Gość: kasiaka IP: 195.164.28.* 18.09.06, 07:26 Mam pytanie od dłuższego czasu mam wysoki puls, nawet po obudzeniu przeszło 110/min. Czy któraś moze tez tak ma i czy to jest coś poważnego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toffi Re: wysoki puls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:37 Ile masz lat? Jakie masz ciśnienie? Jaką masz pracę? Jak sypiasz? Czy masz wadę serca? Czy uprawiasz sport? Jak wygląda morfologia i biochemia krwi? Bez tych informacji nikt Ci nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaka Re: wysoki puls IP: 195.164.28.* 18.09.06, 09:06 mam 33 lata ciśnienie 130/80 praca spokojna sypiam niespokojnie, często sie budze i sprawdzam czy u dzieci ok jako 16 latce stwierzono u mnie wypadanie płatka ale jakoś później czułam sie dobrze i nie kontrolowałam tego jak to serduszko długo tak szybko bije to czuje sie zmeczona sport uprawiałam do marca wyczynowo - 2 do 3 godzin pięć razy w tygodniu, potem wylądowałam w szpitalu po 3 tygodniach wypisano mnie z rozpoznaniem zapalen nerwów międzyrzebrowych i atypowym zapaleniem płuc, kazano i sie oszczędzać i dopiero zaczyman powoli wracać do ruchu aktualnych badań krwii nie mam , ale pójdę zrobić jesli już to coś może Ci pomóc to bardzo prosze o jakies wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toffi Re: wysoki puls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:32 Rozumiem, że chodzi o płatkem zastawki mitralnej tak? Oczywiście z tą wadą się żyje, ale sport wyczynowo? To nie jest dobry pomysł. Moim zdaniem masz tachykardię - kup w aptece preparat, który zawiera magnez z potasem (są specyfiki o różnej nazwie). Powinno pomóc. Jesteś bardzo młoda, masz ciśnienie w normie, ale moim zdaniem powinnaś zrobić EKG. Koniecznie! I trochę się oszczędzaj - to niegroźna wada, ale pod warunkiem, że nie będziesz przesadzać z wysiłkiem (sport owszem, ale dla zdrowia - sport uprawiany wyczynowo niestety wbrew pozorom wcale nie jest zdrowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaka Re: wysoki puls IP: 195.164.28.* 18.09.06, 11:17 Dziękuję Ci toffi. Zrobię badania i ekg. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś