Dodaj do ulubionych

Bol przy siusianiu

IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 10:30
Dziewczyny powiedzcie Ci co to moze byc i co z tym zrobic,
odczuwam bol przy siusianiu a wlasciwie przy jego konczeniu, taki w rodzaju pieczenia-kłócia. Innych objawow nie mam, wczoraj wieczorem tak zabolalo i myslam ze to moze jednorazowe, ale dzis rano dalej.
Ubieram raczej cieple kurtki, na basenie nie bylam ostatnio a wspolzylam ostatnio w niedziele. Co mam robic, jaki lekarz? Ogolny ginekolog? jakie badania?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Bol przy siusianiu 12.04.06, 10:39
      zapalenie pęcherza.
      ubieraj się ciepło, nie biegaj boso, kup w aptece żurawiny w kapsułkach i jakiś
      lek na pęcherz (np. Urosetp lub inny). jeśli ból nie minie po 3-4 dniach
      wybierz się do lekarza ogólnego.
      • Gość: bella Re: Bol przy siusianiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:08
        jest to zapalenie pęcherza - jak przedmówczyni napisała. Kup w aptece albo
        UROSEPT (ziołowy i lżejszy lek) albo UROSAL (mocniejszy lek od Uroseptu) - są
        bez recepty oba, pij sok z żurawiny albo kup w aptece tabletki żurawinowe
        czasami pomagają ciepłe nasiadówki ale to stare metody. I trzymaj sięciepło, bo
        pęcherz jak chory to musi mieć ciepło.....jak nie przejdzie po kilku dniach to
        idź do lekarza bo może te leki są za słabe i lekarz przepisze albo Furagin na
        receptę albo antybiotyk.
        • Gość: bella Re: Bol przy siusianiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:11
          tzn, ja nie postawiłam diagnozy niejestem lekarzem - tylko tak przypuszczam
          (sama to przechodziłam dużo razy). jeśli masz wątpliwości to idź do lekarza
          albo zastosuje sama kurację lekami bez receprty i spróbuj czy pomoże - po co od
          razu faszerować się silnymi lekami a broń Boże antybiotykami?
          • Gość: agusia_1988 Re: Bol przy siusianiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:24
            potwierdzam-zapalenie pecherza, idz do lekarza, niech da ci skierowanie na
            badanie moczu.ja ta przypadlosc mam zawsze od 8 r.z.(bnie wazne wspolzyje czy
            nie, biore pigulki czy nie), i co mi leki pomoga?
            mnie przepisali jakis antybiotyk, witamine c i cos tam jeszcze.ale ile razy w
            zyciu mozna to lykac?
          • Gość: agusia_1988 Re: Bol przy siusianiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:26
            jak bylam mala to kapalam sie w nasiadowka, teraz mi pomaga bardzo goraca kapiel
            (na fulla,zreszta takie lubie, bo jestem zmarzluchem) i duzo picia
            • wanderka Re: Bol przy siusianiu 12.04.06, 11:33
              A ja czytalam ze nei powinno sie wtedy brac cieplych kapieli, to jak to jest?
    • wanderka Re: Bol przy siusianiu 12.04.06, 11:26
      Dobra to jzu ide do apteki i bede sie ubierac ciepło przez najblizsze dni.
      Zastanawia mnei tylko jak moglam to "zlapac"?
      • Gość: bella Re: Bol przy siusianiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:06
        ja to mogłaśzłapać?? albo CięZawiało (teraz pogoda niepewna) albo to bakterie,
        któe są niezależnie od Ciebie. tylko uważaj - to się lubi powtarzać
        • Gość: wanderka Re: Bol przy siusianiu IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 12:17
          ojoj sad
          • adrasteaa Re: Bol przy siusianiu 12.04.06, 14:16
            Duzo pij woda z sokiem z cytryny ja ostanio poszłam na solarium wygrzałam sie przez 10 min i bylo mi lzej a teraz na zimne dmucham przed seksem szklanka wody z sokiem z cytryny obowiazkowo sie wysikac i po seksie tez pije wode z cytryna dodatkowo urinal w dniu seksu pomaga bynajmniej mnie taka kuracja, jesli to zalapałaś przy seksie, a nie przy jakims zawianiu czy przeziebieniu. powodzenia nie zazdroszcze.
    • liste_k Re: Bol przy siusianiu 12.04.06, 15:41
      Cześć
      Przez to samo przechodziłam. Jak oddawałam mocz, to strasznie piekło, już przy
      końcu jak napisałaś. Dokładnie takie same miałam objawy. Pomógł ginekolog.
      Stwierdził zapalenie cewki moczowej spowodowanej przez zapalenie pochwy.
      Także dał mi garść proszków zarówno doustnych jak i dopochwowych i przeszło.
      Także radzę ci się zgłosić do lekarza i czym prędko. Bo z doświadczenia wiem,
      że samo nie przejdzie sad
      • Gość: wanderka Re: Bol przy siusianiu IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 19:51
        Byalm na ostym syzurze dostalam Nolicin i vit C
        Zrobili mi tylko badanie dotykowe i mocz na cito

Ale mam wrazenie jakby cos ze mnei "lecialo" i zauwazylam na majteczkach dziwne niteczki jakby krwi z wlokienkami, ale nie wiem czy to z cewki czy z pochwy. Zmartwilam sie...
        • liste_k Re: Bol przy siusianiu 13.04.06, 08:19
          Nie wiem dziewczyno nad czym się zastanawiasz.
          Radziłabym ci iśC tym bardziej do porządnego lekarza typu ginekolog, lekarz
          pierwszego kontaktu. Bo to co opisujesz to nie wróży dobrze.
          A tak przy okazji. To od zapalenia cewki moczowej, to możesz się zaraz nabawić
          zapalenia pochwy smile A to jest mało przyjemne odczucie.
          O tyle powiem.
        • lilith76 Re: Bol przy siusianiu 13.04.06, 09:10
          zauwazylam na majteczkach dziwne
          > niteczki jakby krwi z wlokienkami, ale nie wiem czy to z cewki czy z pochwy

miałam niedawno to samo + ból przy siusianiu.
          lekarka przepisała mi Nolicin, zleciła badanie moczu przed i po kuracji. mi ten
          lek pomaga, efekty widać już drugiego dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka