Dodaj do ulubionych

Dr Masior - Kraków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:09
Dziewczyny - przepraszam, że mnożę wątki, ale namiary na dr Masior jakie
znalazłam na forum sa już niekatualne. Gdzie mogę ją teraz znaleźć? Wkrótce
wyjeżdżam i muszę w czerwcu wybrać się do ginekologa. Do tej pory chodziłam
do dr Góreckiej, ale zafundowała mi taki horror pigułkowo - grzybiczny, że
dopiero dochodzę do siebie.
Prosze nie krzyczcie za ten wątek smile i dajcie znać czy dr Masior wciąż jest
fajną babką, bo np dr Górecka kiedyś podobno była oki.
Będę wdzięczna smile
Pozdrawiam Was cieplutko w te zimne dni! smile
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Dr Masior - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 06:45
      pewnie że aktualne
      tutaj mój post
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=9093739&wv.x=2&a=40746806
      a tu adres NFZ
      www.kovmed.krakow.pui.pl/kontakt.htm
      prywatnie gdzieś na Starowiślnej chyba ale jeśli Cię interesuje to w tym wątku
      gdzieś widziałam, ja chodzę na Pleszowską i jestem zadowolona, na wizytę ok 14
      dni się czeka to jeszcze w czerwcu powinnaś zdążyć
    • Gość: Katkus Re: Dr Masior - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 16:14
      Bardzo dziękuję! smile Rzeczywiście przegapilam ten post na forum, po prostu za
      dużo tego jest wszystkiego, trzeba by troszkę zreformować tą białą listę.
      A jeszcze jedno pytania - czy rzeczywiście Pani doktor traktuje pacjentów
      równo? To znaczy nieważne czy prywatnie czy państwowo zawsze jest fajna - bo to
      sie jednak rzedko zdarza.
      Jeszcze raz dzięki smile Pozdrawiam!
      • Gość: kinga Re: Dr Masior - Kraków IP: *.compower.pl 06.06.06, 19:54
        ja też chodzę na Pleszowską - bezpłatnie i wpisałam dr Masior na naszą białą listę
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=9093739&a=39431607
        do tej pory nie spotkałam tak ciepłej pani ginekolog przyjmuje Cię z uśmiechem
        na ustach i czepia się o badania (i bardzo dobrze)- jak tylko jej się coś
        niepodoba to dopóki nie będzie ok nie zostawi problemu bez wyleczenia, jest
        ginekologiem - położnikiem i ostatnio słyszałam jak się witała z przyszłą mamą -
        aż się mi ciepło na sercu zrobiło - nie mówiąc już o tej młodej kobiecie w ciąży
        • tupasia Re: Dr Masior - Kraków 06.06.06, 21:56
          No właśnie kogoś takiego szukam. Pani doktor u której ja bywałam też miała
          świetne noty na forum, ale to było kiedyś - teraz zrobiła się mało sympatyczna,
          badania są zbędne jej zdaniem. Np pigułki przepisała mi bez żadnych badań
          wcześniejszych, tłumacząc mi, że nie ma znaczenia co wyjdzie w badaniach. Ehhh
          Bardzo Wam dziękuję! Jutro dzwonię smile
    • m3 Re: Dr Masior - Kraków 18.06.06, 15:24
      A ja nie wiem co o pani Masior myśleć. Jest pierwszym lekarzem, który wykonał
      mi badanie piersi, zarządała aktualnych badań (stosuję antykoncepcję
      hormonalną), ale: nie chciała mi dać skierowania na cytologię (mimo grupy
      ryzyka i ponad dwóch lat od ostatniego badania), odmówiła wypisania recepty na
      kolejne opakowania tabletek uważając, że powinnam zrobić 3-4 miesięczną przerwę
      w ich stosowaniu. Tak więc nadal się zastanawiam, a w między czasie chodzę do
      lekarza przyjmującego w gabinecie obok.
      • Gość: mag Re: Dr Masior - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 08:00
        oo dziwne ja miałam robioną cytologię podczas akcji - Zdrowy Kraków czy coś
        podobnego - sama dr Masior mi o niej powiedziała i ją zaproponowała bo
        powiedziała że po co mam płacić skoro mogę mieć za free - zawsze możesz zrobić
        cytologię za ok 30zł sama płacąc

a to że zaleca przerwę w pigułkach moim zdaniem tylko dobrze o niej świadczy,
        mam nadzieję że wkrótce trochę dziewczym się opamięta jak będziecie mieć
        problemy ze zdrowiem po tym nieustannym przyjmowaniu antyków, naprawdę są inne
        metody zapobiegania ciąży niż katowanie organizmu hormonami

od niedawna chodzę do dr Masior i nie mam jej nic do zarzucenia a mam już pewne
        doświadczenie w dziedzinie ginów - konowałów w Krakowie
    • aga_76 Re: Dr Masior - Kraków 26.06.06, 16:56
      Możecie mi powiedzieć jakie jest uzasadnienie stosowania przerwy w tabletkach? (nie mam na myśli jakis spraw oczywistych, typu złe wyniki prób wątrobowych etc..). Chodzi mi generalnie o to czy wszystkim biorącym każe robić ta przerwę bez względu na wyniki, samopoczucie itd.
      I jeszcze jedno: czy daje skierowania na bezpłatne badania krwi podczas brania tabletek?
      Jeśli chodzi o tą cytologię o której pisałyście wyżej to pielęgniarka mi powiedziała, że to badanie już nie jest refundowane, chyba że jest się w grupie podwyższonego ryzyka.
      Dzięki.
      aga.
      • Gość: kasia Re: Dr Masior - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 17:23
        przerwa w pigulach to bzdura, pozatym czy pozwolisz sobie na taka przerwe? i co
        celibat? a moze dzidzia o 7 lat za wczesnie?
        co do badan to trzeba zagryzc i przełknac ze sa platne, dobze ze trzeba je robic
        raz na pol roku a nie co miesiac, mnie sie zdarzylo poprawiac jedno badanie-
        musialam jeszcze raz robic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka