Dodaj do ulubionych

Doradzcie cos,prosze...

IP: *.4.14.vie.surfer.at 15.03.06, 10:08
Strasznie sie schizuje,nie moge sie doczekac na okres,biore pigulki,ostatnia
wzielam w srode tydzien temu i nic,a zawsze dostawalam okres w sobote podczas
odstawienia.Nawet nie bola mnie piersi,i tylko lekko plamie gestym bialym sluzem.
Dlaczego tak sie dzieje?
Czy to mozliwe zeby po zmianie pigulek byly takie problemy (z harmonetu na
jeanine-to bylo pierwsze opakowanie),albo jest to wynikiem stresu (ostatnio
mialam jedna sytuacje ktora wyprowadzila mnie z rownowagi)? albo... co jeszcze?
pigulki bralam regularnie,o stalej porze,zadnej nie zapomnialam...
jutro rano zrobie chyba test ciazowy bo ten brak okresu mnie dobije sad
Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Doradzcie cos,prosze... IP: 83.168.106.* 15.03.06, 10:52
      wrzuć w wyszukiwarke jeanine - było o nich sporo wątków -na temat tych tabletek
      i braku miesiączek (czy też b. skąpych) w 7 dniowej przerwie w trakcie ich
      brania.
      poza tym wydaje mi się, że jeanine zawierają więcej hormonów niż harmonet, więc
      b. możliwe, że stąd narazie brak krwawienia.
      • Gość: Basia Re: Doradzcie cos,prosze... IP: *.4.14.vie.surfer.at 15.03.06, 11:31
        Marta,dziekuje smile
        poszukalam i rzeczywiscie czesto sie zdazalo dziewczynom to co mnie podczas
        brania jeanine.
        • nimmka Re: Doradzcie cos,prosze... 15.03.06, 13:00
          Basiu!
          Ewentualna ciaza jest oczywiscie mozliwa, acz maloprawdopodobna zakladajc, ze
          faktycznie grzeczniutko polykalas proszeczki.
          Moze to byc wynikiem zmiany specyfiku i tym, ze to w zasadzie poczatek
          stosowania tego rodzju antykoncepscji.
          Wystepowanie cyklu jest scisle zwiazane z poziomami hormonow. Progesteron to
          hormon, ktory odpowiada za jego wystepowanie, juz w pierwszym dniu po
          wystapieniu krwawienia podnosi sie poziom estrogenu i ta swoista przplatanka
          sprawia, ze raz jestesmy kwitnace i pelne sexu, a kiedy indziej raczej skore do
          placzu i podminowane.
          Wyglada na to, ze poziom progesteronu jest u Ciebie nieco obnizony lub poziom
          estrogenu lekko za wysoki.
          Nie ma powodu, abys wpadala w panike. Oczywiscie mozesz zrobic test ciazowy
          to przeciez Ci n ie zaszkodzi, ale mysle, ze sytuacja niebawem sie wyjasni.
          Bardziej intryguje mnie wydzielina. o ktorej piszesz mozliwe, ze wystapila jakas
          reakcja na lek i wywiazala sie infekcja np. grzybicza. Powinnas udac sie do
          lekarza i on juz podczas wizyty bez szczegolnych badan stwierdzi co Ci dolega.
          W najgorszym wypadku przepisze progesteron i miesiaczka sie pojawi. Potem
          zdecyduje co dalej z Toba poczac.
          Pozdrawiam Cie i nie martw sie na zapas
          nimmka
          • Gość: Basia Re: Doradzcie cos,prosze... IP: 84.113.210.* 15.03.06, 14:36
            Dziekuje za mila i wyczerpujaca odpowiedz na moje pytanie,widzisz sama nie wiem
            czy moglabym miec jakas infekcje poniewaz wiem jak to wyglada,raz juz
            przechodzilam grzybice po dlugim zazywaniu antybiotyku,i objawy sa mi znane,ale
            laczac teraz fakty to ostatnio duzo wiecej siusiam,nic mnie nie boli i nie
            piecze,sluz nie jest jakis dziwny czy nieprzyjemnie pachnacy,ale latam do
            lazienki zdecydowanie czesciej niz zwykle... Najchetniej polecialabym od razu do
            ginekologa,niestety narazie nie mam mozliwosci sad i dlatego probuje rozwiac
            watpliwosci na forum.
            pozdrawiam rowniez
            • Gość: madzi1 Re: Doradzcie cos,prosze... IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 22:09
              ja zmienilam z diany na jeanine no i tez schizuje bo co prawda krwawienie bylo
              ale trwalo 3 dni, a zawsze trwalo 5 . dodatkowo od kiedy biore jeanine mam
              strasznie duzo sluzu, bialego, rzadkiego i nie wiem czy to uplawy jakies czy
              reakcja na zmiane pigul czy cos jeszcze innego
              • Gość: Basia Madzi1 IP: *.4.14.vie.surfer.at 16.03.06, 09:19
                A dawno zmnienilas te pigulki? I czy bylas z tym problemem u gina?
                pozdrawiam.
                ps-robie jednak jutro test bo przeczytalam gdzies w tych watkach o jeanine ze
                jak sie zmienia z mocniejszych tabletek na slabsze to lepiej sie zabezpieczac
                dodatkowo przez piersze opakowanie o czym mi lekarz nie powiedzial uncertain
                • Gość: madzi1 Re: Madzi1 IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 10:07
                  jestem wlasnie w trakcie 2 opakowania. ja zabezpieczalam sie przez pierwszy
                  miesiac, ale w czasie przerwy miedzy diana a jeanine kochalam sie raz bez
                  zabezpieczenia stad moja schiza... nie bylam jeszcze u gina
                  • Gość: Basia Re: Madzi1 IP: *.4.14.vie.surfer.at 16.03.06, 10:28
                    a tak poza tym to jak sie czujesz po zmianie?
                    Jeanine sa dobre dla Ciebie?
                    Bo ja jestem nimi (bylam) zachwycona bo w koncu nie mialam miesiac zadnych
                    plamien i czulam sie bardzo dobrze...
                    • Gość: madzi1 Re: Madzi1 IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 10:36
                      bola mnie piersi, co prawda nie bardzo ale troche. przy dianie przez pierwsze 3
                      miesiace bolaly tak ze nawet leciutki dotyk sprawial mi ogromny bol. cera tez
                      narazie ok, ale chyba zaczynam po nich tyc uncertain przy dianie czulam sie dobrze i
                      nie tylam ani nic takiego ale przestala dzialac na moja cere, dlatego
                      zmienilam.
                      • Gość: Basia Re: Madzi1 IP: *.4.14.vie.surfer.at 16.03.06, 10:39
                        Dzieki smile
                • Gość: marta Basiu IP: 83.168.106.* 16.03.06, 16:32
                  > ps-robie jednak jutro test bo przeczytalam gdzies w tych watkach o jeanine ze
                  > jak sie zmienia z mocniejszych tabletek na slabsze to lepiej sie zabezpieczac
                  > dodatkowo przez piersze opakowanie o czym mi lekarz nie powiedzial uncertain

pisałam wyżej, że wydaje mi się, że jeanine są jednak silniejsze od harmonetu
                  (że mają więcej hormonów)! więc chyba dodatkowe zabezpieczenie nie jest za
                  bardzo potzrebne. jak masz ulotkę od jednych i drugich to porównaj skład, a
                  jesli nie masz to wrzuć w google jeanine ulotka, harmonet ulotka.
                  test oczywiscie mozesz zrobic dla swietego spokoju, choc mysle, że jeśli łykasz
                  pigułki regularnie, bez dużych odchyleń czasowych, nie miałaś przebojów
                  żołądkowych, to nie ma takiej potrzeby smile
                  a co do sikania, to może być to na tle nerwowym smile ja jak mam mega mocnego
                  stresa to latam o chwilkę do toalety nawet z paroma kropelkami wink
    • Gość: Basia Re: Doradzcie cos,prosze... IP: *.4.14.vie.surfer.at 16.03.06, 13:14
      rany zastanawiam sie teraz dlaczego sikam wiecej niz wypije,szukalam czegos na
      ten temat w necie ale w wiekszosci opisuja zapalenie pecherza ktorego na pewno
      nie mam -nic mnie nie boli nie piecze... moze to byc na tle nerwowym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka