Dodaj do ulubionych

Clotrimazolum

IP: *.pronet.lublin.pl 26.07.06, 22:30
Dzisiaj lekarz przepisał mi ten własnie lek CLOTRIMAZOLUM - globulki
dopochwowe. Mam przyjac 1 tabletkę dzisiaj a następna za 4 dni. Z ulotki
dowiedziałam sie ,ze Clotrimazolu nie nalezy stosowac w czasie miesiączki.
Mam ten niefart,ze własnie w piątek dostanie okresu. Co mam zrobic? Wiziąć
pozniej drugą tebletkę tzn. po tym jak skonczy mi sie miesiączka ( czyli
dopiero w srode)? Z góry dziekuje z odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Clotrimazolum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:08
      Wow, to proponuję poczekać z leczeniem po miesiączce. Tak się stosuje te
      globulki, 1 a potem 2 za 4 dni bo ja miałam dokładnie takie samo zalecenie.
      Infekcja minęła i nie wróciła smile
      • iselle Re: Clotrimazolum 27.07.06, 11:55
        Hm a ja miałam zalecone za 3 dni. Jestem już parę dni po kuracji (+ lek
        doustny) i jest na razie ok.
        • iselle Re: Clotrimazolum 27.07.06, 11:59
          A właśnie, a jak brałam Nystatynę poprzednim razem to pani doktor powiedziała
          że nie trzeba czekać do końca okresu i można już zacząć brać w końcówce kiedy
          jest już właściwie tylko plamienie (u mnie na noc zawsze leci mniej krwi a pod
          koniec okresu wręcz wcale i mogę spokojnie spać bez wkładek które noszę dopiero
          w dzień).
          Masz 6 globulek w opakowaniu, prawda? Ja bym więc spokojnie wzięła jedną żeby
          sobie trochę już pomóc - a anuż okres Ci się spóźni, to wtedy weźmiesz drugą
          kiedy trzeba. Po okresie przeprowadziłabym leczenie zgodnie ze schematem (gdyby
          nie udało się zdążyć z nim przed okresem). W najgorszym wypadku zostaną Ci i
          tak 3 globulki zapasowe smile
          • Gość: paoola Re: Clotrimazolum IP: *.pronet.lublin.pl 27.07.06, 22:58
            ...ja mam tylko 2 tabletki, ale poza Clotrimazolum dostałam jeszcze inne
            piguły, czopki. Zastanawiam sie tylko czy brać Diclofenac, bo na szczęscie juz
            dzisiaj odczuwam znaczną poprawę. A ta drugą tabletkę Clotrimazolu wezmę tak
            jak pisałas pod koniec okresu, i tak biorę je na noc. Dzieki za odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka