bibi111 31.01.03, 10:37 proszę o więcej informacji o zastrzykach antykoncepcyjnych bibi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibi111 Re: Depo-Provera - coś więcej.. 31.01.03, 12:48 Czy któraś z was stosuje, stosowała zastrzyki antykoncepcyjne raz na 3 miesiące/ Proszę o opinię etc. BIBI Odpowiedz Link Zgłoś
ania141 Re: Depo-Provera - coś więcej.. 31.01.03, 13:05 uważaj. U mnie po pierwszyej dawce było ok. przy drugiej dostałam większą dawkę (bła apteki) ale to może sie zdarzyc i po normalnej dawce - przez dwa lata nie miałam okresu a teraz (mimo to, że z pierwszą ciąża nie miałam żadnych problemów) już od roku walczę w Novum o drugie dziecko - kompletny zanik śluzówki Odpowiedz Link Zgłoś
moonk Re: Depo-Provera - coś więcej.. 03.02.03, 00:05 ja brałam jedną dawkę, dużo lepiej sie potym czułam niż przy doustnych pigułkach, ale ma też skutki uboczne... jak chcesz coś więcej to na priva pozdr. moonk Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Depo-Provera - coś więcej.. 09.02.03, 13:50 Obecnie dostepny jest preparat antykoncepcyjny depo provera stoswany w zastrzyku raz na 3 miesiace. Wadą jest to,że moze powodować pogorszenie cery, stany depresyjne, ale tez ,ze objawy te moga utrzymywać się przez jakis czas nawet po wygaśmnieciu działania antykoncepcyjnego. Dodam jeszcze,ze moze on powodowac na dłuższy czas zanik miesiaczki, a na powrót jajeczkownaia po odstawioeniu tego sposobu antykonceopcji cczeka sie nawet 12-18 miesiecyu. Stad raczej do rozwazenia dla kobiet które nie planuja w ciazgu najbliższych lat ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś