Gość: maleńka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.06, 14:14 mam pytanie, czy długo utrzymujący się "mokry" kaszel może być onaką zaczątków raka płuc? mam 30 lat i palę od 11, nałogowo, a moja babcia umarła na raka płuc. zaczynam się martwić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: rak płuc.... 29.06.06, 14:20 no, to może zrób rtg i rzuć palenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: rak płuc.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 14:49 Nałogowi palacze z wieloletnim stażem cierpią bardzo często na przewlekłe zapalenie oskrzeli czego objawem jest kaszel. Oczywiscie rtg płuc jest jak najbardziej wskazany w Twoim przypadku żeby wykluczyć inne rzeczy. Może to zmobilizuje Cię do rzucenia palenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: rak płuc.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:06 A tam od razu rak. To że masz kaszel może być od papierosów. Fakt że jesteś w grupie ryzyka bo jak wspomniałaś bliska osoba na to cierpiała. Idz do lekarza i zrób rtg płuc. Może to być kaszel alergiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: rak płuc.... 29.06.06, 20:10 długoutrzymujący sie kaszel jak najbardziej ale częsciej suchy niz mokry..stawiam na zapalenie dróg oddechowych, oskrzeli i takie tam, tez czeste u palaczy. Pedem do lekarza, moze zleci rentgen klatki i na pewno jest to dla ciebie sygnal ostrzegawczy-rzuc to swinstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: rak płuc.... IP: *.netair.pl 29.06.06, 21:22 Kiedy pojawia sie kaszel? W jakich godzinach dnia? Moze to byc rak pluc (wiek 30 lat wcale nie jest bezpieczny od tej choroby), a moga to byc tez inne rzeczy --> idz do lekarza i rzuc palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurh1 Re: rak płuc.... 12.12.24, 10:47 Chciałam podzielić się moim doświadczeniem z olejem CBD, który pomógł mojemu tacie w walce z rakiem płuc. Jego stan był bardzo krytyczny, lekarze stwierdzili, że nie ma już szans na leczenie. Dali mu mniej niż miesiąc życia i odmówili terapii był za słaby , czekając, aż tata podniesie się na siłach. Wtedy trafiłam na artykuł o potencjale CBD w leczeniu raka płuc, który dał mi nadzieję. Zdecydowałam się spróbować i znalazłam wiarygodną aptekę konopną online, gdzie polecono mi olej CBD o stężeniu 5%, z dawką 30 kropli dziennie. Pani w aptece zaznaczyła, że rośliny wytwarzają maksymalnie 10% CBD, więc wyższe stężenia to twór laboratoryjny. Zdecydowałam się na zakup w aptece konopnej , by uniknąć ryzyka, jakie wiąże się z niskiej jakości produktami dostępnymi na przykład na Allegro czy w innych sklepach, gdzie produkty nie są kontrolowane przez sanepid. W połączeniu z suplementami, takimi jak koci pazur i chaga, tata zaczął wykazywać poprawę. Choć tata ostatecznie zmarł, dzięki olejowi CBD udało mu się przeżyć jeszcze dwa lata, co dało nam cenny czas. Chociaż jego leczenie nie było standardowe, ten dodatkowy czas był bezcenny. Wiem, że CBD może nie być rozwiązaniem dla każdego, ale chcę podzielić się tą historią w nadziei, że pomoże komuś innemu. Oto link do badania, które zainspirowało nas do spróbowania tej terapii: journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2050313X19832160 Odpowiedz Link Zgłoś