Dodaj do ulubionych

Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.05.06, 04:44
Dziewczyny, napiszcie, czy miałyście takie problemy? Przestałyście nosić
stringi?
Obserwuj wątek
    • Gość: figa Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 10:24
      prosze wyjaśnij na czym polega stan zapalny do stringów.slyszalam o tym kiedyś
      ale tak naprawdę nic o tym bliżej nie wiem.

dziekuję pozdrawiam
      • roksi23 Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 10:45
        Cały czas nosze stringi i jeszcze nie mialam nigdy stanów zapalnych...moze to
        nie od stringów?
        • marta76 Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 11:31
          Przestałam nosić juz około pól roku temu.Ciągłe nawracajace uczucie
          świądu,pomimo naprawdę stosowania sie do zasad higieny.Lekarka powiedziała,że
          mam wrażliwą skórę i ten sznureczek powoduje podrażnienia w moim
          przypadku.Zakładam teraz okazjonalnie,kiedys codziennie.
    • Gość: magda co za bzdura! IP: *.chello.pl 20.05.06, 12:46
      a jaki jest niby związek między stringami, a stanami zapalnymi??? uświadomcie
      sobie wreszcie, przeciwniczki stringów, że takiego związku nie ma, a stringi
      najlepiej kupować nieco większe - wtedy nic nie uwiera i żadne sznureczki nie
      powodują podrażnień
    • ob-gynaec Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 12:51
      Jak ktoś nie potrafi właściwie diagnozować i leczyć infekcji dróg płciowych, to
      wymysla takie historie jak ta ze stringami, czy też zwala wszystko na depilacje
      owłosienia łonowego, nadżerki, etc.
      • very_martini Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 12:55
        Nie gadaj głupot. Przyczyna jest bardzo prosta - cienki paseczek w stringach
        może (ale nie musi) powodować małe otarcia i ranki. Koniec, cała filozofia.
        Poza tym w znakomitej większości stringi są ze sztucznych materiałów, a to już w
        niektórych przypadkach ma związek niezaprzeczalny.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • ob-gynaec Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 13:24
          Jeśli już mamy wdawać się w szczegóły, to o ile się nie mylę, ten cienki
          paseczek w stringach znajduje się między pośladkami, więc z tą całą filozofią
          radziłbym uważać wink
          Powtórzę jeszcze raz - przy prawidłowej diagnostyce (wymaz oglądany pod
          mikroskopem bezpośrednio po pobraniu wydzieliny pochwowej, jej pH, próba z KOH)
          i prawidłowym leczeniu zdecydowana wiekszość infekcji zostanie wyleczona. Ilu
          lekarzy stosuje się do tych podstawowych i prostych zasad? U pewnego odsetka
          kobiet wystąpią nawroty, ale z całą pewnością nie będą one spowodowane noszeniem
          stringów.
          Żeby mówić o niezprzeczalnych związkach, warto poznać etiopatogenezę
          najczęstszych infekcji pochwy. No, ale przecież na medycynie w Polsce zna się
          99% społeczeństwa. To forum jest tego znakomitym przykładem...
        • Gość: magda Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.05.06, 16:01
          moze ty, very_martini, łaskawie nie gadaj głupot, że ów "cienki paseczek"
          powoduje stan zapalny w pochwie, bo nosi się go nie w pochwie, a między
          pośladkami. Poza tym można bez problemów kupić bawełniane stringi. Uważasz, że
          zwykłe majtki ze "sztucznego" materiału są ok?
    • m_marta_m Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 13:33
      noszę stringi cały czas i nie mam takich problemów. może przyczyna jest inna?
      • marta76 Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 14:58
        W takim razie chodze do garkotłukówsmileBo nie jest to pierwsza tego typu rada
        usłyszana od lekarzy.Stringi od czasu do czasu.Zresztą niech każdy wybierze
        sam.Ja po paru latach noszenia wyłączącznie tego typu bielizny ,teraz wybieram
        bokserki.
    • atra1 Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.06, 16:10
      Nosiłam stringi kilka misięcy. Przez te kilka miesięcy co chwilę miałam grzybka. Nie można zaraz mówić , że stringi go powodują, ale są nieco bardziej "inwazyjne" i jak ktos jest podatny to mogą się chyba częstsze infkcje zdarzyć.
      Swoją drogą słyszałam od lekarza, że bakterie z okolic odbytu mają łatwiejszy dostęp, bo paseczek lubi się przesunąć, a że jest pomiędzy pośladkami, to ma tam conieco.
    • Gość: e Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.05.06, 20:19
      Stringi mogą powodować otarcia, jak i stany zapalne, ale nie u wszystkich. U
      mnie powodowały, więc zakładam je bardzo okazyjnie. Swoją drogą nie wkurza was -
      nienoszących stringów - że do większości kompletów bielizny dodają właśnie
      stringi? Cholera mnie bierze.
    • Gość: ewa Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kablowka.waw.pl 21.05.06, 11:00
      to proste, ten cieniutki paseczek znajduje się pomiędzy poślatkami, pociera
      odbyt w okolicy którego znajdują się kolonię grzybów-candida albicans, oraz
      bakterii np.e.coli, e.faecalis...przy siadaniu, chodzeniu ów paseczek podjeżdza
      w oklice pochwy, a na nim cała flora z okolic odbytu...
      • Gość: ewa Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kablowka.waw.pl 21.05.06, 11:01
        z tego samego wzglądu przy zapaleniach pęcherza nie wolno nosić stringów
        • Gość: zuzka Re: Stringi a stany zapalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.studio / *.biblpubl.waw.pl 22.05.06, 09:04
          ja zostawiam sobie stringi na pikantne randki, na co dzień zrezygnowałam z ich
          noszenia. Miałam nawracające stany zapalne i lekarze radzili zmienić rodzaj
          bielizny. Posłuchałam i pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka