Dodaj do ulubionych

ALFA raz jeszcze

08.02.03, 21:29
Niedawno byl juz poruszany watek dotyczacy tej warszawskiej lecznicy. Z tego
co pamietam opinie nie byly zbyt pochlebne ale wypowiedzi nie obfitowaly w
nazwiska. Ostatnoio znajoma polecila mi jedna z lekarek-ginekologow (dr.
Gołębiowska)jako bardzo doswiadczona i godna polecenia. Jako ze
wielokrotnie "nacielam" sie na lekarzach nie chcialabym aby sytuacja sie
powtorzyla... Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mysiekpysiek Re: ALFA raz jeszcze 10.02.03, 16:51
      Byłam w Alfie tydzień temu i NIE POLECAM. Nie spodobało mi się już na wstępie:
      szatnia płatna i obowiązkowa. Z tego co wiem, gdy jest obowiązkowa nie może być
      płatna, ale cóż... Byłam u pani Drapczyńskiej. Poszłam właściwie w ciemno, tak
      aby pasował mi termin. Celem mojej wizyty była zmiana tabletek, gdyż źle się
      czułam przy dotychczasowych (Cilest). Dokładnie wytłumaczyłam jakie są objawy
      nietolerancji: spadek libido do zera wink bóle głowy, pogorszenie cery,
      powiększenie żylaków, nerwowość itd. Nowe pigułki jakie dostałam to Logest.
      Wiem, że nie powinnam ich dostać, gdyż mają mniej estrogenu niż Cilest prawie o
      połowę, a w przypadku spadku libido zaleca się te wysokoestrogenowe, ale cóż -
      pani doktor powiedziała, że te bedą dobre, bo maja mało hormonów. Dostałam też
      ulotkę dot. Logestu i juz wiem dlaczego dostałam te a nie inne - ktoś je pani
      doktor zareklamował, więc nieważne czy dla mnie akurat będa odpowiednie.
      Zapytałam czy powinnam zrobić jakies badania, bo razem z receptą na Logest będę
      brała pigułki juz rok więc chyba dobrze by było sprawdzić np. wątrobę,
      usłyszałam że nie trzeba (!!!)oczywiście o zbadaniu piersi tez nie było mowy,
      chociaż bolą mnie od czasu gdy biore pigułki. Spytałam tez jak mam zacząć
      przyjmowanie Logestu, czy po 7 dniowej przerwie ósmego dnia czy w pierwszym
      dniu okresu czy bez przerwy. Padła odpowiedź, że po 7 dniowej przerwie.
      Tymczasem na tym forum (i nie tylko) wyczytałam że przy zmianie pigułek na
      słabsze absolutnie nie robi sie przerwy, ewentualnie zaczyna w pierwszym dniu
      okresu, a sposób jaki zaleciła mmi pani doktor to najlepszy przepis na
      wpadkę !!!!
      Tak więc wiecej nie zawitam do tejże pani, a czy zajrzę do Alfy to jeszcze
      zobaczę. Bardzo sie zawiodłam, bo to już jest kolejny lekarz, który okazuje się
      niekompetentny ( do tej pory chodziłam do Medicy 2000 na Smolnej - dobrze wan
      radze omijajcie z daleka!!!), a miałam nadzieję, ze wreszcie trafię dobrze ;-((
    • chalina Re: ALFA raz jeszcze 10.02.03, 20:39
      Nie pamietam, czy bylam u wymienionej lekarki, ale w sumie leczylam sie u 3
      lekarek ginekologow z Alfy. ZADNEJ nie polecam. Moje kontakty z ta lecznica
      zakonczylam 3 lata temu i uwazam, ze to byla strata czasu i pieniedzy. Mam
      bardzo negatywne zdanie nie tylko o lekarzach ale rowniez o samej lecznicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka