
          Dzięki wielkie za waszą pomoc. Wynik mnie do końca wprawdzie nie
          satysfakcjonuje bo się zastanawiam co się ze mną dzieje. Ale cieszę się, że w
          ciąży nie jestem. Wielką tragedią by to w sumie nie było ale mimo wszystko
          myśleliśmy, żeby z dzieckiem jeszcze trochę poczekać.
          • Gość: zuza Re: Test negatywny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 09:54
            jak to co sie dzieje?
            stres slubno-tesciowy
            • agnes_l25 Re: Test negatywny!! 09.01.06, 10:01
              Wiesz, stresów w życiu człowiek ma dużo a mimo wszystko zawsze miałam
              reguralnie. Trudno tutaj was zapewniać, że jestem spokojna przed ślubem, bo
              żadna z was by w to nie uwierzyła. Od miesiąca miałam lekką schizę jeśli chodzi
              o okres, bo według wszelkich prawideł wypadłby mi w dniu mojego ślubu co mi się
              baaardzo nie podobało. Cały czas o tym myślałam, cały czas wyliczałam sobie
              kiedy powinien być, żeby było wszystko dobrze. Chciałam w sumie dostać później
              niż we wtorek bo to zawsze zmniejszało szansę na wystapienie okresu w trakcie
              ślubu. A teraz jak mi się przedłuża oczekiwanie to się martwię. Mój narzeczony
              wcale się nie uspokoił. On od początku uważał, że w ciąży być nie mogę, bo nie
              było takich szans. Bał się czy mi krzywdy nie zrobił, albo czy nie jestem na
              coś chora. Jakby to był pierwszy raz to może mógłby mi krzywdę zrobić, ale za
              którymś z kolei to wątpię. Teraz w dalszym ciągu się martwi co mi jest.
          • lilith76 Re: Test negatywny!! 09.01.06, 09:56
            gorzej, że wywoływanie okresu może ci się nałożyć ze ślubem...
            miałam kiedyś torbiel i wiem jak mi Luteina przetrzepała psychikę (tak reaguje
            na hormony).
            może idź już teraz i powiedz lekarzowi, że za 3 tygodnie ślub i chcesz mieć
            wtedy już z głowy opóźnienia i krwawienia. najlepiej jak od razu zrobi ci usg.
    • piniewka Re: Jestem w ciąży czy nie? 09.01.06, 11:06
      E no po takich zabezpieczeniach trudno byłoby mówić o ciąży. Wg mnie powinnaś
      zajść do ginekologa jeśli ból w podbrzuszu się nasili lub gdy kolejna miesiączka
      nie nadejdzie.
    • agnes_l25 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 12:48
      Zrobiłam kolejny test. Tym razem o nazwie QuickVue. I znowu wyszedł negatywny.
      A ja w dalszym ciągu nie mam okresu. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć.
      Chyba mam już poważną schizę ciążową.
      Lekarz mnie żaden nie chce przyjąć bo albo jestem nie zapisana do tej
      przychodni, albo adres zameldowania nie w tym województwie. Prywatnie mogą ale
      dopiero za jakieś dwa tygodnie. Zapisałam się w końcu do jakiejś przychodni
      prywatnej na przyszły tydzień. Ale to mnóstwo czasu a ja nie wiem co mam robić.
      Czy jest możliwe, że testy się jednak mylą? Może za wcześnie je zrobiłam?
      • lilith76 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 13:21
        jestem nie zapisana do tej
        > przychodni,

????
        zapisana jestem do jednej, gina mam w drugiej - mam tam tylko karte do tego
        specjalisty. chyba chcieli cię spławić.

> Czy jest możliwe, że testy się jednak mylą? Może za wcześnie je zrobiłam?

jak nie szkoda ci pieniędzy możesz zrobić badanie krwii na wyskość beta hcg -
        ono się nie myli.
        okres spóźnia się z różnych powodów. nie wiem czemu kobiety upierają się na
        ciążę.
        • agnes_l25 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 13:28
          lilith76 napisała:

> okres spóźnia się z różnych powodów. nie wiem czemu kobiety upierają się na
          > ciążę.

To w takim razie mnie oświeć i napisz z jakich powodów. Nigdy żadnych problemów
          nie miałam i nigdy okres mi się nie spóźniał.
          • lilith76 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 14:02
            chciażby:
            torbiel
            zaburzenia hormonalne
            cykl bezowulacyjny z powodu choroby lub spóźniona owulacja

Nigdy żadnych problemów
            >
            > nie miałam i nigdy okres mi się nie spóźniał.

tzn, że reszta kobiet ma się do ciebie dostosować???
            • invicta1 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 14:15
              te mikropory prezerwatywy są the best!smile))))))))))))))))))))))))
              • lilith76 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 14:20
                invicto1, trafiłam na pewien wątek na innym forum - ogromne gratulacje!!!
                cieszę się smile
                • invicta1 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 14:21
                  a dziekuję!smile
            • yvonne33 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 14:18
              Wtrącę sie do dyskusji, wlasnie wrocilam z laboratorium gdzie odbieralam wynik z
              badań. Otóż ostatnią miesiączke mialam na poczatku listopada i od tamtej pory
              nic. Wiec wiadomo, pierwsza mysl ze to moze byc ciąża... Zrobilam 3 testy
              kupione w aptece oczywiscie w odstępach czasowych - wyniki za kazdym razem byl
              negatywny ale to nadal nie dawało mi spokoju stąd dzisiaj rano postanowilam
              pojechac i zrobić test na betaHCG, wynik: 0,00 mIU/ml . Wiec nie każde
              opoznienie sie miesiączki to od razu ciąża.
            • agnes_l25 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 14:29
              lilith76 napisała:

> tzn, że reszta kobiet ma się do ciebie dostosować???
              >
              nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym dostosowywaniem.
              Próbuję tylko dociec co mi jest. Czy to dziwne, że się martwię?
              • lilith76 Re: Jestem w ciąży czy nie? 10.01.06, 15:16
                sorry!
                nie zwróciłam, zabiegana, uwagi, że jesteś autorką wątku.
                nie mam pojęcia. kobieta to nie maszyna. w innym przypadku "kalendarzyk
                małżeński" byłby w 100% skuteczną metodą antykoncepcyjną. coś się zablokowało,
                coś się opóźniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka