Dodaj do ulubionych

Wzdety brzuch pomocy

15.08.06, 21:05
Dziewczyny nie wiem co mam robic jak wstaje rano to jest ok mam plaski brzuch
ale wystarczy ze wypije kawe czy cos zjem zaraz mi sie wzdyma i wygladam jak
w 5 mcu ciazy co robic co mam jesc a czego nie a moze jakies cudowne
lekarstwo ,czy ja juz nie mam nic jesc?????????????????/
Obserwuj wątek
    • Gość: milena Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.aster.pl 15.08.06, 21:11
    • Gość: milena Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.aster.pl 15.08.06, 21:12
      witam mam ten sam problem i już nie wiem co powinnam w ciągu dnia jeść aby ten
      cholerny brzuch mi nie rósł
      • megus7 Re: Wzdety brzuch pomocy 15.08.06, 21:28
        ja tak mam po niektórych produktach typu jabłka, kalafior, brokuły, truskawki
        winogrona, kapusta... sałatki uncertain wystarczy troche i przez pare dni chordze
        wk************ z wielkim brzuchem i zadne manti nie pomagaja sad lekarz mi kazał
        zrobic usg jamy brzusznej i potem zobaczymy.. mi w kazdym razie nic nie jest po
        pieczywie...np, jogurty tez dobrze wpływaja na jelitka bo maja zywe kultury
        bakterii, ale najlepeij isc do lekarza, ja mam nadzieje, ze mnie ktos wreszcie
        z tego wyleczy...
        • Gość: a Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.chello.pl 26.08.06, 13:15
          Zapewniam ciebie,że lekarze nie przejmują się zbytnio takim problemem.
          Poradzą ci żebyś wzięła espumisan i problem sam się rozwiąże.

A jeżeli mylę się to opisz efekt twojej wizyty u lekarza.
          • Gość: aka Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:01
            moze chodzi o stan watroby? w koncu jest ona odpowiedzialna za trawienie,moze
            macie podrazniona czy cos,ja sie z problemem wzdec borykam od dziecka,mialam
            robione usg, wszystko bylo w porzadku, moj tata ma to samo, odziedziczylam
            sklonnosci i wrazliwa watrobe po nim, poprostu wiem co powinnam jesc a czego nie
            lub w malych ilosciach...dodam ,ze kawa dziala wzdymajaco...niektore warzywa tezsmile
            a i mnie zawsze bierze po aktimelu,nie znosze tego swinstwa,dostalam kiedys od
            niego takiej kolki jelitowej ,ze wyladowalam w szpitalu
            • Gość: a Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.chello.pl 27.08.06, 22:11
              A mnie kawa "przeczyszcza", szczególnie gdy dolewam mleczka aby nie mieć
              kołatania serca.
    • Gość: baloon Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:11
      Spróbuj podejść metodycznie i codziennie zmieniaj tylko jeden element w diecie.
      W końcu wytypujesz co Cię tak załatwia.

Tzn. z tego co piszesz - to już kawa jest podejrzana. Spróbuj zamienić ją np. na
      bezkofeinową neskę, albo na coś innego. (Jeśli masz kłopot z dobudzeniem - to
      podobnie jak kawa działa zakończenie porannego prysznica zimnym tuszem.)

Jak już będzie wiadomo po czym tak Cię wzdyma to i lekarzowi będzie łatwiej coś
      stwierdzić.

Czasem zresztą to bywa problem połączeń. Np. u mnie absolutna katastrofa to
      połączenie chleba z jakimkolwiek mięsem i w ogóle z białkiem. Samo białko
      bezkarnie mi przechodzi. Sam chleb czasem też, zwłaszcza jeśli przepuszczę przez
      toster, albo gdy jest to żytni razowy na zakwasie.

Teoretycznie strączkowe warzywa wydymają, ale u mnie w sumie to na krótko i nie
      tak boleśnie. Z kolei owoce zwykle tego nie robią - a ja mam spory bębenek po...
      truskawkach smile

A w pilnych sprawach typu oficjalne wystąpienie, które nie dopuszczają
      niedopiętych spodni czy spódnicy - salwuję się rzeczywiście espumisanem. smile)
    • Gość: anna Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:44
      a ja miałam cały czas wzdęty brzuch ja brałam pigułki hormonalne, odstawiłam i
      koniec z wypiętym bębenkiem, może tu jest jakaś zalezność? a może jestem
      jednostkowym przypadkiem, ale piszę może pomoże
    • syrka1 Re: Wzdety brzuch pomocy 30.08.06, 23:35
      Ja mam dokładnie ten sam problem, niezależnie od tego co jem. Chociaż
      oczywiście niektóre potrawy wpływają bardziej na stan mojego brzuszka sad.
      Podejrzewam iż u mnie również przykłada się do tego siedzący tryb pracy, bo 12
      godzin przy biurku to nie jest raczej coś miłego dla jelit sad

Kiedy wieczorem chce wyskoczyć gdzieś na imprezkę nie mogę się zmieścić w moje
      ulubione dzinsy i wogóle wyglądam jak cięzarna hihi.

Próbowałam wielu rzeczy ( ćwiczenia, herbatki, ziólka, tabletki, zmiana diety)
      wszytsko to na krótką metę. Trochę pomaga, a za chwile problem wraca. Ech życie
      kobiety...
      • Gość: ?? Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.chello.pl 01.09.06, 14:41
        Czy próbowałaś Gastro protect?
        • guslawa1 Re: Wzdety brzuch pomocy 06.09.06, 16:49
          ja juz nie moge z tym wytrzymac, moj brzuch codzinnie wyglada jakbym byla w
          7miesiacu ciazy (kolezanka wlasnie jest i wygladam jak ona),nie wiem w co sie
          ubierac bo boje sie ze bedzie to widac. bylam u paru lekarzy, robilam
          gastroskopie, mialam pare kuracji roznymi lekami i nic. espumisan i manti i no-
          spa to codziennosc. ostatni lekarz powiedzial ze to nadwrazliwe jelita na tle
          nerwowym! ale jak nie mam nerwow to tez mam wielki brzuch. znowu dostalam
          kolejen leki,ale lekarz powiedzial ze po prostu taka juz "moja uroda". latwo mu
          mowic ale zycie z tym problemem jest do kitu,bo nie podobam sie sobie i
          zaczynam miec kompleksy.
          • Gość: młoda Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.chello.pl 06.09.06, 18:51
            Cześć dziewczyny ! Moja mama ma ten sam problem, ma ogromny brzuch i wygląda
            jakby miała lada dzień urodzić. Od trzech lat biega od lekarza do lekarza, już
            była u kilku (podobno) najlepszych specjalistów w Krakowie i każdy rozkłada
            ręce bo nie może jednoznacznie postawić diagnozy. Robiła już gastroskopię,
            kolonoskopię, usg jamy brzusznej, tomografię komputerową jamy brzusznej i
            NIC !!! Niby wszystko w porządku, ale dla mnie to raczej nie jest takie
            normalne. Sama byłam w ciąży i częst pożyczałam mamie ciuchy !!! Podejrzewano
            nawet celiakię (uczulenie na gluten) ale nawet dieta bezglutenowa nie pomogła.
            Mogę tylko polecić tym wszystkim dziewczynom, które mają wzdęty brzuch, aby
            zrobiły ta wszystkie badania, które robiła moja mama. Może chociaż im coś
            pomogą i będą wiedziały co im dolega. A tak na marginesie to czy nie znacie
            jakiegoś dobrego gastrologa w Krakowie ? Pozdrawiam i proszę oszybką odpowiedź.
    • Gość: Aga Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:11
      W moim przypadku to pieczywo i inne potrawy mączne miały wpływ na takie ogromne
      wzdęcia. Kompletnie nie jadam wspomnianych rzeczy. Stałam się mięsożerna (nie
      jadam wieprzowiny). Mam płaściutki brzuszek, nawet bym powiedziała, że mój
      żołądek jest lekko większy. Przy tej okazji schudłam parę kilo i super się czuję.
    • Gość: nosek Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.acn.waw.pl 06.09.06, 19:37
      Activia naturalna codziennie przed śniadaniem i po kłopocie! A kawa wybitnie
      wzdyma, więc nic dziwnego.
    • Gość: gwiazda Re: Wzdety brzuch pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:40
      Ja nigdy nie mialam plaskiego brzuchawink jestem szczupla bo waze 49 kg i mam
      160 cm wzrostu,ale sie tym wogole nie przejmuje. Latem wogole go nie widac w
      obcislej bluzce a zima to moze sobie bycwink A moj chlopak to nawet go
      lubi.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka