pipi31 20.03.03, 12:06 Mam zbyt duzo wlosow na udach, piersiach i brodzie z tym ze na piersiach i brodzie sa to pojedyncze wloski, czy ktos zna strone w internecie na ten temat, czy to jest cos powaznego, prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 20.03.03, 12:37 pipi31 napisała: > Mam zbyt duzo wlosow na udach, piersiach i brodzie z tym ze na piersiach i > brodzie sa to pojedyncze wloski, czy ktos zna strone w internecie na ten > temat, czy to jest cos powaznego, prosze o pomoc. Pipi, z nadmiernym owłosieniem radzą sobie pigułki antykoncepcyjne (leczące jednocześnie trądzik) DIANE35. Stron intrnetowych nie znam. Pozdrawiam. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
pipi31 Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 20.03.03, 17:43 a czy zbyt duze owlosienie ma cos wspolnego z nieplodnoscia, czytalam gdzies ze to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
so-nia Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 21.03.03, 07:36 Takiego prostego przełożenia owłosienie - niepłodność to chyba nie ma. Ale nadmiar włosków może świadczyć o kłopotach hormonalnych, a one z kolei np. o PCO - a przy tej chorobie zajście w ciążę jest utrudnione, bo nie występuje owulacja (lub występuje bardzo rzadko). Idź do lekarza endokrynologa. a najlepiej do ginekologa endokrynologa. Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 20.03.03, 21:04 Ja mam podobny problem tylko chyba jeszcze wiekszy niz ty. Zbadaj sobie poziom hormonow to po pierwsze (glownie testosteron). Ja diane bralam 5 lat i nie pomogla mi na to owlosienie ale poszlam do dobrego ginekologa i stwierdzil PCO (poszukaj w internecie informacji bo mi sie nie chce rozpisywac). Mialam zrobiony zabieg hirurgiczny pocieli mi kawalki jajnikow i dzieki temu spadl testosteron i zaszlam w ciaze Ale nadmierne owlosienie absolutnie nie musi oznaczac bezlodnosci. Po prostu u mnie testosteron byl wysoki bo jajniku nue pracowaly prawidlowo. moze u ciebie przyczyna jest inna Odpowiedz Link Zgłoś
pipi31 Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 21.03.03, 11:01 lidqa napisała: > Ja mam podobny problem tylko chyba jeszcze wiekszy niz ty. Zbadaj sobie poziom > hormonow to po pierwsze (glownie testosteron). Ja diane bralam 5 lat i nie > pomogla mi na to owlosienie ale poszlam do dobrego ginekologa i stwierdzil PCO > (poszukaj w internecie informacji bo mi sie nie chce rozpisywac). Mialam > zrobiony zabieg hirurgiczny pocieli mi kawalki jajnikow i dzieki temu spadl > testosteron i zaszlam w ciaze Ale nadmierne owlosienie absolutnie nie musi > oznaczac bezlodnosci. Po prostu u mnie testosteron byl wysoki bo jajniku nue > pracowaly prawidlowo. moze u ciebie przyczyna jest inna A co to jest PCO Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 21.03.03, 11:59 Takie owłosienie moze być objawem zbyt wysokiego poziomu androgenów w surowicy krwi Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 21.03.03, 14:59 Zespół policystycznych jajnikow Odpowiedz Link Zgłoś
mandy Re: POMOCY ZBYT DUZE OWLOSIENIE 21.03.03, 15:59 Albo pozna forma 'wrodzonego przerostu nadnerczy' Odpowiedz Link Zgłoś