Dodaj do ulubionych

Clotrimazol - doradźcie

IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:05
Mam od kilku dni ostry nawrót grzybicy (pierwszy w życiu, po wyleczeniu ok.
2 miesiące temu). We wt. w trybie nagłym udałam się do lekarza (w tej samej
przychodni w której się leczę u swojej pani doktor, ale ona tylko w piątki
jest, nie wytrzymałabym). No i facet tylko obejrzał i zapisał Flumycon 1
dziennie i.. globulki Clotrimazol, ale jakoś dziwnie: najpierw jedną a za
trzy dni drugą. Zdziwiłam się kiedy w aptece dostałam pudełko z 6 sztukami
tego specyfiku i zaraz też przeczytałam ulotkę, gdzie jest dawkowanie 2x1
przez 3 dni albo 1x1 przez 6. Pięknie ładnie ale ja po wzięciu jednej
przespałam dobrze noc, ale dalej mam dość uporczywe objawy za dnia. I teraz
nie wiem czy brać tak jak kazał doktor (rzadziej) czy jak w ulotce
(codziennie, dla własnego spokoju).
Dodam że za pierwszym razem przez 2 miesiące zanim poszłam do lekarza,
smarowałam się maścią Clotrimazolum właśnie (nawet do wewnątrz, co jest
niedopuszczalne).
W piątek idę do mojej pani doktor z cichą nadzieją, że coś zmieni w mojej
kuracji. Aczkolwiek gdybym ją zmieniła zgodnie z ulotką, musiałabym nakłamać..
Pomóżcie wink Czy od razu mam szukać trzeciego lekarza.. (aha, za pierwszym
razem wyleczyła mnie Nystatyna dopochwowa, żadnych leków doustnych; a potem
raz w tygodniu Lactovaginal. Po N od razu nie swędziało, chociaż upławy
zmniejszały się powoli, przy tej kuracji nie jest gorzej ale też niewiele
lepiej..).
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:04
      A czy mozesz napisac jaka jest dawka tego leku w jednej tabletce? Jezeli masz
      brac 150mg to wystarczy jedna tabletka, bo tak sie ten lek przyjmuje. Sama
      bralam wiec wiem. Mialam przez dlugi czas nawracajace stany zapalne i grzybice.
      Bardzo dobrym lekiem jest Macmirror (ok. 50zl)oraz Pimafucin i masc na zewnarz
      Pimafucort (ok. 25zl). To nie sa tanie rzeczy ale pomagaja i sa bardzo
      skuteczne. Jesli nie chcesz czekac do wtorku, to idz do lekarza rodzinnego.
      Przepisze Ci to bez problemu. Gdybys chciala pogadac na ten temat to prosze na
      maila andzia111@interia.pl
    • Gość: annae Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:37
      Clotrimazol - 100 mg
    • Gość: annae Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:40
      A Flumycon - 200 mg.
      Jutro idę do lekarki po tabletki dla partnera (niestety dzień przed nawrotem
      oprócz nowych prezerwatyw był seks oralny, chociaż jemu nic nie jest). Dziś
      trzeci dzień, nie wzięłam globulki na noc i jest lepiej. Może dlatego że
      podmyłam się wieczorem Tantum Rosa. Boję się jednak że to tylko złudzenie i że
      jak skończę leki (niedługo okres a potem wyjeżdżam więc muszę być zdrowa) to to
      wróci.
      • Gość: abc Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:19
        To dobra dawka, powinno pomóc. Ewentualnie zrób tak jak napisałam idz do
        rodzinnego lekarza.
        • Gość: annae Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:05
          Dzięki wink Wkrótce mam zamiar napisać do Ciebie. Ty się wyleczyłaś?
          • Gość: Kasia Re: Clotrimazol - doradźcie IP: 212.106.23.* 20.07.06, 23:40
            Ja po antybiotyku dostałam swędzenia, ale upławów nie bardzo. Wzięłam 150 mg
            Fluconazolu i kurczę nadal swędzi. Brać to dalej?? Jeszcze 4 tabletki po 50 mg
            mam.
    • Gość: Majka Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:46
      Posłuchaj lekarza. Ja miałam dawkowanie takie samo! Jedną globulke Clotr. na noc
      i 4 dnia kolejną. Kupiłam opakowanie, w którym były tylko 2 globulki, nie
      pamiętam dawki. Poza tym dostałam Trinidazol i Fluconazol doustnie. Grzyba
      wcięło po 1 dniu i już nigdy nie wrócił smile) Zabiło na amen. Myślę że ta druga
      globulka jest w takim odstępie czasu aby wybić to co jeszcze ewentualnie
      przetrwało. To chyba są takie dawki uderzeniowe.
      • Gość: emka Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.crowley.pl 21.07.06, 12:34
        Clotrimazol stosuję profilaktycznie - maść rano i wieczorem, brałam też przez 6
        dni po jendej tabletce dopochwowo, potem dopochwowo LaciBios Femina przez 3 dni
        i przez 7 dni dalej laciBios F. tylko odustnie. LaciBios działa wspomagająco w
        leczeniu grzybicy i bakteryjnych infekcji, odbudowuje prawidłową mikroflorę w
        pochwie, można go bez recepty wykupić.
        • Gość: annae Re: Clotrimazol - doradźcie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:59
          Właśnie wróciłam od pani doktor. Dziś, po 3 dawce leku d oustnego prawie już
          zapomniałam co to grzybica. Wydębiłam też Nystatynę, którą będę miała w razie
          kolejnego nawrotu plus te 4 globulki Clotrimazolu.
          Po trzeciej dawce doustnej poczułam ulgę dopiero na następny dzień (to do
          jednej z dziewczyn powyżej). Oczywiście że brać dalej, do końca opakowania!
          • Gość: mariolka Re: Kuracja antygrzybiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:46
            Moja ostatnia walka z grzybicą wyglądała tak:
            - doustnie Orungal - ja i partner po jednej tabletce
            - doustnnie LaciBios Femina - 7 dni, na własne życzenie wykupiłam w aptece,
            stosowałam równocześnie z innymi lekami, pierwasza dawka po irygacji pochwy
            - dopochwowo Albothyl i LaciBios femina - pierwszy przez 14 dni, drugi przez 3
            dni (po irygacji pochwy)
            - Clotrimazol - maść, smaruję 3 razy dziennie

Grzybica zniknęła, parcie na pęcherz również, nie mam upławów tzn mam, ale
            minimalne i o innej konsystencji niż wcześniej, wydaje mi się, że te co są
            teraz są chyba normalne(lekko żółtawy kolor, mała ilość, szybko zasychają, nie
            mają nieprzyjemnego zapachu) Przed sexem i po sexie zawsze idę pod prysznic i
            smaruję sie Clotrimazolem, po stosunku również wypijam bardzo dużo wody, żeby
            nie mieć kłopotów z pęcherzem. Mi ta kuracja pomogła i na pewno zostanę przy
            LaciBiosie, żeby dbał o "tamte" miejsca i przy Clotrimazolu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka