Dodaj do ulubionych

krwawienie a spirala

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:50
witam. Założyłam 7 dni temu wkładke- bardzo bolało , było to przed miesiączką
( tak mi doradził lekarz). podczas zakładania zaczełam krwawić, ale na drugi
dzień przeszło. Teraz mam okres od trzech dni i krwawie jak nigdy. (chodziaż
tak mówił lekarz). czy ktoś z was też tak miał podczas zakładania?
Obserwuj wątek
    • melmire Re: krwawienie a spirala 17.05.06, 21:56
      Zazwyczaj ze spirala okresy sa obfitsze, przynajmniej te pierwsze. Mnie to poki
      co ominelo, ale nie masz sie czym przejmowac. Moga tez polawic sie plamienia w
      trakcie cyklu - jest to jeden z powodow ze spirale zaklada sie w czasie okresu -
      krwawienia sa maskowane przez okres i kobiety mniej sie stresuja.
      • Gość: bea Re: krwawienie a spirala IP: *.gv.shawcable.net 18.05.06, 05:30
        Tak, okres ze spirala jest duzo obfitszy niz bez. I to kazdy.Niestety. Ale nie
        slyszalam zeby zakladac spirale nie w trakcie okresu-to dziwne.
        Trzymaj sie!
        • Gość: bea Re: krwawienie a spirala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:32
          Dzięki za pocieszenie. w różnych artykułach o wkładkach czytałam że faktycznie
          można zakładać nie wczasie okresu. Mam jeszcze jedno pytanie kiedy ma się 100%
          pewności że wkładka już działa, ponieważ z różnych komentarzy wychodzi że po
          następnej miesiączce, a lekarz mój powiedział że tak po okresie krwawienia i
          poczekać jeszcze tydzień.(czyli przed następną miiesiączką)?
          • polabee Re: krwawienie a spirala 18.05.06, 10:30
            Ja też miałam zakładaną wkładke w trakcie okresu. Potem przez jakis tydzień
            mnie bolało i miałam wydłuzony okres. Teraz skończył mi się pierwszy okres po
            założeniu wkładki, trochę bolał mnie brzuch pierwszego dnia i okres był
            bardziej obfity. Moja gin twierdzi że wkładka działa od momentu założenia,
            aczkolwiek czytałam że najgorsze sa pierwsze trzy miesiące( że wtedy może się
            przemieścić lub wypaśc podczas okresu) ale mam nadziejęże to tylko w skrajnych
            przypadkach.pozdrawiam. Pola
          • emilia_a Re: krwawienie a spirala 18.05.06, 15:23
            jeszcze jedno pytanie kiedy ma się 100%
            > pewności że wkładka już działa,

Wkładka działa od momentu założenia, jednak w pierwszym miesiącu jest
            zwiększone ryzyko wysunięcia się jej podczas miesiączki. Po pierwszej
            miesiączce z wkładką należy wykonać usg kontrolne, czy jest we właściwym
            miejscu, i wtedy można mieć pewność, że już działa. Kolejne usg to już jak
            lekarz zaleci ale powinno być po 3 mies, a pozniej co 6 mies.
            • Gość: bea Re: krwawienie a spirala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:20
              dzięki za odpowiedz a co do kontrolo to mój gin. stwirdził że mam tzw tyło-
              zgięcie macicy( dlatego tak bolało przy zakładaniu) więc wkładka napewno nie
              wypadnie ani nie przesunie więc kontole powinnam zrobić za 6 miesięcy. Dziś
              jest 5 dzień i ma już chyba końcówe okresu i czuje się świetnie. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka