Dodaj do ulubionych

wysięk z piersi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:07

bylam u gin- panstwowo- mowie mu ze biore naty i od jakiegoś czasu
kiedy naciskam piers wydziela sie bialy płyn..a on na to ze jeśli to sie nie
dziej samoistnie to nic zlego ???

co wy na to ?

o czym swiadczą te wycieki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilianna Re: wysięk z piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:17
      Witam!

Takie objawy, wydzielina z piersi, spowodowane są najczęściej podwyższonym
      poziomem prolaktyny, dlatego warto zrobić oznaczenie jej poziomu. Gdy wynik
      wyjdzie powyżej normy, lekarz zwykle przepisuje leki. Ważne jest, aby
      oznaczenie było wiarygodne, trzeba je wykonać na czczo, ponieważ niektóre
      pokarmy podnoszą poziom prolaktyny.
      Twój lekarz chyba trochę zbagatelizował objawy, dlatego warto zasięgnąć porady
      u innego i wykonać oznaczenie prolaktyny.

Pozdrawiam!
    • Gość: giku Re: wysięk z piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:23

nie wiem czy to teraz mozliwe, bo biore anty a te zapewne zafalszują
      wynik

ale czy to tabletki podniosy prolaktynę , i czy np. po tym moge
      wnioskowac ze dzialają ???
      • kocio-kocio Re: wysięk z piersi 04.04.06, 00:02
        Możliwe, że podniosły, bo to jeden z ich efektów.
        Ale dlaczego masz na tej podstawie wnioskować o ich działaniu, to nie wiem.
        Bez tego im nie ufasz?
        • Gość: giku Re: wysięk z piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:08

no nie bardzo - jeszcz sie nie zdecydowlam na nieuzywanie prezerwatywy
          • Gość: giku Re: wysięk z piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:09

a tak zupełnie serio - moze to świadczyć o ich dzialaniu ?
            • kocio-kocio Re: wysięk z piersi 04.04.06, 10:42
              One działają!
              Jeśli bierzesz je regulernie to działają!
              Bez względu na wszystko.
              Prezerwatywa jest niepotrzebna.
              A wysięk z piersi do zdecydowanie niepokojący objaw, więc zamiast zastanawiać
              się, czy to dobrze, zgłoś to lekarzowi podczas następnej wizyty.
      • Gość: Lilianna Re: wysięk z piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:32
        Tabletki mogą podnosić poziom prolaktyny, często się tak zdarza, zależy jeszcze
        jakie przyjmujesz i o jakim składzie.
        Mimo ich brania, zrobiłabym oznaczenie prolaktyny i porozmawiała jeszcze z
        lekarzem.

Pozdrawiam!
    • Gość: załamana Re: wysięk z piersi IP: *.gaja.net.pl 04.04.06, 02:35
      Witam. tez kiedys podjęłam ten wątek.Kolzeanka Lila ma racje!!! Biegusiem do
      laboratorium i sprawdz poziom prolaktyny! Badanie kosztuje 21 zł.
      Za wysoka prolaktyna moze oznaczac nawet guza na przysadce mózgowej wiec nie
      bagatelizuj tego!!!Wiecej nie napisze bo sama nie wiele wiem, tylko tyle ,ze
      jutro z rana mam własnie pobieranie krwi i w piatek będą wyniki.Pozdrawiam

Co do tabletek... Ja nie biore ich wogóle. Brałam kiedys 3 ata temu a mimo
      wszystko mam to to co Ty..!
      • Gość: milutka31 Re: wysięk z piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:43
        Tabletki jak najbardziej moga podwyższyć poziom prl. Wtedy ginekolog może zalecić odstawienie-jeżeli nie chcesz nabawic sie dośc imponujacych wyników.
        Ja mam hiperprolaktynemie-a nie barłam nigdy tabletek-prawdopodobne na tle organiczynym, odkilku lat mam mlekotok i ni jak sobie z nim poradzić. W sumie ginio nie kazał się tym az tak przejmowac bo każdy skok prl powoduje nasilenie wydzieliny. Ja na Twoim miejscu zajełbym się tym bo potem bedziesz musiała poświęcic na leczenie dużo więcej czasu niż teraz. A teraz może tylko wystarczy odstawienie tabletek.
        • Gość: załamana Re: wysięk z piersi IP: *.gaja.net.pl 04.04.06, 17:49
          No ja juz jestem po pobieraniu krwi. wYNIK W PIATEK! tRZYMAJCIE KCIUKI smile
          • Gość: joko Re: wysięk z piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:48
            mam ten sam problem i dzwonilam do swojej lekarki, ona mnie uspokoiła, niektóre
            kobiety tak mają przy antykoncepcji hormonalnej. Nie ma znaczenia czy w
            pierwszym miesiącu brania, czy po 3 latach, taki płyn taksie wydziela i po
            prostu jest. To nic groźnego. Da sie żyć, nie jest to zadna dokuczliwa
            doleglowosć.
            • Gość: załamana Re:Joko!!! IP: *.gaja.net.pl 08.04.06, 18:00
              Joko!!!
              Lekarka wprowadza Cie w błąd! Zrób sobie dla bezpieczenstwa badania na
              prolaktyne kosztuja tylko 21 zł. A masz pózniej pewność!!! Ja teraz boje sie
              powaznie o gruczolaka! Bo wyciecie go razem z przysdką niestety doprowadza do
              tego,ze do konca zycia bierzesz hormony i oczywiscie bezpłodnosc! Lepiej sie
              zbadaj!!!! Chyba niedługo czeka mnie rezonas magnetyczny i tomografia... Mam
              dopiero 22 latasad((
              • nulka8 Re:Joko!!! 08.04.06, 19:34
                tez mialam czasami taki wysiek i lekarka powiedziała mi, że jeżeli nie jest to
                samoistne a wycisnięte, to nie ma się czym martwic. jestem po USG piersi i po TK
                głowy i nic te badania nie wykazały.
                Oczywiscie nie zaszkodzi badanie prolaktyny, ale nie sadzę, żeby lekarka
                wprowadzała w błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka