Dodaj do ulubionych

Jeanine a samopoczucie :(

09.03.06, 19:10
trzeci miesiac biore Jeanine (z przerwami 7-dniowymi). Z miesiaca na miesiac
czuje sie coraz gorzej- popoludniami brzuch jak balon, przez wiekszosc dnia
jest mi niedobrze. Z rana czuje sie w porzadku, a w pare godzin po wzieciu
piguly powyzsze objawy. I tak dzien w dzien. Wykluczam niestrawnosc, odzywiam
sie lekko, bez zadnych ciezkostrawnych rzeczy. Jak mam 7- dniowa przerwe czuje
sie OK, jak zaczynam brac Jeanine historia sie powtarza. Moze to autosugestia,
a moze nie... 23.03 koncze brac ostatnia partie, ale nie wiem, czy wytrzymam
do tego czasu... Do gin. mam wizyte dopiero pod koniec miesiaca i kurcze nie
wiem, czy przerwac brac to swinstwo wczesniej, czy nie? Czy ktoras z was miala
podobne odczucia po tych prochach?
Obserwuj wątek
    • ania2066 Re: Jeanine a samopoczucie :( 09.03.06, 19:49
      a moze powinnam zmienic pore dnia, kiedy biore? Biore rano, a rzygac mi sie chce
      przez reszte dnia - moze jak wezme na wieczor, to bedzie lepiej? sama nie
      wiem... czy mozna zmienic drastycznie godz. zazywania pigul w trakcie brania
      jednej serii, czy lepiej to robic stopniowo? Kobitki, poradzcie cos!!!!!
    • Gość: anula Re: Jeanine a samopoczucie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:35
      ja biore od prawie roku... wzdecia i mikro prolemy zoladkowe mam ale chyba to
      bardziej wina diety..a poza tym to jakby nigdy nic i godzina nie ma znaczenia
      na poczatku przez jakis czas bralm ok. 16-17 a teraz biore nano 7.30 i...i z
      niepokojacych objawów tylko bardzo bardzo znikome krwawienia wysepuja albo co
      gorsza nie wystepuja. Mysle,ze najlepiej jakbys skonsultowala to ze swoim
      ginekologiem
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=32497903
      • Gość: dadadama Re: Jeanine a samopoczucie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:26
        ja biorę jeanine od półtora roku, na początku nie miałam absolutnie żadnych problemów, tymbardziej, że wcześniej brała 8miesięcy Diane35, więc branie Jeanine złagodziło moją dawkę hormonu. Kiedy zaczęłam mieć problemy z żołądkiem, ze względu na stres, to pojawiły sie także lekkie mdłości mniej więcej 2 godziny od wzięcia tabletki. Jeśli chodzi o amopoczucie, to najwyżej jestem wrażliwsza, tzn. łatwiej płaczę, na filmach np. ale to tyle... myślę, że jesli cię mdli to powinnaś spróbowac brać pigułki przed spaniem, w ten sposób przespisz problemy, ale jesli bardzo ci to doskwiera to idz do ginekologa jak najszybciej i zmień pigułki. Pamietaj, że Jeanine to nie zwykłe pigułki antykoncepcyjne, ale tez kuracja hormonalna, tylko troche słabsza niż Diana35, więc ma dużą dawkę hormonu tak czy inaczej
        • ania2066 Re: Jeanine a samopoczucie :( 10.03.06, 07:26
          Ja je biore wlasnie w ramach kuracji, a nie ze wzgledu na ich dzialanie anty.
          Sprobuje wytrwac do konca opakowania, moze rzeczywiscie pore przesune na
          popoludnie... Bralam Jeanine w zeszlym roku 3 op. bez przerw i nie mialam takich
          sensacji co teraz. moze organizm reaguje za kazdym razem inaczej? w kazdym razie
          dziekuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka