Gość: ona usg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:23 Pani Doktor Bardzo bym prosila o wytlumaczenie mi co znaczy: jajnik lewy o wymiarach (i tu wymiar w mm), z CIALKIEM ZOLTYM KRWOTOCZNYM jajnik prawy o wymiarach (i tu znow wymiar w mm),z 8 MALYMI PECHERZYKAMI DO 5 MM ZATOKA DOUGLASA WOLNA co oznaczaja te stwierdzenia,ktore napisalam drukowanymi literami? czy te 8 pecherzykow to jest normalne? czy wszystko jest prawidlowo i ok? czy te pecherzyki nie swiadcza o zespole policystycznych jajnikow? z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malami1980 Re: usg 31.03.06, 15:04 te pecherzyki to normalna sprawa, natomiast cialko krwotoczne swiadczy o nie ewakuowaniu sie krwi na otrzewnej podczas uwalniania komorki jajowej(w trakcie jajeczkowania moglas odczuwac silne bole podbrzusza) Odpowiedz Link Zgłoś
malami1980 Re: usg 31.03.06, 15:05 a zatoka douglasa wolna to prawidlowo.tzn ze nie ma tam plynu i brak stanu zapalnego Odpowiedz Link Zgłoś
aniam22 Pimafucin a ciaza??? 31.03.06, 11:36 Mam brac w tym cyklu Pimafucin(przeciwgrzybiczy) czy moge brac i jednoczesnie sie starac?? nie chce stracic cyklu bo to juz ktorys z koleii....juz nawet ich nie licze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an nadżerka a współżycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:11 czy mając nadżerkę mogę wspóżyć z partnerem? czy nie zarażę go czymś? czy mi to czymś dodatkowym nie grozi? Czy powinniśmy stosowac prezerwatywę dla bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kj121 guzek w pochwie 31.03.06, 14:16 Witam, podczas zakładania globulki znalazłam maleńki guziczek, zgrubienie na górnej ściance pochwy,nie boli, nie krwawi, po prostu sobie jest; ginekolog stwierdziła, że na razie nic z tym nie robimy, bo to nic groźnego i że to się zdarza a poza tym jest bardzo malutkie ; ja jednak trochę się niepokoję...czy spotkała się Pani Doktor z takim przypadkiem? co to może być? czy możliwe, że to coś groźnego?jakie ewentualne badanie powinnam wykonać? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milajla Re: guzek w pochwie IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:35 wiesz co ja mam coś podobnego ostatnio jak zakładałam lactovaginal bo dostałam dzownym upławów, to wykryłam niewielki , coś jakby kroska, taka grudka, czy ty coś takiego samego masz, czy oprócz tego masz jakieś objawy, co na to powiedziała twoja pani doktor, czy bierzesz jakieś leki? kurde bo u nas dopiero koło środy dostanę się prywatnie do gina. mnie pobolew trochę brzuch, kurde co to jest, pierwszy raz w zyciu takie coś mi się zdarza i jestem ciemna możesz coś bliżej o tym powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kj121 Re: guzek w pochwie 31.03.06, 14:40 dokładnie coś takiego jak piszesz,grudka,twarda w dotyku, nie biorę żadnych leków, nie mam żadnych objawów, mesiączki w miarę regularne, nic nie boli, nie wiem co to za cholerstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: guzek w pochwie 05.04.06, 17:36 bardzo trudno wypowiadac sie o czymś czego sie nie widzi. Jesli twój ginekolog stwierdził po obejrzeniu zmiany, ze to nic groźnego, prawdopodobnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sulak Brak pojedyńczej szczepionki przeciw różyczce 31.03.06, 15:37 Wiem, że nie ma już pojedyńczej szczepionki przeciw różyczce, tylko potrójne (różyczka, świnka i odra..bodajże) i zastanawiam się czy fakt, że świnke już przechodziłam, a przeciw odrze byłam kiedyś szczepiona, ma jakieś znaczenie, czy nie? Czy mogę się bez obaw zaszczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Brak pojedyńczej szczepionki przeciw różyczce 05.04.06, 17:39 Wydaje mi sie ze nie ma to specjalnego znaczenia, jednak nie wiem tego na pewno. Może skonsultuj sie ze specjalistą chorób zakaźnych. Odpowiedz Link Zgłoś
water_lilly anty HBs > 2000 mIU/ml 31.03.06, 19:09 Takie wyniki badań otrzymałam,jestem w 8 tc,lekarz prosił o powtórzenie badania, 3 lata temu szczepiłam się Engerixem B(3 dawki w zalecanych odstępach). Czy są powody do niepokoju? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: anty HBs > 2000 mIU/ml 05.04.06, 17:40 a w jakiej klasie są te przeciwciała? IgG? Odpowiedz Link Zgłoś
water_lilly Re: anty HBs > 2000 mIU/ml 10.04.06, 02:16 Nic więcej nie napisano na wydruku. Opis dokładnie taki jak w temacie wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka6 śluz 31.03.06, 21:41 bardzo prosze o dpo w takiej sprawie po ! tabletce z listka moj śluz jest wyraźnie plodny< wydawalo mi sie ze nic nie namieszalam w porzednim >>ale< natomiast w przerwie mialam ogromny stres< b>trudny momnet w zyciu od wczorja biore nowe opkowanie pani doktor co zrobić jeśli to rzeczywiście owulacja< zalużmy ze tak to kiedy znów uzyksam pewnośc antykoncepcyjną ? w tym cyklu _ dlugo musze sie dodatkowo zabezpieczać a potem nie robić przerwy np>? prosze mi doradxić _ od kilku miesiecy borykam sie z zjawiskei shizy ciążowej < prosze podać mi wskazowki jak mam postapic< przy założeniu _ pesymistycznym ze owulacja wystąpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka6 śluz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:46 Wydaje sie ze moj post jest malo zrozumiały - napisze jeszcze raz otóż miedzy 3 marca a 24 marca - przyjmowalam 7 listek Yasmin , zbiegło sie to z dość trudnym okresem w moim życiu,sporo konfliko ..slłowem świat sie walił przez to wszystko bralam tabletki rownolegle z 2 listków i on\bawiam sie , ze pewnie cos pomninełam...a nie moge tego zweryfikować od 30 marca ..biore nowy listeki i do wczoraj obserwujesluz ktory ma wszystkie cechy śluzu płodnego chciala bym zapytąć, przyjmijmy taki scenariusz, że ja rzeczwiście żle przyjmowalamn poprzedni listek (choć krwawienie z odstawienia nastapiło o czasie) i płodnosc wróciłai rzeczywiście ten śluz jese zapowiedzią owulacji to jak ja ma sie dlaej zachowywać ? keidy znów odzyskam pewnosć antykoncepcyjną ? teraz ten listek z pewnością bedzie przyjmowany wlaściwe (w klaendarzyku odnotowuje żażycie ) to kiedy znów moę mieć pewnosc co do ich skutecznosc ? podrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka6 Re: śluz 03.04.06, 07:03 Pani Doktor, tytułem uzupełnienia - ododam jeszcze, ze miałam stwierdoną grzybice pochwy - stosowałam globulki i masc Pimafucort bardzo prsze o odp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: śluz 05.04.06, 17:44 W przypadku kiedy istnieje podejrzenie, ze źle przyjmowałaś tabletki powinnas zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni od rozpoczecia nowego opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: śluz 05.04.06, 17:42 Jesli przyjmujesz tabletki wg zaleceń producenta dlaczego owulacja miałaby wystąpić? Wygląd śluzu jest jednym z objawów domyślnych owulacji i wcale nie musi o niej swiadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jantarrka Ból i pieczenie po stosunku 01.04.06, 20:12 Droga Pani Doktor! Od 3 lat współżyję z chłopakiem, zabezpieczamy się prezerwatywami. Od roku, jeśłi nie więcej, zaczęłam mieć problemy po stosunku - pieczenie, zaczerwinienia oraz ból, uniemożliwiające stosunek przez kilka dni. Mój lekarz powiedział mi raz, iż taka moja natura, najwyraźniej jestem z tych wrażliwszych i tak reaguję na wprowadzane bakterie. Nie mam żadnych grzybic ani chorób. Dostalam od lekarza lactovaginal, potem na zapalenie gynalgin, jakąś maść z antybiotykiem, ale to wszystko było tylko doraźną pomocą. problem powraca ostatnio prawie za każdym razem. Przestaję mieć ochotę na seks, lekarz nie wie, co mi jest (bo nie ma chorób), mówi o bakteriach, ale przecież chyba można coś z tym robić? Zaznaczam, ze od początku jestemz tym samym chłopakiem, zachowujemy higienę, nie zmienilismy stylu zycia przez te 3 lata, więc chyba nie mogły te bakterie nagle się pojawić? Może brakuje mi jakichś witamin lub coś nie tak z hormonami? wprawdzie gra wstępna jest długa i jestem wilgotna, więc niby nie sa to otarcia, ale może to się wszystko nakłada? nie wiem już, co robić, po prostu nie chce mi się kochać wiedząc, ze znów tak będzie, ale przeciez nie o to chodzi.... Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania? może na poziom hormonów? a może uczuliałm się na prezerwatywy? czy jest to możliwe po dwóch latach? Dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Ból i pieczenie po stosunku 05.04.06, 17:45 Uczulenie jest najbardziej prawdopodobne. Może zmień rodzaj antykoncepcji przynajmniej na jakiś czas. Wówczas sprawa bedzie jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia148 Laparoskopia 02.04.06, 11:44 Witam. Wybieram się na laparoskopie.Mam niedrozny jeden jajowód. Strasznie się boję operacji szczególnie narkozy. Czy narkoza niesie za soba jakies ryzyko ? I chciałabym jeszcze wiedzieć czy jest możliwość że nie da się udrożnić jajowodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Laparoskopia 05.04.06, 17:48 na temat narkozy musisz porozmawiać z anestezjologiem i wyjasnić wszelkie watpliwości. Natomiast nie wiem z jakiego powodu jajowód jest niedrożny. Szansa że go się nie da udrożnić podczas zabiegu oczywiście istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55ciolatka mięśniak -> co robić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:27 Pani Doktor! Bardzo prosze o opinie i ewentualne wskazowki co do dalszego postepowania.Moja dolegliwosc to miesniak(po ostatnim usg 64x51x42mm - badanie robione 20X ubiegłego roku. Badanie z dnia 21 VII ub 71x49x58mm.Prowadzacy lekarz po ostatniej wizycie w listopaqdazie zasugerowal odczekanie do III i obserwowanie. Do wczoraj nie dzialo sie nic niepokojacego-3 razy slabiutka 3-dniowa miesiaczka (wlasciwie plamienie)Wczoraj pojawila sie dosc obfita a w nocy bole miesiaczkowe jakich nie mialam od 30lat.Cala noc nie spalam wzielam nospe forte nurofen forte Bole troszke zmniejszyly sie ale pojawilo sie doslownie krwotoczne krwawienie. Tak trwalo do dzis do poludnia a teraz wyraznie zmniejszylo sie.Jeszcze czegos takiego nie mialam. Co powinnam robic?Zadnych badan oprocz mamografii(pozytywna)lekarz nie zlecil. W tej chwili lekarza prowadzącego nie ma w mięscie, czy powinnam sie zgłośić do innego? Co robic gdyby sytuacja sie powórzyła? Pozdrawiam Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55latka Re: mięśniak -> co robić??? IP: *.tomaszow.mm.pl 07.04.06, 20:44 Dodam jeszcze ze krwawienie utrzymywalo sie jeszcze 2 dni-takie normalne, kolejne 2 dni niewiwelkiego plamienia i koniec.Czy takie objawy mogl dawac miesniak?? Bardzo prosze o odpowiedz. Czekam z niecierpliwoscia pozdrawiam Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga niepokojące upławy IP: 193.91.9.* 03.04.06, 14:10 Dzien dobry pani Doktor, zauwazyłam dzisiaj niepokojace mnie uplawy w postaci przezroczystej, kleistej galaretki w dosyc duzej ilosci. Nigdy wczesniej nie miałam tego problemu, czego moga dotyczyc takie objawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka problem z progesteronem IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 04.04.06, 14:56 Jakie mogą być przyczyny niedoboru progesteronu w organizmie, powodujące brak miesiączki??Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: problem z progesteronem 05.04.06, 17:47 Na przykład brak owulacji lub owulacja niepełnowartościowa. Istnieje równiez wiele innych przyczyn, jednak to forum to niekoniecznie jest miejsce na długie wykłady z endokrynologii( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata ból w pochwie i podbrzuszu po porodzie IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.06, 16:52 Urodziłam dziecko 2 miesiące temu. Od jakiegoś czasu czuję dziwny ból w podbrzuszu i w pochwie (nawet czasami jak siadam prosto, to jest to nieprzyjemne). Byłam 2 tygodnie temu u kontroli poporodowej, badanie było nieprzyjemne - pochwa jakby tkliwa, obolała. Lekarka stwierdziła, że mam lekką grzybicę pochwy i zapalenie cewki moczowej. Zapisała Furaginum i Flumycon. Biorę te leki i nic. Dodam przy tym, że gdy boli, to brzuch mam jakby wzdęty. Co to może być? I co robić? Do kontroli idę za 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii czy dodatkowo sie zabezpieczac? 04.04.06, 23:26 kiedys juz pisalalam o moim problemie tzn zaczelam brac yasmin od 5tego dnia (tak zalecil mi lekarz) a po zapomnianej tabletce zaczelam krwawic. Skonczylam juz pierwsze opakowanie tabletek (lekarz kazal mi zrobic normalna 7 dniowa przerwe) 6tego dnia przerwy przestalam krwawic, w poniedzialke wzielam pierwsza tabletke z drugiego opakowania i zastanawiam sie czy juz jestem zabezpieczona, gdyz przy pierwszym opakowaniu zabezpieczalam sie dodatkowo ze wzgledu na ten "inny" dzien brania tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Przewlekła grzybica a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:36 Pani Doktor Wiem, że ten temat był już na pewno na wokandzie ale już tyle się naczytałam o tym wręcz przeciwnych rzeczy, że sama już wariuję.Od 8 miesięcy walczę z przewlekłą grzybicą, zwykłe leki "azole" i inne doustne i dopochwowe nie pomagają, a jeśli juz sie zaleczy to powraca grzyb po miesiącu lub dwóch. Mam tak po ciąży oraz po jednym poronieniu, wczesniej nie wiedzialam co to grzybica.Posiewy wychodzą jałowe a lekarze przepisują wkółko to samo co nie pomaga. Wykluczyłam cukrzycę. Podejrzewam u siebie candidę bo mam np. suchośc w ustach lub depresje. Stosuje dietę niskowęglowodanową i mało pomaga. Mam jedno do Pani pytanie, które spędza mi sen z powiek: czy z takim problemem mogę zajść w ciążę i czy grzybica może i mogła być przyczyną poronienia? a jeśli zajde w ciąże np w czasie okresu poprawy a potem ze względu na stan ciąży grzyb uderzy ze zdwojoną siłą to czy mam szansę na zdrową ciąże?Wyczytałam na forum candida,że "leczenie grzybicy w ciąży jest ryzykowne bo grozi poronieniem" a gdzie indziej "że nieleczona grzybica grozi poronieniem i zakażeniem wewnątrzmacicznym" a także , że może ona prowadzić do uszkodzeń płodu.Czy mam szansę z moimi dolegliwościami na jeszcze jedno dziecko? Jestem załamana, proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
koza24 wątroba 05.04.06, 23:32 witam! zauwazylam coś niepokojace, poraz pierwszy po tabletce anty boli mnie wątroba - czy to moze wpłynąc w jakiś sposób na wchłanianie sie tabletki ? nie biore anty- od dawan, zaledwie 7 miesecy ....byc mzoe to skutek uboczny, prob wątrobwych nie było ale co z wchłanianiem Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwa33 stan zapalny, czy konieczny posiew? 06.04.06, 00:07 Pani Doktor, lekarz stwierdził u mnie stan zapalny i nadżerkę (cytologia i bad. ogólne). Zapisał mi jakieś robione globulki (zawierały 4 antybiotyki i lek przeciwgrzybiczy)-24 dni. Mąż dostał też antybiotyk doustny i lek p/grzybiczy, też doustny. Antybiotyki były o szerokim spektrum działania, spodziewałam się że po prawie miesiącu wszystko zostanie wybite. Nadżerki nie leczymy, bo ma ustąpić po wyleczeniu stanu zapalnego. Niestety po kolejnej wizycie dostałam kolejne globulki (3 antybiotryki i p/grzybicze) plus antybiotyk doustnie. Wcześniej nie miałam doustnego antybiotyku, bo karmiłam piersią. Trochę mnie to leczenie przeraża, bo nie miałam robionego posiewu, a przyjmuję kolejne antybiotyki (dość drogie zresztą). Czy tak powinno wyglądać prawidłowe leczenie? Może słuszniej będzie jak na własny koszt zrobię sobie czystość pochwy z posiewem? Może obciąży to kieszeń, ale trochę odciąży organizm? Bardzo proszę Panią Doktor o opinię. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrin novynette-opuszczone 2 ostatnie tabletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:33 Pechowo zgubilam ostatnie 2 tabletki z opakowania i odruchowo zrobilam 7-dniowa przerwe przed rozpoczeciem nastepnego. Czy teraz, kiedy rozpoczelam kolejne opakowanie, jestem zabezpieczona? Jesli nie - jak dlugo powinnam stosowac dodatkowa antykoncepcje? Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje za odpowiedz K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutas Bardzo ważne pytanie dotyczące EVRY !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.04.06, 08:10 witam Pani Doktor mam wazne pytanie stosuje plastry evra od 4 miesiecy.zawsze(odkad ich uzywam) mialam normalne krwawienie w 3 dniu po odklejeniu ostatniego plastra.od ostatniego krwawienia nie wspolzylam z mezczyzna a jezeli nawet wczesniej wspolzylismy to uzywalismy prezerwatywy.dzisiaj jest piaty dzien odkad odkleilam ostatni plaster i nie mam krwawienia. nawet sie na to nie zapowiada poniewaz przed krwawieniem mimo stosowania antykoncepcji bardzo boli mnie dol brzucha.a teraz nic.mam kolejne opakowanie evry ktore mam zaczac od niedzieli czy mimo tego ze nie bede miala krwawienia moge je nadal stosowac?? dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wia pbieranie wycinków z szyjki ... 06.04.06, 12:00 Mam pare pytan do Pani Doktor. Muszę sie zapisać na pobieranie wycinków z szyjki macicy ( cytologia III gr ). W jakiej części cyklu najlepiej takie badanie wykonać ? Z tego co wiem, mam mieć znieczulenie dożylne. Czy po tym znieczuleniu długo dochodzi sie do siebie? Czy następnego dnia mogę iść do pracy ? Takie głupie pytania ale dla mnie bardzo ważne Odpowiedz Link Zgłoś
axa7 Ból w podbrzuszu po orgaźmie 06.04.06, 12:22 Witam! Mam 24 lata.Od jakiegoś czasu zdarza się, że zaraz po orgaźmie odczuwam bardzo silny ból w podbrzuszu. Nie dzieje się to jednak po stosunku, lecz tylko po pieszczotach z partnerem, tak że nie ma rzadnej "ingerencji" do wewnątrz.Ból jest taki jak podczas miesiączki, z tym że o wiele silniejszy i na początku trudny do zniesienia.Trawa około 15 -20 min.Zauważyła że dzieje się tak na pare dni przed okresem, jednak nigdy wcześniej nawet podczas miesiączki tak bardzo mnie nie bolało!Od 4 lat biore tabletki antykoncepcyje.Czy taki ból jest normalny?Wizyte u swojego lekarza mam dopiero za dwa miesiące.Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka6 cykl pigułkowy 06.04.06, 16:52 witam ! raz jeszcze pozwole sobie zajć Pania moim problemem otóz od sierpnia zazywam yasmin (aktualnie 8listek), moze poradzi mi Pani w tej sprawie 26 marca - wystąpiło krwawienie z odstawienia 31 marca - zauwazyłam u siebie śluz o cechach płodnych - 4 kwietnia - w ramch badań okresowych byłam na badaniu ginekologicznym i wykonano badanie USG i lekarz powiedział ,że w janikahc nie ma pęcherzyków, byl to 10 dzień cyklu i 5 dzień od kiedy zauwazyłam cykl ale nastepnego dnia (5 kwietnia ), śluz nabral cech - sluzu niepłodnego i taki jest do dziś śluz ktory obserwowałam wcześniej czyli ten płodny - nie byl zbyd obfity ,mialam takie uczucie - oliwki , w czasie samobadania mialan na palcach takie uczucie - sliskości jak mam dalej postępować? monitorowaćc jeszcze jajniki - a jeśli tak to kiedy? a co z antykoncepcją - czy ona została zachowana... w zeszlym cyklu nie brałam zadnych leków, nie popelniłam powznego bledu - tylko tydzień przed "miesiaczką" ujawniła się infekcja grzybicza i do okresu bralam globulki i ostatnią zazylam juz po okresie tj 1.04 prosze o radę Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka6 Re: cykl pigułkowy - uzupełnienie 06.04.06, 19:25 atualnie jestem po 6 tabletce nowego listka sluz zaobserwowalam - po oierwszej tabletce tzn. pierwsza w czawrtek a śluz w piątek będze zobowiązana jeśli zechce Pani odpowiedizec Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka6 Re: cykl pigułkowy - uzupełnienie 06.04.06, 20:24 zdaje sobie sprawe, ze to nie ma być moze większego znaczenia ale w dniu kiedy zaobserowalam sluz miałam temp 37,3 ,dziś rano 36,9 a teraz nów 37,2 ....ja naprawde, b.sie denerwuje - a lekarz do którego skierowal mie zakład ....niechcial mnie wysłuchać...porsze mi choc cos zasugerować Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: cykl pigułkowy 14.04.06, 09:42 Jesli nie pominęłas żadnej tabletki antykoncepcja jest zachowana. Wygląd śluzu w trakcie przyjmowania tabletek nie świadczy o owulacji. Być może gestagen zawarty w Yasmin u Ciebie nie powoduje zagęszczenia śluzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pchełka grzybica czy jednak alergia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:50 Mam do Pani troszkę nietypowe pytanie, gdyż od pewnego czasu leczę się na grzybicę pochwy(lekarz przepisywał posiewy,rózne leki p-grzybicze) posiewy robiłam dwa w odstępie miesiąca - oba wyszły ,że nie ma grzybów ani stanu zapalnego. Lekarz dziwił się, bo na "jego oko" grzyba widział, np po białych serowatych upławach i moich objawach:swędzenie i często pieczenie. Noi przepisywał dalej leki.na jakiś czas pomagało i znowu ta sama historia... Niedawno dowiedziałam się od zwykłego internisty, że może to być alergia a nie grzybica - alergia np. na proszek do prania czy płyn do higieny intymnej. Stosuję ziołowy płyn do higieny Ziaja macierzanka a do prania bielizny stosuję vizir do białego. Czy uważa Pani, że alergia może przejawiać się tak samo jak grzybica?-swędzenie i upławy?pogubiłam się już w tym naprawdę.dziękuję za odpwiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakala pyt. 3m-ce po odstawieniucerazette brak miesiączki 07.04.06, 11:21 Witam serdecznie W połowie stycznia skończyłam brać tabletki cerazette i do dnia dzisiejszego nie dostałam miesiączki - dodam że w trakcie 6 miesięcy brania tabletek plamiłam - a terz zupełna cisza - tzn - piersi mam miękkie, czasem pobolewa mnie brzuch i częśc krzyżowa kręgosłupa ale nawet nie plamię - czy to normalne? - wiem ze powinnam się zgłosić do lekarza ale jakoś "mi nie po drodze" z 2 moich dzieci - będę wdzięczna za odpowiedź - pozdrawiam Dorota Kala Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakala Re-dzisiaj w nocy dostałam miesiączkę:) 08.04.06, 07:43 Witam ponownie Moje pytanie staje się nieaktualne - dzisiaj w nocy po 3 miesiącach od przerwania zażywania cerazette dostałam okres -widać trzeba było cierpliwie poczekać - pozdr. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
madzia240 Krwawienia od miesiąca 08.04.06, 10:15 jestem pół roku po porodzie,od miesiąca mam krwawienia od 6 dni biorę czopki dopochwowe Gynalgin i tabletki Cyclonamine.narazie nie ma żadnej poprawy,dodam ze badal mnie lekarz ale nie stwierdził nic.proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś