Dodaj do ulubionych

Poronienie, a leukocyty

IP: *.smstv.pl 09.02.06, 12:39
Czy podczas poronienia niezupelnego moze wzrosnac poziom leukocytow?Jestem
juz kilka lat po abrazji, w momencie pobytu w szpitalu poziom bialych krwinek
wynosil u mnie okolo 9000, a obecnie (nic mi nie dolega)wynosi 6000.Bardzo
prosze o odpowiedz, bo niepokoi mnie ten spadek leukocytow...
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Poronienie, a leukocyty 09.02.06, 14:19
      nie rozumiem. Teraz masz 6 tysięcy i się martwisz? To jest po prostu norma...
      Czym się martwisz? Że jest dobrze?
      • Gość: Monikazzz Re: Poronienie, a leukocyty IP: *.smstv.pl 09.02.06, 15:12
        Martwie sie tym, ze w ciagu 3 lat liczba WBC zmalala u mnie o 1/3...I stad moje
        pytanie. Ale znalazlam info,ze jesli w macicy zalegaja resztki po poronieniu,
        to wzrasta liczba leukocytow. Wiem,ze podawano mi po zabiegu jakis antybiotyk,
        wiec byc moze wdala mi sie wtedy jakas infekcja i stad wyzszy poziom WBC niz
        obecnie...
        • nchyb Re: Poronienie, a leukocyty 10.02.06, 07:08
          liczba leukocytów nie jest stała w organizmie, zarówno 9 tysięcy nie jest
          przerażające, jak i 6 tysięcy. A liczba białych ciałek krwi potrafi się wahać w
          organizmie i wcale nie tak nieznacznie zmieniać nawet w ciągu miesiąca.
          Wszystko jest w normie. Liczba WBC moze Ci wzrosnąć przy przeziębieniu, bólu
          zęba, przy innych stanach zapalnych, przy miesiaczce. Naprawdę, nie ma powodu
          do zmartwienia, za miesiąc może się okazać, że masz jeszcze inną liczbę WBC. I
          o ile nie będzie to drastyczny spadek poniżej tych 3 tysięcy, lub gwałtowny
          wzrost powyżej 10 tysięcy, to nie ma powodów do zmartwienia...
          • Gość: Monikazzz Re: Poronienie, a leukocyty IP: *.smstv.pl 10.02.06, 13:34
            Dziekuje za słowa otuchysmile Pewnie masz racje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka