joasiiik25 11.08.06, 22:50 Czy sa takie? moje wyjsciowe to 90/60 jak sobie radzicie? zainspirowalo mnie zachowanie kolezanki, ktorej rzekomo spada cisnienie... ale nie chce mi sie teraz o tym pisac bo to dluga i smieszna historia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
endzi11 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:01 Ja też mam przeważnie 90/60 a zdarzało sie i niższe.Dobra,mocna kawa to podstawa,nieraz dwie,idzie sie przyzwyczaic,przynajmniej zawał nam nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:03 hahah po kaiwe mam ok 99/67 testuje picie kawy "parzochy" i cisnienie nie skacze zbyt w gore spac ci sie tez chce w dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
pxm Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:04 ale nie chce mi sie teraz o tym pisac bo to dluga i smieszna historia... no wiesz...nie bądź taka...pośmiałabyśmy się ja też mam niskie...czasami walnę kawę..ale, że karmię to się ograniczam podobno powinno się pić lampkę koniaku rano, ale nie próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:10 no dobra w szybkim skroconym wydaniu Kolezanka jest dalsza i troche lubie z niej szydzic (oj wiem nie ladnie...) ale do sprawy... ostatnio lata po szpitalach i lekarzach z tym niskim cisnieniem jej zdaniem (120/70) i twierdzi ze: + nie moze szybko chodzic + piecze ja serce + lata na masarze w celu podniesienia cisnienia + poszla do apteki po leki na podwyzszenie cisn itp.... takie bzdety wczoraj przychodzi do mojej kolezanki i nie ma sily mowic, oddycha gleboko itp ledwo mowi wiec rozmowa sie nie klei ale gdy zaczelam z nia dyskutowac (troche szyderczo) to miala sile na mnie krzyczec.... wiec po co jej tabletki skoro moge ja jej za darmo podnosic cisnienie, tak gratisowo w ramach przyjazni !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata-38 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:10 Kawy nie lubię i rzadko pijam. Piję za to dużo czarnej, mocnej herbaty. Kawa podnosi ciśnienie na krótko, herbata skuteczniej. Mój neurolog aprobuje takie postępowanie. W dzień śpię jak tylko mogę, choćby przez kwadrans. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka 80/50 bywa 11.08.06, 23:13 Po cesarce nawet morfiny nie dostalam jak pielęgniarki zobaczyły moje ciśnienie. Nie funkcjonuję bez kawy, choć zawsze piję ją z mlekiem i bez cukru, podobno tak jest ciut zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:14 Ja w dzien nie zasne,nawet jak mała śpi,szkoda mi czasu wole wypic kafke) a herbaty też mocne pije.Kiedys próbowałam brac glukardiamit czy jakos tak ale nie dobre w smaku a czy pomagało to nawet nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:16 och ta kawa ja pijam ok 4 dziennie (rozpuszczalna z mlekiem i cukrem) czasami jak nie pracowalam zdarzalo mi sie sypiac w dzien jak syn spal.. teraz mam jeszcze wakacje i szkoda mi czasu na sen Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia-30 Re: mamy nisko cisnieniowcy 11.08.06, 23:49 niestety i ja tez tak mam. jak jest dobrze to mam 90 na 60 , czasami niestety nawet 80/50. Przez pewien okres czasu było bardzo źle, więc przyjmowałam gutron - lek na receptę . Kawy niestety raczej pic nie powinnam , bo mam problemy z nadwrazliwością jelit, ale zdarza sie ze czasem poratuje się małą czarną . Odpowiedz Link Zgłoś
milko2411 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 00:01 Ja też mam bardzo niskie,przez tą pogodę, obudzić się nie mogę.Dzisiaj do 20-tej w pidżamie śmigałam po domku.I po co ja głupia się na noc ubrałam?A kawa to już chyba na mnie nie działa-od lat piję nieprzytomne ilości tego napoju.Joasiiik,Twoja kumpela ma książkowe ciśnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 milko2411 12.08.06, 00:05 Wlasnie o to chodzi i dlatego od 2 dni z niej szydze... ale panienka szuka choroby na sile (taki typ czlowieka) a mi tylko smiech ogarnia jak ogladam jej meki i slysze,ze ja "serce piecze" Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: milko2411 12.08.06, 00:07 To nie serce, tylko koncówka przełyku - zgagę ma i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: milko2411 12.08.06, 00:08 no co Ty jaka zgaga... przeciez ona umiera z tego niskiego cisnienia:0 na chorobowym jest od tyg Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p . 12.08.06, 00:15 Z takim ciśnieniem dają zwolnienie? Fajnie, jak sie bede chciala pobyczyc, to sie nie wyspie, nie wypiję kawy, każe sobie zmierzyc i powalę moim 100/60 czy cóś miesiac dostane jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: milko2411 12.08.06, 00:16 Na chorobowym! to my to wogóle nie powinnysmy nic robic dziewczyny!) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: milko2411 12.08.06, 00:17 dokladnie teraz wiecie dlaczego po prostu po chamsku z niej szydze.... panna bez dziecka ,bez obowiazkow (no oprocz pracy za biurkiem) i z powodu cisnienia (prawidlowego) bierze chorobowe... moze my tez wezmy i pojedziemy sobie na dlugi urlop Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: milko2411 12.08.06, 08:18 No ale lekarz chyba mial podstawe, by jej to zwolnienie dac. Odpowiedz Link Zgłoś
milko2411 Re: Endzi 12.08.06, 00:23 Nie powinnyśmy nic robić i o skierowanie do sanatorium prosić,wszak takie ciśnienie..eh,kończyć nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: Endzi 12.08.06, 00:29 Masz racje!i postarac sie o niepłatnna pomoc domową Odpowiedz Link Zgłoś
kattkak Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 00:07 ja nawet w ciąży nie przekroczyłam magicznego 90/60. Aby jakoś funkcjonować piję 3-4 kawy, w tym 2 sypanki, Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 08:02 Mam tak samo. Ostatnio miałam 80/55. Jak przychodzi niż jestem ledwo ciepła...Taka juz natura, niektórym pomaga mocna kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 08:06 Średnio 80/50. Ja poszłam w pierwszej ciąży do ginki to miałam 70/40 - taki już typ. Podczas drugiej cesarki (fakt, zaczęłam już mdleć) maszynka zarejestrowała 50/30. Ja mam zawsze w lodówce butelkę napoju energetycznego, bo za kawą nie przepadam. Natomiast i tego napoju jakoś nieczęsto używam. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 09:14 Ja tez przecietnie 90/60, ale oczywiscie rejestruje i nizsze cisnienia . Kiedys w szkole podczas kontroli pigula po zwazeniu, zmierzeniu zapytala czy sie dobrze czuje ;P. Wlasdnie, ja sie czuje dobrze, pijam jedna kawe z mlekiem, a wlasciwie mleko skondensowane z kawa ;P. Jestem senna, ale to raczej z powodu ciaglego zmeczenia moim turbodzieckiem... Za to w ciazy mialam 140/90 i bralam Dopegyt, na obnizenie... Czulam sie jak bomba (doslownie i w przenosni) ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
chupachups1 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 22:28 Średnio 80/50. Ja poszłam w pierwszej ciąży do ginki to miałam 70/40 To dokładnie tak jak ja W ciązy lekarz sie mnie pytał jak ja do niego dotarłam. A ja jeszcze cały dzień byłam w pracy Ten typ tak ma. Nie wiem czy kawa jeszcze na mnie działa, czasami są dn, że po południu oczy same mi sie kleją, ale z reguły nie mam możliwości się położyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 09:12 ja też mam niskie ciśnienie, żabie, jak to mówię, czyli wspomniane 90/60. teraz jestem w ciąży i mam jeszcze niższe - 80/50, moja ginekolog mówi, żebym się cieszyła, bo niskociśnieniowcy żyją dłużej ale receptę mam na to taką - rano kawka z mlekiem, 13-15 śpimy z Antkiem, po drzemce kawka z mlekiem i do 22 wystarcza czasem już o 21 się kładę spać... a mówią, że w ciąży podwyższa się ciśnienie... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 09:57 Ja mam zwykle 90/60 ale bywa że niższe Z filiżanką kawy prawie się nie rozstaję Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 11:10 Jakby mi dziś zmierzono ciśnienie to chyba by go wogóle nie było! czuje sie wypompowana,głowa boli i jeszcze te dni w miesiącu!a mamła wrzeszczy nad głową,waży 10 kg a mam wrazenie jak ją podnosze że ma 5 więcej, a do tego wieczorem szykuje sie imporezka ,jak dozyje!Dobrze że mała jedzie do dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 11:40 a moja najczęściej 80/60 a w szkole średniej miałam po wysiłku 70/40 (kilkakrotnie mi mierzyli, bo nie chciało im się wierzyć, że można biegać z takim ciśnieniem). Ale ja czuję się super, kawy nie pijam (w południe słabiutką rozpuszczalną z mlekiem, więc nie bardzo mi podnosi). Gdy mam wyższe ciśnienie, czuję się fatalnie, ból głowy, nudności, drżące ręce, brak skupienia. Ale ja w ogóle jakiś odwrotowiec jestem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamif Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 12:25 Ja miewam regularnie 90/50 i doskonale z tym funkcjonuję . Kawy nie pijam, chyba, że naprawdę lecę z nóg i wtedy słabuitka kawa z duuużą ilością mleka naprawdę stawia mnie na nogi. Ale nie nadużywam tego środka . Fakt - lubię spać, ale jak już wstanę to nie jestem przez cały dzień senna. Lubię późno wstać (moja optymalna godzina wstawania to 9.00 - 10.00) za to później dobrze funkcjonuje d0 24.00. W dzień mogę zasnąć o dowolnej porze i miejscu, ale jak się nie zdrzemnę to też działam. Mój ginekolog przy każdym mierzeniu mi ciśnienia stwierdzał, że z takim, to on by rano nie wstał z łóżka. Za to gdy raz wypiłam Red Bulla to nimalże nie dostałam palpitacji serca. Znaczy jestem typem, który z niskim ciśnieniem funkcjonuje normalnie i podwyższanie nie jest mi potrzebne . Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 15:46 80/60, ale po porodzie to miałam jakieś 60/45, jak umarlak A pielegniarka sila zwlekala mnie z lozka, bo "trzeba chodzic, prosze pani" Generalnie kawy za duzo teraz nie pije, jakos zyje z tym cisnieniem, ale brak mi popoludniowych drzemek i niestety czasem rano nie mam po prostu sily wstac. Bardzo marzna mi w nocy stopy, a zima jestem najnieszczesliwsza na swiecie. Mam tez kiepskawa przemiane materii Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 15:46 Znzm ten ból , niestety sypanej kawy nie cierpię a rozpuszczalna nie wiele pomaga. Jak byłam w ciąży, to lekarze się dziwili jak ciężarna może funkcjonować z ciśnieniem 80/60 Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 16:53 Ja 90/80 czasem 80/60. Nic nie pomaga, czasem nie mam sił z łóżka się zwlec.... czasem koniaka sobie wypije i troszkę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 16:56 no to troche sie nas nazbieralo moja znajoma pewnie nie uwierzy ze mozna z takim cisnieniem normalnie funkcjonowac : ja dzis pije dopiero 2 kawke z mleczkiem....i mam znakomity humor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 17:32 Ja najlepiej sięczuje w słoneczną skwarną pogie deszczowa pochmurna to dla mnie koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 17:51 Widicznie jest kilka typow niskocisnieniowcow. Tacy ktorzy "cierpia" z powodu niskiego cisnienia i tacy ktorzy swietnie funkcjonuja. Mnie jak cisnienie sie podniesie, to nie moge sie skupic, czuje sie jakbym miala eksplodowac . Co do pogody, to czym jestem starsza ;P tym bardziej odczuwam skutki... Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem19 Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 18:55 Ja też z reguły mam90/60,a po wypiciu kawy rozpuszczalnej podnosi mi sie do 100/65.Ale po zbyt mocnej kawie źle się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: mamy nisko cisnieniowcy 12.08.06, 19:26 Ja też mam cisnienie 90/60 lub mniejsze, ale nie odczuwam z tego powodu żadnych dolegliwości nie jestem senna, w ciagu dnia śpię sporadycznie, wieczorem zasypiam ok.23, wstaję na budzik bez większych problemów, rano pije herbatę, potem jedną lub dwie kawy rozopuszczalne lub z ekspresu (raczej słabe). Jest mi bardzo dobrze z moim niskim ciśnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: mamy nisko cisnieniowcy 13.08.06, 21:03 Jak ja was rozumiem Zwykle mialam okolo 110/60, czasem troszke mniej, ale ponizej 100 nie schodzilo. Teraz jestem w ciazy i 90/60 jest normą. Dla mnie to paskdne. Mdleje, slabne, i spaaaac Odpowiedz Link Zgłoś