Dodaj do ulubionych

************Pytania do Pani dr koala.mb*******cz2

• Gość: ona usg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:23
      Pani Doktor
      Bardzo bym prosila o wytlumaczenie mi co znaczy:

jajnik lewy o wymiarach (i tu wymiar w mm), z CIALKIEM ZOLTYM KRWOTOCZNYM
      jajnik prawy o wymiarach (i tu znow wymiar w mm),z 8 MALYMI PECHERZYKAMI DO 5 MM
      ZATOKA DOUGLASA WOLNA

co oznaczaja te stwierdzenia,ktore napisalam drukowanymi literami?
      czy te 8 pecherzykow to jest normalne?
      czy wszystko jest prawidlowo i ok?
      czy te pecherzyki nie swiadcza o zespole policystycznych jajnikow?

z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
      • malami1980 Re: usg 31.03.06, 15:04
        te pecherzyki to normalna sprawa, natomiast cialko krwotoczne swiadczy o nie
        ewakuowaniu sie krwi na otrzewnej podczas uwalniania komorki jajowej(w trakcie
        jajeczkowania moglas odczuwac silne bole podbrzusza)
      • malami1980 Re: usg 31.03.06, 15:05
        a zatoka douglasa wolna to prawidlowo.tzn ze nie ma tam plynu i brak stanu
        zapalnego
    • aniam22 Pimafucin a ciaza??? 31.03.06, 11:36
      Mam brac w tym cyklu Pimafucin(przeciwgrzybiczy) czy moge brac i
      jednoczesnie sie starac?? nie chce stracic cyklu bo to juz ktorys z
      koleii....juz nawet ich nie licze

• Gość: an nadżerka a współżycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:11
      czy mając nadżerkę mogę wspóżyć z partnerem? czy nie zarażę go czymś? czy mi to
      czymś dodatkowym nie grozi? Czy powinniśmy stosowac prezerwatywę dla
      bezpieczeństwa?
    • kj121 guzek w pochwie 31.03.06, 14:16
      Witam,
      podczas zakładania globulki znalazłam maleńki guziczek, zgrubienie na górnej
      ściance pochwy,nie boli, nie krwawi, po prostu sobie jest; ginekolog
      stwierdziła, że na razie nic z tym nie robimy, bo to nic groźnego i że to się
      zdarza a poza tym jest bardzo malutkie ; ja jednak trochę się niepokoję...czy
      spotkała się Pani Doktor z takim przypadkiem? co to może być? czy możliwe, że
      to coś groźnego?jakie ewentualne badanie powinnam wykonać?
      pozdrawiam
      • Gość: milajla Re: guzek w pochwie IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:35
        wiesz co ja mam coś podobnego ostatnio jak zakładałam lactovaginal bo dostałam
        dzownym upławów, to wykryłam niewielki , coś jakby kroska, taka grudka, czy ty
        coś takiego samego masz, czy oprócz tego masz jakieś objawy, co na to
        powiedziała twoja pani doktor, czy bierzesz jakieś leki? kurde bo u nas dopiero
        koło środy dostanę się prywatnie do gina. mnie pobolew trochę brzuch, kurde co
        to jest, pierwszy raz w zyciu takie coś mi się zdarza i jestem ciemnawink możesz
        coś bliżej o tym powiedzieć?
        • kj121 Re: guzek w pochwie 31.03.06, 14:40
          dokładnie coś takiego jak piszesz,grudka,twarda w dotyku, nie biorę żadnych
          leków, nie mam żadnych objawów, mesiączki w miarę regularne, nic nie boli, nie
          wiem co to za cholerstwo...
      • koala.mb Re: guzek w pochwie 05.04.06, 17:36
        bardzo trudno wypowiadac sie o czymś czego sie nie widzi. Jesli twój ginekolog
        stwierdził po obejrzeniu zmiany, ze to nic groźnego, prawdopodobnie tak jest.
    • sulak Brak pojedyńczej szczepionki przeciw różyczce 31.03.06, 15:37
      Wiem, że nie ma już pojedyńczej szczepionki przeciw różyczce, tylko potrójne
      (różyczka, świnka i odra..bodajże) i zastanawiam się czy fakt, że świnke już
      przechodziłam, a przeciw odrze byłam kiedyś szczepiona, ma jakieś znaczenie, czy
      nie? Czy mogę się bez obaw zaszczepić?
      • koala.mb Re: Brak pojedyńczej szczepionki przeciw różyczce 05.04.06, 17:39
        Wydaje mi sie ze nie ma to specjalnego znaczenia, jednak nie wiem tego na
        pewno. Może skonsultuj sie ze specjalistą chorób zakaźnych.
    • water_lilly anty HBs > 2000 mIU/ml 31.03.06, 19:09
      Takie wyniki badań otrzymałam,jestem w 8 tc,lekarz prosił o powtórzenie
      badania, 3 lata temu szczepiłam się Engerixem B(3 dawki w zalecanych
      odstępach). Czy są powody do niepokoju? Będę wdzięczna za odpowiedź.
      Pozdrawiam.
      • koala.mb Re: anty HBs > 2000 mIU/ml 05.04.06, 17:40
        a w jakiej klasie są te przeciwciała? IgG?
        • water_lilly Re: anty HBs > 2000 mIU/ml 10.04.06, 02:16
          Nic więcej nie napisano na wydruku. Opis dokładnie taki jak w temacie wątku.
    • poznanianka6 śluz 31.03.06, 21:41
      bardzo prosze o dpo w takiej sprawie

po ! tabletce z listka moj śluz jest wyraźnie plodny< wydawalo mi sie ze nic nie
      namieszalam w porzednim >>ale< natomiast w przerwie mialam ogromny stres<
      b>trudny momnet w zyciu
      od wczorja biore nowe opkowanie

pani doktor co zrobić jeśli to rzeczywiście owulacja< zalużmy ze tak

to kiedy znów uzyksam pewnośc antykoncepcyjną ?
      w tym cyklu _ dlugo musze sie dodatkowo zabezpieczać a potem nie robić
      przerwy np>?
      prosze mi doradxić _ od kilku miesiecy borykam sie z zjawiskei shizy
      ciążowej < prosze podać mi wskazowki jak mam postapic< przy założeniu _
      pesymistycznym ze owulacja wystąpi sad
      • Gość: poznanianka6 śluz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:46

Wydaje sie ze moj post jest malo zrozumiały - napisze jeszcze raz smile

otóż miedzy 3 marca a 24 marca - przyjmowalam 7 listek Yasmin ,
        zbiegło sie to z dość trudnym okresem w moim życiu,sporo konfliko ..slłowem
        świat sie walił
        przez to wszystko bralam tabletki rownolegle z 2 listków sad
        i on\bawiam sie , ze pewnie cos pomninełam...a nie moge tego
        zweryfikować
        od 30 marca ..biore nowy listeki
        i do wczoraj obserwujesluz ktory ma wszystkie cechy śluzu płodnego
        chciala bym zapytąć, przyjmijmy taki scenariusz, że ja rzeczwiście
        żle przyjmowalamn poprzedni listek (choć krwawienie z odstawienia nastapiło o
        czasie)
        i płodnosc wróciłai rzeczywiście ten śluz jese zapowiedzią owulacji
        to jak ja ma sie dlaej zachowywać ?
        keidy znów odzyskam pewnosć antykoncepcyjną ?

teraz ten listek z pewnością bedzie przyjmowany wlaściwe (w
        klaendarzyku odnotowuje żażycie ) to kiedy znów moę mieć pewnosc co do ich
        skutecznosc ?
        podrawiam serdecznie
        • poznanianka6 Re: śluz 03.04.06, 07:03

Pani Doktor, tytułem uzupełnienia - ododam jeszcze, ze miałam
          stwierdoną grzybice pochwy - stosowałam globulki i masc Pimafucort

bardzo prsze o odp crying

pozdrawiam
        • koala.mb Re: śluz 05.04.06, 17:44
          W przypadku kiedy istnieje podejrzenie, ze źle przyjmowałaś tabletki powinnas
          zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni od rozpoczecia nowego opakowania.
      • koala.mb Re: śluz 05.04.06, 17:42
        Jesli przyjmujesz tabletki wg zaleceń producenta dlaczego owulacja miałaby
        wystąpić? Wygląd śluzu jest jednym z objawów domyślnych owulacji i wcale nie
        musi o niej swiadczyć.
    • jantarrka Ból i pieczenie po stosunku 01.04.06, 20:12
      Droga Pani Doktor!
      Od 3 lat współżyję z chłopakiem, zabezpieczamy się prezerwatywami. Od roku,
      jeśłi nie więcej, zaczęłam mieć problemy po stosunku - pieczenie, zaczerwinienia
      oraz ból, uniemożliwiające stosunek przez kilka dni. Mój lekarz powiedział mi
      raz, iż taka moja natura, najwyraźniej jestem z tych wrażliwszych i tak reaguję
      na wprowadzane bakterie. Nie mam żadnych grzybic ani chorób. Dostalam od lekarza
      lactovaginal, potem na zapalenie gynalgin, jakąś maść z antybiotykiem, ale to
      wszystko było tylko doraźną pomocą. problem powraca ostatnio prawie za każdym
      razem. Przestaję mieć ochotę na seks, lekarz nie wie, co mi jest (bo nie ma
      chorób), mówi o bakteriach, ale przecież chyba można coś z tym robić? Zaznaczam,
      ze od początku jestemz tym samym chłopakiem, zachowujemy higienę, nie
      zmienilismy stylu zycia przez te 3 lata, więc chyba nie mogły te bakterie nagle
      się pojawić? Może brakuje mi jakichś witamin lub coś nie tak z hormonami?
      wprawdzie gra wstępna jest długa i jestem wilgotna, więc niby nie sa to otarcia,
      ale może to się wszystko nakłada? nie wiem już, co robić, po prostu nie chce mi
      się kochać wiedząc, ze znów tak będzie, ale przeciez nie o to chodzi....
      Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania? może na poziom hormonów? a może
      uczuliałm się na prezerwatywy? czy jest to możliwe po dwóch latach?
      Dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam!
      • koala.mb Re: Ból i pieczenie po stosunku 05.04.06, 17:45
        Uczulenie jest najbardziej prawdopodobne. Może zmień rodzaj antykoncepcji
        przynajmniej na jakiś czas. Wówczas sprawa bedzie jasna.
    • andzia148 Laparoskopia 02.04.06, 11:44
      Witam.
      Wybieram się na laparoskopie.Mam niedrozny jeden jajowód. Strasznie się boję
      operacji szczególnie narkozy. Czy narkoza niesie za soba jakies ryzyko ? I
      chciałabym jeszcze wiedzieć czy jest możliwość że nie da się udrożnić jajowodu ?
      • koala.mb Re: Laparoskopia 05.04.06, 17:48
        na temat narkozy musisz porozmawiać z anestezjologiem i wyjasnić wszelkie
        watpliwości. Natomiast nie wiem z jakiego powodu jajowód jest niedrożny. Szansa
        że go się nie da udrożnić podczas zabiegu oczywiście istnieje.
    • Gość: 55ciolatka mięśniak -> co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:27
      Pani Doktor!
      Bardzo prosze o opinie i ewentualne wskazowki co do dalszego postepowania.Moja
      dolegliwosc to miesniak(po ostatnim usg 64x51x42mm - badanie robione 20X
      ubiegłego roku. Badanie z dnia 21 VII ub 71x49x58mm.Prowadzacy lekarz po
      ostatniej wizycie w listopaqdazie zasugerowal odczekanie do III i obserwowanie.
      Do wczoraj nie dzialo sie nic niepokojacego-3 razy slabiutka 3-dniowa miesiaczka
      (wlasciwie plamienie)Wczoraj pojawila sie dosc obfita a w nocy bole
      miesiaczkowe jakich nie mialam od 30lat.Cala noc nie spalam wzielam nospe forte
      nurofen forte Bole troszke zmniejszyly sie ale pojawilo sie doslownie
      krwotoczne krwawienie. Tak trwalo do dzis do poludnia a teraz wyraznie
      zmniejszylo sie.Jeszcze czegos takiego nie mialam. Co powinnam robic?Zadnych
      badan oprocz mamografii(pozytywna)lekarz nie zlecil. W tej chwili lekarza
      prowadzącego nie ma w mięscie, czy powinnam sie zgłośić do innego? Co robic
      gdyby sytuacja sie powórzyła? Pozdrawiam Barbara
      • Gość: 55latka Re: mięśniak -> co robić??? IP: *.tomaszow.mm.pl 07.04.06, 20:44
        Dodam jeszcze ze krwawienie utrzymywalo sie jeszcze 2 dni-takie normalne,
        kolejne 2 dni niewiwelkiego plamienia i koniec.Czy takie objawy mogl dawac
        miesniak?? Bardzo prosze o odpowiedz. Czekam z niecierpliwoscia pozdrawiam
        Barbara
    • Gość: Aga niepokojące upławy IP: 193.91.9.* 03.04.06, 14:10
      Dzien dobry pani Doktor, zauwazyłam dzisiaj niepokojace mnie uplawy w postaci
      przezroczystej, kleistej galaretki w dosyc duzej ilosci. Nigdy wczesniej nie
      miałam tego problemu, czego moga dotyczyc takie objawy ?
    • Gość: Zuzka problem z progesteronem IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 04.04.06, 14:56
      Jakie mogą być przyczyny niedoboru progesteronu w organizmie, powodujące brak
      miesiączki??Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziekuję.
      • koala.mb Re: problem z progesteronem 05.04.06, 17:47
        Na przykład brak owulacji lub owulacja niepełnowartościowa. Istnieje równiez
        wiele innych przyczyn, jednak to forum to niekoniecznie jest miejsce na długie
        wykłady z endokrynologiisad(
    • Gość: beata ból w pochwie i podbrzuszu po porodzie IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.06, 16:52
      Urodziłam dziecko 2 miesiące temu. Od jakiegoś czasu czuję dziwny ból w
      podbrzuszu i w pochwie (nawet czasami jak siadam prosto, to jest to
      nieprzyjemne). Byłam 2 tygodnie temu u kontroli poporodowej, badanie było
      nieprzyjemne - pochwa jakby tkliwa, obolała. Lekarka stwierdziła, że mam lekką
      grzybicę pochwy i zapalenie cewki moczowej. Zapisała Furaginum i Flumycon.
      Biorę te leki i nic. Dodam przy tym, że gdy boli, to brzuch mam jakby wzdęty.
      Co to może być? I co robić? Do kontroli idę za 3 tygodnie.
    • nefrii czy dodatkowo sie zabezpieczac? 04.04.06, 23:26
      kiedys juz pisalalam o moim problemie tzn zaczelam brac yasmin od 5tego dnia
      (tak zalecil mi lekarz) a po zapomnianej tabletce zaczelam krwawic. Skonczylam
      juz pierwsze opakowanie tabletek (lekarz kazal mi zrobic normalna 7 dniowa
      przerwe) 6tego dnia przerwy przestalam krwawic, w poniedzialke wzielam pierwsza
      tabletke z drugiego opakowania i zastanawiam sie czy juz jestem zabezpieczona,
      gdyz przy pierwszym opakowaniu zabezpieczalam sie dodatkowo ze wzgledu na ten
      "inny" dzien brania tabletki
    • Gość: bella Przewlekła grzybica a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:36
      Pani Doktor
      Wiem, że ten temat był już na pewno na wokandzie ale już tyle się naczytałam o
      tym wręcz przeciwnych rzeczy, że sama już wariuję.Od 8 miesięcy walczę z
      przewlekłą grzybicą, zwykłe leki "azole" i inne doustne i dopochwowe nie
      pomagają, a jeśli juz sie zaleczy to powraca grzyb po miesiącu lub dwóch. Mam
      tak po ciąży oraz po jednym poronieniu, wczesniej nie wiedzialam co to
      grzybica.Posiewy wychodzą jałowe a lekarze przepisują wkółko to samo co nie
      pomaga. Wykluczyłam cukrzycę. Podejrzewam u siebie candidę bo mam np. suchośc w
      ustach lub depresje. Stosuje dietę niskowęglowodanową i mało pomaga.
      Mam jedno do Pani pytanie, które spędza mi sen z powiek: czy z takim problemem
      mogę zajść w ciążę i czy grzybica może i mogła być przyczyną poronienia? a
      jeśli zajde w ciąże np w czasie okresu poprawy a potem ze względu na stan ciąży
      grzyb uderzy ze zdwojoną siłą to czy mam szansę na zdrową ciąże?Wyczytałam na
      forum candida,że "leczenie grzybicy w ciąży jest ryzykowne bo grozi
      poronieniem" a gdzie indziej "że nieleczona grzybica grozi poronieniem i
      zakażeniem wewnątrzmacicznym" a także , że może ona prowadzić do uszkodzeń
      płodu.Czy mam szansę z moimi dolegliwościami na jeszcze jedno dziecko? Jestem
      załamana, proszę o pomoc
    • koza24 wątroba 05.04.06, 23:32

witam!

zauwazylam coś niepokojace, poraz pierwszy po tabletce anty boli
      mnie wątroba - czy to moze wpłynąc w jakiś sposób na wchłanianie sie tabletki ?
      nie biore anty- od dawan, zaledwie 7 miesecy ....byc mzoe to
      skutek uboczny, prob wątrobwych nie byłosad
      ale co z wchłanianiem sad
    • kwakwa33 stan zapalny, czy konieczny posiew? 06.04.06, 00:07
      Pani Doktor, lekarz stwierdził u mnie stan zapalny i nadżerkę (cytologia i bad.
      ogólne). Zapisał mi jakieś robione globulki (zawierały 4 antybiotyki i lek
      przeciwgrzybiczy)-24 dni. Mąż dostał też antybiotyk doustny i lek p/grzybiczy,
      też doustny. Antybiotyki były o szerokim spektrum działania, spodziewałam się
      że po prawie miesiącu wszystko zostanie wybite. Nadżerki nie leczymy, bo ma
      ustąpić po wyleczeniu stanu zapalnego. Niestety po kolejnej wizycie dostałam
      kolejne globulki (3 antybiotryki i p/grzybicze) plus antybiotyk doustnie.
      Wcześniej nie miałam doustnego antybiotyku, bo karmiłam piersią. Trochę mnie to
      leczenie przeraża, bo nie miałam robionego posiewu, a przyjmuję kolejne
      antybiotyki (dość drogie zresztą). Czy tak powinno wyglądać prawidłowe
      leczenie? Może słuszniej będzie jak na własny koszt zrobię sobie czystość
      pochwy z posiewem? Może obciąży to kieszeń, ale trochę odciąży organizm?
      Bardzo proszę Panią Doktor o opinię.
      Pozdrawiam
      Beata
    • Gość: katrin novynette-opuszczone 2 ostatnie tabletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:33
      Pechowo zgubilam ostatnie 2 tabletki z opakowania i odruchowo zrobilam 7-dniowa
      przerwe przed rozpoczeciem nastepnego. Czy teraz, kiedy rozpoczelam kolejne
      opakowanie, jestem zabezpieczona? Jesli nie - jak dlugo powinnam stosowac
      dodatkowa antykoncepcje?
      Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje za odpowiedz
      K
    • Gość: Smutas Bardzo ważne pytanie dotyczące EVRY !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.04.06, 08:10
      witam Pani Doktor
      mam wazne pytanie stosuje plastry evra od 4 miesiecy.zawsze(odkad ich uzywam)
      mialam normalne krwawienie w 3 dniu po odklejeniu ostatniego plastra.od
      ostatniego krwawienia nie wspolzylam z mezczyzna a jezeli nawet wczesniej
      wspolzylismy to uzywalismy prezerwatywy.dzisiaj jest piaty dzien odkad
      odkleilam ostatni plaster i nie mam krwawienia. nawet sie na to nie zapowiada
      poniewaz przed krwawieniem mimo stosowania antykoncepcji bardzo boli mnie dol
      brzucha.a teraz nic.mam kolejne opakowanie evry ktore mam zaczac od niedzieli
      czy mimo tego ze nie bede miala krwawienia moge je nadal stosowac??
      dziekuje i pozdrawiamwink
    • wia pbieranie wycinków z szyjki ... 06.04.06, 12:00
      Mam pare pytan do Pani Doktor. Muszę sie zapisać na pobieranie wycinków z
      szyjki macicy ( cytologia III gr sad ). W jakiej części cyklu najlepiej takie
      badanie wykonać ? Z tego co wiem, mam mieć znieczulenie dożylne. Czy po tym
      znieczuleniu długo dochodzi sie do siebie? Czy następnego dnia mogę iść do
      pracy ? Takie głupie pytania ale dla mnie bardzo ważne smile
    • axa7 Ból w podbrzuszu po orgaźmie 06.04.06, 12:22
      Witam!
      Mam 24 lata.Od jakiegoś czasu zdarza się, że zaraz po orgaźmie odczuwam bardzo
      silny ból w podbrzuszu. Nie dzieje się to jednak po stosunku, lecz tylko po
      pieszczotach z partnerem, tak że nie ma rzadnej "ingerencji" do wewnątrz.Ból
      jest taki jak podczas miesiączki, z tym że o wiele silniejszy i na początku
      trudny do zniesienia.Trawa około 15 -20 min.Zauważyła że dzieje się tak na pare
      dni przed okresem, jednak nigdy wcześniej nawet podczas miesiączki tak bardzo
      mnie nie bolało!Od 4 lat biore tabletki antykoncepcyje.Czy taki ból jest
      normalny?Wizyte u swojego lekarza mam dopiero za dwa miesiące.Dziekuje.
    • poznanianka6 cykl pigułkowy 06.04.06, 16:52

witam ! raz jeszcze pozwole sobie zajć Pania moim problemem

otóz od sierpnia zazywam yasmin (aktualnie 8listek), moze poradzi mi
      Pani w tej sprawie

26 marca - wystąpiło krwawienie z odstawienia

31 marca - zauwazyłam u siebie śluz o cechach płodnych -

4 kwietnia - w ramch badań okresowych byłam na badaniu ginekologicznym
      i wykonano badanie USG i lekarz powiedział ,że w janikahc
      nie ma pęcherzyków, byl to 10 dzień cyklu i 5 dzień od kiedy zauwazyłam cykl
      ale nastepnego dnia (5 kwietnia ), śluz nabral cech - sluzu
      niepłodnego i taki jest do dziś
      śluz ktory obserwowałam wcześniej czyli ten płodny - nie byl zbyd
      obfity ,mialam takie uczucie - oliwki sad , w czasie samobadania mialan na
      palcach takie uczucie - sliskości

jak mam dalej postępować? monitorowaćc jeszcze jajniki - a jeśli tak
      to kiedy?
      a co z antykoncepcją - czy ona została zachowana...

w zeszlym cyklu nie brałam zadnych leków, nie popelniłam powznego bledu - tylko
      tydzień przed "miesiaczką" ujawniła się infekcja grzybicza i do okresu bralam
      globulki i ostatnią zazylam juz po okresie tj 1.04
      prosze o radę

• poznanianka6 Re: cykl pigułkowy - uzupełnienie 06.04.06, 19:25

atualnie jestem po 6 tabletce nowego listka

sluz zaobserwowalam - po oierwszej tabletce tzn. pierwsza w czawrtek a
        śluz w piątek

będze zobowiązana jeśli zechce Pani
        odpowiedizec
        • poznanianka6 Re: cykl pigułkowy - uzupełnienie 06.04.06, 20:24

zdaje sobie sprawe, ze to nie ma być moze większego znaczenia ale
          w dniu kiedy zaobserowalam sluz miałam temp 37,3 ,dziś rano 36,9 a teraz
          nów 37,2 ....ja naprawde, b.sie denerwuje - a lekarz do którego skierowal mie
          zakład ....niechcial mnie wysłuchać...porsze mi choc cos zasugerować sad
      • koala.mb Re: cykl pigułkowy 14.04.06, 09:42
        Jesli nie pominęłas żadnej tabletki antykoncepcja jest zachowana. Wygląd śluzu
        w trakcie przyjmowania tabletek nie świadczy o owulacji. Być może gestagen
        zawarty w Yasmin u Ciebie nie powoduje zagęszczenia śluzu?
    • Gość: Pchełka grzybica czy jednak alergia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:50
      Mam do Pani troszkę nietypowe pytanie, gdyż od pewnego czasu leczę się na
      grzybicę pochwy(lekarz przepisywał posiewy,rózne leki p-grzybicze) posiewy
      robiłam dwa w odstępie miesiąca - oba wyszły ,że nie ma grzybów ani stanu
      zapalnego. Lekarz dziwił się, bo na "jego oko" grzyba widział, np po białych
      serowatych upławach i moich objawach:swędzenie i często pieczenie. Noi
      przepisywał dalej leki.na jakiś czas pomagało i znowu ta sama historia...
      Niedawno dowiedziałam się od zwykłego internisty, że może to być alergia a nie
      grzybica - alergia np. na proszek do prania czy płyn do higieny intymnej.
      Stosuję ziołowy płyn do higieny Ziaja macierzanka a do prania bielizny stosuję
      vizir do białego. Czy uważa Pani, że alergia może przejawiać się tak samo jak
      grzybica?-swędzenie i upławy?pogubiłam się już w tym naprawdę.dziękuję za
      odpwiedź.
    • dorotakala pyt. 3m-ce po odstawieniucerazette brak miesiączki 07.04.06, 11:21
      Witam serdecznie
      W połowie stycznia skończyłam brać tabletki cerazette i do dnia dzisiejszego
      nie dostałam miesiączki - dodam że w trakcie 6 miesięcy brania tabletek
      plamiłam - a terz zupełna cisza - tzn - piersi mam miękkie, czasem pobolewa
      mnie brzuch i częśc krzyżowa kręgosłupa ale nawet nie plamięsadsad - czy to
      normalne? - wiem ze powinnam się zgłosić do lekarza ale jakoś "mi nie po
      drodze" z 2 moich dziecismilesmilesmile - będę wdzięczna za odpowiedź -
      pozdrawiam Dorota Kala
      • dorotakala Re-dzisiaj w nocy dostałam miesiączkę:) 08.04.06, 07:43
        Witam ponownie
        Moje pytanie staje się nieaktualne - dzisiaj w nocy po 3 miesiącach od
        przerwania zażywania cerazette dostałam okressmile -widać trzeba było cierpliwie
        poczekaćsmile - pozdr. Dorota
    • madzia240 Krwawienia od miesiąca 08.04.06, 10:15
      jestem pół roku po porodzie,od miesiąca mam krwawienia od 6 dni biorę czopki
      dopochwowe Gynalgin i tabletki Cyclonamine.narazie nie ma żadnej poprawy,dodam
      ze badal mnie lekarz ale nie stwierdził nic.proszę o odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka