Gość: 48lat IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:18 W którym roku życia miałyście pierwsze objawy menopauzy? Jak to u Was wyglądało? Ja mam 48 lat i od pół roku nie mam miesiączki ale innych, typowych objawów raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marika Re: MENOPAUZA IP: 80.54.168.* 29.01.06, 10:47 Tak własnie zaczyna sie menopauza.Jesli po pól roku nie wystapi juz krwawienie tzn.ze sie zaczęła.Inne objawy sie dołączą ,wygasa praca jajnikow brak estrogenow da ci uczucie uderzen goraca,zlewnych potow nocnych i szereg innych choc powiem ze kazdy przechodzi inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: MENOPAUZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:57 W moim przypadku ostatnią miesiączkę miałam w wieku 50 lat.Potem więcej się nie pojawiła. Objawy klimakterium (uderzenia gorąca) bardzo niewielkie. Z tego co wiem są to sprawy indywidualne. Niektóre panie mają nasilone objawy (uderzenia, bezsenność, depresje), inne niemal żadnych. W razie czego można stosować HTZ. Ma liczne zalety, choć wielu przeciwników. Lekarze są raczej niechlujni jeśli chodzi o przepisywanie tych kuracji. Nie spotkałam się nigdy z profesjonalnym potraktowaniem w tej sprawie i zaordynowaniem wszystkich niezbędnych badań. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś