IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.08.06, 13:24
Dziewczyny, czy poziom bety w 10 dniu po owulacji < 1 z całą pewnością nie
jest ciążą? Tak mi się wydaje, ale wolę się upewnić... to byłby 4 tydz. od
ostatniej miesiączki, czyli wg norm z www.maluch.com/BHCG-normy.htm,
powinno być przynajmniej 4. Pomóżcie! smile

dzięki smile
Obserwuj wątek
    • Gość: eMDe Re: bHCG IP: *.tkdami.net 28.08.06, 16:42
      up!
    • lilith76 Re: bHCG 28.08.06, 16:51
      Ja bym poczekała do terminu miesiączki i zrobiła betę, gdy ta się nie pojawi.
    • lilith76 Re: bHCG 28.08.06, 16:52
      Skąd wiesz, że to 10 dni po owu?
      • Gość: eMDe Re: bHCG IP: *.tkdami.net 28.08.06, 17:00
        bo po dwóch dniach od badania, po 2 tablekach luteiny, dostałam okres (niby
        normalna długość, normalna obfitość, bolesność, ale who know?), więc tak sobie
        wyliczyłam, że min. 12 dni wcześniej musiała być owulacja... opóźniona zresztą
        sporo, bo i badanie robiłam już jedenastego dnia po spodziewanym terminie
        miesiączki.
        Nie wiem, kombinuję już tak, że niby badanie robiłam prawie 2 tyg po terminie,
        ale skoro @ przyszła później, to i owulacja mogła być później i wtedy badanie
        za wcześnie... Chociaż beta teoretycznie wychodzi już po tygodniu podobno... Po
        m-cu robiłam zwykły test z moczu - negatywny (ale tu też mam wątpliwości, że
        może jakieś utajone zapalenie pęcherza, bo ciągle coś jest jako że kamicę
        nerkową mam od jakiegoś czasu). Wiem, panikara ze mnie straszna, ale jeżeli to
        jednak mimo wszystko fasolka, to nie chciałabym jej w żaden sposób zaszkodzić...

pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź smile
        • kocio-kocio Re: bHCG 28.08.06, 17:41
          Luteina nie wywoła miesiączki jeśli jest ciąża. Wręcz przeciwnie - podtrzymuje
          wczesną ciążę i hamuje krwawienia.
          A zapalenie pęcherza nie wpływa na wiarygodność testu.
          • Gość: eMDe Re: bHCG IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.08.06, 18:36
            no tak, ale myślisz, że już dwie pierwsze tabletki mogłyby tak podziałać??

dziękuję Ci bardzo za odpowiedź smile
            pozdrawiam smile
            • lilith76 Re: bHCG 29.08.06, 08:56
              Jeśli masz w macicy endometrium przygotowane do miesiączki, to wystarczy drobny impuls hormonalny, czyli nawet dwie tabletki Luteiny. Miałaś najzwyklejszą pod słońcem miesiączkę. Ciąży brak.
              • Gość: eMDe Re: bHCG IP: *.tkdami.net 29.08.06, 11:34
                dziękuję Wam bardzo raz jeszcze! jesteście wspaniałe smile
                (chyba bardzo potrzebowałam tego obiektywnego spojrzenia smile )

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka