Dodaj do ulubionych

Tampony a długość okresu

13.09.06, 10:42
Nie wiem czy też zauważyłyście coś takiego... Od czasu do czasu używam
tamponów i zauważyłam, że okres szybciej mi się kończy gdy ich używam. Wiem,
że wchłaniają krew już wewnątrz, ale czy to jest powód,żeby np. Okres się
kończył 2 dni lub dzień wcześniej niż przy używaniu podpasek.
Słyszałam kiedyś też, że podpaski są "zdrowsze" właśnie dlatego, że wszystko
wypływa na zewnątrz i bakterie nie gromadzą się w środku. Więc chciałam
zapytać jak to się ma do kwestii nadżerki, bo ja już ją leczyłam. Pewnie
usłysze, że przy prawidłowym stosowaniu tampony są bezpieczne, tzn. jeśli nie
trzyma się ich za długo, ale mimo wszystko nie mam przekonania, czy są
zupełnie bezpieczne.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Tampony a długość okresu 13.09.06, 10:57
      U mnie z biegiem czasu długość i objętość okresu się zmniejszyła.
      Kiedyś, przy używaniu tamponów, krwawienie potrafiło mi się zatrzymać na kilkanaście godzin (maks 24 h).
      Tampony to duża wygoda, ale nie jestem "tamponową fashion victim" - używam tylko przez pierwsze 2-3 dni, potem mam tak skąpe krwawienie, że więcej w tamponie byłoby naturalnego śluzu, niż krwii (i stan zapalny gotowy).
      • Gość: K Re: Tampony a długość okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:26
        Tak, tampony mogą skrócić krwawienie, bo krew jest wchłaniania w środku, nie
        musi się wydostawac na zewnątrz... jak myśle o zarazkach biegających po
        podpasce, to wątpię w to, aby podpaski były zdrowsze od tamponów.
    • Gość: palki Re: Tampony a długość okresu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:17
      Mi też, od kiedy zaczęłam używać tamponów, okres się wyraźnie skrócił..
      • Gość: xyz Re: Tampony a długość okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 22:16
        ja pierwszy raz uczylam tamponów w tym miesiacu mam 19 lat i stwierdzam ze są bardzo wygodne ale... rowniez zaobserwowalam zmniejszenie krwawienia , nie wiem jeszcze jak z jego długoscią ale.. odpuscilam sobie narazie i zalozylam podpaske bo się przestraszylam troche tą sytuacją
        • viviene Re: Tampony a długość okresu 08.04.13, 23:31
          tampony tylko w nagłych przypadkach,podróż np.
          zdecydowanie są niezdrowe, niehigieniczne, bynajmniej dla mnie niewygodne( z zakorkowanej butelki też nic nie wylejesz) i ta krew, która naturalnie powinna z ciebie wylecić,gnije gdzieś w zakamarkach macicy.
          czy to jest zdrowe i naturalne?
          kwestia gustu..
          • enoive Re: Tampony a długość okresu 09.04.13, 00:35
            Oj od lat uzywam tylko tamponow i jakos nie mam problemu ani z zadnymi grzybicami ani stanami zapalnymi, bez przesady smile . A wracajac do tematu jakos nie zauwazylam zeby tampony wplywaly na dlugosc miesiaczki.
          • Gość: wwww hahahahahahahahah dobre!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 22:23
            "ampony tylko w nagłych przypadkach,podróż np.
            zdecydowanie są niezdrowe, niehigieniczne, bynajmniej dla mnie niewygodne( z zakorkowanej butelki też nic nie wylejesz) i ta krew, która naturalnie powinna z ciebie wylecić,gnije gdzieś w zakamarkach macicy.
            czy to jest zdrowe i naturalne?
            kwestia gustu.."

W zakamarkach macicy?? Dziecko co ty bredzisz! hahahahahahahahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka