Dodaj do ulubionych

Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM

03.06.05, 15:59
W związku kolejnymi aferami wnoszę oficjalną prośbę do moderatorek o
zamknięcie forum. Trzeba jakoś uciąć to wszystko, a następne osoby dokładnie
sprawdzać. Mozecie krzyczec że tak nie wolno, ale też nie wolno wyłudzac i
oszukiwać. Zamknięcie forum może oznaczać mniej afer i większą pomoc dla
sprawdzonych rodzin. Niestety może kosztem innych, ale lepiej tak niż w
ogóle. jeżeli forum nadal będzie otwarte, to ja podobnie jak parę innych
wypowiadających się w innych wątkach osób też się z wami pożegnam. Będzie mi
przykro, bo jakoś przez ostatni rok się zżyłam z ludźmi tutaj, ale
przeboleję. Niektłóre kontakty zostaną na privach. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • takandrynka Re: Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM 03.06.05, 16:02
      Pewnie rozlegnie sie troche glosow przeciwnych - ja jednak jestem ZA. ATo co
      sie dziej ,kto lekka przesada, nie wiadomo komu wierzyc, komu faktycznie
      pomagac. Ja juz od jakiegos czasu niechetnie wchodze na nasze forum, bo czasem
      az boje sie jakie znowu rewelacje przeczytam.

Jestem ZA propozycja Marty.
      Pozdrawiam
    • aankaa mogę być przeciw ? :)) 03.06.05, 19:41
      tylko dzięki temu forum znalazłam (słownie: trzy) osoby, którym mogłam sprawić
      jakąś radość. Niewielką, bo niewielką ...

A i moje dzieci nauczyły się czegoś cennego - jeżeli można, warto się
      podzielić. I nie chodzi tu o plaster na duszę. BTW największą frajdę miały w
      kompletowaniu słodyczy dla dzieci Olimey smile)
      • gabi67 Re: mogę być przeciw ? :)) 03.06.05, 20:22
        No przykro to czytać bo znalazły sie tu mamy które mi pomogły i ja sam chcę
        pomagać a tak jak mam ludzi spradzac skoro mnie nie spradzanosadNie potrafie
        kazac komus gadac o prywatnych sprawach bo wiem jak to przykro mówicsadA że
        znalazły sie świnie bo inaczej nio moge tego nazwać że oszukują,to inne mamy
        muszą byc sparwdzane które naprawde czegoś potrzebują!!!
        Gabi
        Ps.Sprawdzajcie te osoby które dostaja od was pieniądze sprzęt AGD oraz zywność.
    • maria_rosa Re: Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM 03.06.05, 20:19
      Może niech się wypowiedzą wszyscy...
      • joa261 Re: Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM 03.06.05, 21:34
        Nie zamykajcie FORUM !!!!
        Bo komu zrobicie na złość ? Naprawdę jest wiele potrzebujących osób i to
        praktycznie jedno z niewielu miejsc gdzie można znaleść pomoc. Dlatego proszę.
        DAJCIE nam wszystkim jeszcze jedna szansę. Pozdrawiam gorąco. Joanna
    • foretka Re: Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM 03.06.05, 21:51
      Jestem stanowczo PRZECIW zamknieciu forum!!

Czy szpitale sie zamyka jesli stwierdza sie tam korupcje? Nie.
      Trzeba zwalczac zjawisko. Przeciez nikt nie kaze nam pomagac, jesli ktos ma
      dosc niech pomaga tylko sprawdzonym osobom badz zaprzestanie pomocy w takiej
      formie. Niech kazdy decyduje za siebie, ale niech kazdy ma mozliwosc
      decydowania! Jesli forum zostanie zamkniete zostaniemy pozbawione wyboru.

Moze lepiej skupic sie na zwalczaniu cwaniactwa, oszustw itp? I tutaj duza rola
      moderatorek - moze kasowac od razu posty osob, ktore loguja sie kilkoma
      nickami? Bez zbednych tlumaczen - jak byk stoi w regulaminie, ze to zabronione.
      Mozna ustanowic watek dla moderatorek typu: "Skasowane posty za zlamanie
      regulaminu" lub cos podobnego - gdzie beda tylko nicki osob badz tytuly tych
      watkow.
      Moze kasowac watki osob, ktore sa nieznane na forum i prosza o pomoc finansowa?

Dziewczyny, prosze myslmy w tym kierunku - co zrobic, zeby bylo lepiej... bo
      zamkniecie to pojscie na latwizne i poddanie sie oszustom.

Pozdrawiam serdecznie
      ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...

PS Poza tym, gdyby nie to forum ciezej byloby cos wiekszego zorganizowac,
      wymieniac sie adresami, dowiedziec sie co juz wyslane a co nie, czy sa pilne
      potrzeby etc. No i nie poznalabym tylu wspanialych osobsmile)))
    • maewula Re: Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM 03.06.05, 22:02
      niestety po tym wszystkim przynajmniej ja mam pewność, że dzieci z domu dziecka
      tej pomocy potrzebują a przynajmniej mam gwarancję,że paczka zawsze do nich
      trafi i z reguły Pani Iwona podziękuje w imieniu dzieciaczków (z tego forum
      dowiedziałam sie o istnieniu tego domu dziecka na Nowogrodzkiej)
      niestety ja jestem osoba nieufną,chociaż pomagałam troche na forum nie była to
      pomoc zbyt wielka ale zawsze coś
      nie wiem jak dalej odpowiedzieć ale ja chciałabym miec pewność,że ta pomoc
      trafia do własciwej osoby ale jak to zrobić? niestety zawsze znajda sie osoby,
      które w perfidny sposób, bez żadnych skrupułów będą starały się naciągnac innych
      ale mam nadzieję,że kiedyś spotka ich kara.
      ja co do zamkniecia forum mam mieszane uczucia

to co moge dodać odnosnie próby pomocy
      jedna z emam ogłaszała sie na forum,że bardzo potrzebuje kosmetyków dla
      dziecka, pisałam na maila pytałam za kazdym razem gdzie mieszka dopiero w piątym
      maliu napisała dzielnicę i przyblizone miejsce i okazało się,że kilka ulic
      odemnie, nasza korespondencja trwała chyba dwa tygodnie ale niestety nie udało
      sie nam spotkać, ja z braku czasu starałam sie o jej nr telefonu (swój podałam)
      ale napisała,że w chwili obecnej nie ma. Napisałam do niej,ze to ułatwiłoby mi
      kontakt ale niestety, ja wyjeżdzałam na kilka dni i prawie byłysmy juz umówione
      ale znowu cos mi nie pasowało musze przyznać ,ze ja ponosze też winę z tego
      tytułu. Nie proponowała mi,żebysmy spotkały sie u niej,raczej była pewna
      spotkania u mnie,pisała jednym zdaniem bez żadnych szczegółów, nie wiem co o tym
      wszyskim mysleć, więc jednak to co mam do oddania z kosmetyków przesle na dom
      dziecka na Nowogrodzką,chyba,że moderatorki mi powiedzą gdzie mam wysłać. Ja
      naprawde chciałam pomoc ale skończyło się na niczym.
      • hella100 Re: Do MODERATOREK - ZAMKNIECIE FORUM 04.06.05, 10:23
        Tak, ja tez dzieki temu forum dostalam kontakt do Pani Iwonki i zawiozlam tam
        kilka toreb ubranek. Oddalam tez rowerek a dostalam garniturek i buty do komuni
        dla syna. Mysle, ze nie ma sensu zamykac forum, afery beda sie zdarzaly, to
        nieuniknione ale tez wiele dobrego sie dzieje, wlasnie dzieki temu forum.
    • anek.anek jestem przeciw 03.06.05, 22:24
      Nie jestem może orłemw pomaganiu, ale kilka paczek powysyłałam. Nie mam czasu
      na szukanie osób potrzebujących w inny sposób. Nie będę z paczkami biegać do
      Caritasu lub innych instytucji.
      Chyba nie zostałam tu oszukana - mam taką nadzieję, chociaż co do jednej osoby
      pojawiły się wątpliwości, ale ja o nich wiedziałam i podjęłam decyzję o pomocy.
      Przykro jest być oszukanym. Pisałam już w którymś wątków Marii Rosy, że
      potrzebującym może być każdy. Tu nigdzie nie jest napisane, że to musi być
      osoba klepiąca prawdziwą biedę. Zwracam na to uwagę, bo z różnej interpretacji
      mogą się brać awnturysad
      Więc albo zmienić regulamin forum: zgłaszać po pomoc mogą się wyłącznie osoby
      biedne, korzystające z pomocy MPOS lub innych ośrodków pomocy społecznej,
      potrafiące na żądanie udokumentować swoją sytuację. Albo zostawić tak jak jest,
      ale dodać wołami napisane na górze ostrzeżenie, że paczki wysyła się na własną
      odpowiedialność i trzeba się liczyć z ew. oszustwem.
      • piekielkoe Re: jestem przeciw 03.06.05, 23:10
        no i co z tego że zamkniecie tu forum, skoro ktoś może otworzyć identyczne
        forum prywatne?Według mnie to bez sensu, a oszuści zawsze byli,są i będą - sama
        na własnej skórze się przekonałam sad(
        • demika Re: jednak przeciw 03.06.05, 23:57
          po przemysleniu jednak jestem przeciw.trzeba pomagać..mimo wszystko
          • ainula Re: jednak przeciw 04.06.05, 07:35
            dziewczyny. jestem na forum jakieś ok. 1,5 roku. na początku dzięki forum
            mogłam zdobyć coś dla potrzebujących osób, które nie mają internetu. w tej
            chwili sama korzystam z pomocy. popadłam w kłopoty finansowe, ale to
            przejściowe. nie korzystam z pomocy żadnych instytucji. parę razy usłyszałam,
            że nie kwalifikuję się jako potrzebująca w MOPS-ie.odechciało mi się pomocy od
            nich. dla urzędników to trzeba klepać straszną biedę, aby raczyli pomóc.
            dlatego apeluję nie zamykajcie forum. takich jak ja jest na pewno więcej. druga
            sprawa to domy dziecka. dużo ludzi pomagających nie szukałoby takich
            instytucji, aby im pomóc. brak czasu. dzieki temu forum korzysta dużo
            potrzebujących rodzin - dzieci. rozumiem nerwy arweny i innych. sledzę forum i
            wiem jak wiele pomagacie ludziom. nie mozna jednak wszystkich spisywać na
            straty. wymyslmy sposób sprawdzania osób na forum.nie koniecznie po MOPS-ie.
            • 26magda3 Re: jednak przeciw 04.06.05, 09:38
              zamknięcie forum zaszkodzi tylko naprawde potrzebującym - oszust zawsze
              znajdzie sposób na naciąganie innych - jak nie na forum to gdzieś indziej!
              moje pytanie: w jaki sposób skutecznie sprawdzać, bo jak widać kilka
              zapowiedzianych wizyt też nie pomogło sad
              • sion2 nie zamykać ! 04.06.05, 11:44
                jestem przeciw zamknięciu i mam pomysły jak wzmocnić ochronę przeciw oszustom,
                napsize jutro gdyż już wyjeżdżam teraz
                • arwena_11 Re: nie zamykać ! 04.06.05, 15:12
                  Hej
                  Pomysł z zamknieciem forum powstał po części po to by skłonić do dyskusji na
                  temat zmian. Ja też mam kilka pomysłów, ale chyba podzielę się z nimi później
                  na privach. Może wspólnymi siłami uda nam sie troszkę zmienić zasady i
                  ograniczyć afery.
                  • dondon Re: nie zamykać ! 04.06.05, 23:44
                    ale chodzi o forum zamkniete czy o likwidacje forum?
                    • marzek2 Re: nie zamykać ! 05.06.05, 06:38
                      Też się ostatnio dużo zastanawiam nad forum... Napiszę może parę moich przemyśleń.

1. Może warto byłoby bardzo konkretnie napisać, w jakim celu istnieje forum, czy
                      głównie po to, by pomagać tym naprawdę biednym, potrzebującym, czasem nie
                      mającym nawet dostępu do sieci, domy dziecka itp, czy forum idzie jakby w dwóch
                      kierunkach - pomoc albo jednorazowa albo długofalowa dla takich właśnie rodzin +
                      jednorazowe "transakcje" typu "mam, nie potrzebuję, kto chce?" itp. Bo dla mnie
                      np to ciągle jest niejasne, czasem mam opory zgłaszając się po coś, co jest do
                      oddania (np buty, coś dla dzieci) bo w końcu zawsze mogłaby znaleźć się osoba
                      bardziej potrzebująca ode mnie...

2. Mój mąż po moich ciągłych głośnych przemyśleniach nt forum, pomocy itp
                      zapytał mnie, "słuchaj, czy Wy macie wrażenie, że te różne osoby tylko z powodu
                      tego, że im ktoś pomaga staną się aniołami?" Dało mi to trochę do myślenia, bo
                      faktycznie, czasem pomagamy osobom, które są "porządne" i po prostu coś się
                      posypało, strata pracy itp, a czasem osobom, które do biedy już są
                      przyzwyczajone i hmmm mają czasem różne podejście do życia. Bo tak się
                      zastanawiałam, czy np żadna z nas nie była nigdy pijana? Pewnie niektóre nigdy,
                      ale może paru z nas zdarzyło się poszaleć na jakiejś imprezce... No i gdyby nas
                      tak zobaczyła osoba z forum..... Niby nic, każdemu może się zdarzyć, ale jak
                      zobaczy się gdzieś osobę, której pomagamy to jest problem. Nie zrozumcie mnie
                      źle, ja absolutnie nie próbuję usprawiedliwiać, tylko... nie wiem, popatrzeć na
                      całą sprawę trochę z boku, bez emocji, choć to trudne, kiedy zostaje się oszukanym.

3. Likwidacja forum to nie rozwiązanie. Idąc tym tokiem myślenia powinno się
                      zakazać wydawania praw jazdy, bo ludzie jeżdżą nieostrożnie, po pijanemu i
                      powodują wypadki..... nie udzielać ślubów, bo są rozwody i przemoc w
                      małżeństwie... Zamknięcie forum (znaczy brak dostępu dla nowych osób, albo
                      dostęp utrudniony)... hmmm może to jest jakieś rozwiązanie, tylko trzeba by się
                      dobrze zastanowić nad czytelnym regulaminem forum i stanowczo go egzewować, bez
                      dyskusji. Ale na pewno jak już ktoś pisał trzeba by jasno napisać, że pomagając
                      nowym osobom, trzeba się liczyć z możliwością oszustwa. Jasne, nie zawsze tak
                      się zdarzy, ale możliwość istnieje.

Tyle moich przemyśleń, pozdrawiam szczególnie moderatorki i wspieram w trudnych
                      chwilach smile
                      • sion2 Re: nie zamykać ! 05.06.05, 17:55
                        Mam kilka pomysłów, niektóre z nich sa pomysłami Marty, inne tylko moje, ale...

1. Myslę że mozna by uczynić z tego forum forum zamknięte. Jednakże byłyby dwie
                        kategorie osób zgłaszających się:
                        - Osoby zgłaszajace się po pomoc, z powodu tragicznej sytuacji, wydarzenia,
                        choroby dziecka i wydatków z nią związabych, które żyją wyłącznie z zasiłków
                        MOPSu plus niewielkich zarobków itp. wiedziałyby że oczekiwanie na wpuszczenie
                        moze potrwac do tygodnia. Wiedziałyby że muszą podać swój adres i namiary
                        moderatorkom w momencie zgłoszenia, że muszą złożyć oświadczenie w MOPSie swojej
                        opiekunce socjalnej na udostępnianie danych-wiadomości, ze musza w jakiś sposób
                        potwierdzić same swoją sytuację (np. mieć papierek ze szkoły ze dzieci mają
                        darmowe obiady , skserować i wysłać razem z mailem). Będą wiedziały ze w każdej
                        chwili moze się ktoś niezapowiedziany z forum pojawić i sprawdzic sytuację na
                        miejscu. Gdy doszłoby do umieszczenia prośby takiej osoby na forum jej posty
                        miałyby kolor granatowy, wiadomo byłoby ze jest to osoba jakoś tam wiarygodna.

- druga grupa osób to byłaby taka która okazjonalnie szuka czegoś tam, wcale nie
                        jakos biedni np. ktoś chce oddać używany fotelik i niekoniecznie komuś biednemu,
                        albo ktoś prosi o używane łóżeczko bo ma zarobki jakies tam ale dostanie
                        łóżeczka pomogłoby mu zaoszczędzić na coś innego itd takie osoby miałby
                        niormlany kolor postów ale nie mogłyby liczyć na stała, długofalową czy w ogóle
                        dużą pomoc.

Moderatorki umieściłyby link na "czołówce" forum który informowałby o zasadach
                        wszytskich czytających. Umieszczono by takze info że jesli ktoś chce komuś
                        wysyłać pieniądze to tylko NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ, żeby potem nie było
                        lamentów że sie zostało oszukanym.

Poza tym sądzę że warto uczynić listę OSÓB CHĘTNYCH DO POMAGANIA i w jakim
                        zakresie. Kazdy kto chce zgłosiłby się do moderatorek i deklarował w czym moze
                        pomagać np. ja dostaję co jakiś czas dużo ciuchów na dzieci, z których robię
                        paczki. Wtedy wiadomo będzie ile osób regularnie pomaga i do jakiego grona sie
                        zwrócić gdy dramatycznie potrzeba czegoś tam.
                        Moderatorki miałyby też listę osób które kogoś tam odwiedziły i zastały to i to.
                        Jesli chodzi o czuwanie nad tymi listami - zgłaszam sie do pomocy gdyż ja mam
                        przeważnie duuuużo czasu bo jestem unieruchomiona przez chore stawy w domu. NIe
                        mogę tylko jeździć i sprawdzać niestety sad.

A jakie wy macie propozycje?
                        • dondon do Sion 06.06.05, 13:51
                          Sion
                          Dostalas ode mnie maile?Wyslalam w zeszlym tygodniu.
                          • sion2 Re: do Sion 06.06.05, 16:12
                            dostałam ale nie odpowiedziałam gdyż mieliśmy i mamy zawrót glowy związany z
                            neurologiem dla małego od Ani i wyjazdem letnim dziewczynek, po prostu nie
                            nadążam mailować ale napisze ci parę słów

znaczy dostałam maile te o Iwonie i dlaczego nie umieściałaś Ani na liscie, co
                            będę z tym częściowo polemizować, po to własnie ja koordynuję pomaganie Ani żeby
                            nigdy nie była zasypywana darami smile, nie miało to miejsca i nie będzie miało, bo
                            wszytsko idzie do mnie najpierw a ja dzielę dary także między mnóstwo innych osób
                            • anek.anek Re: do Sion 06.06.05, 16:51
                              co ja potwierdzam, bo wiele ubranek przekazanych przeze mnie (za dużych na
                              dzieci Ani) Kasia przekazała innym potrzebującymsmile
                              • arwena_11 do Moderatorek i Pomagających. 06.06.05, 16:56
                                Dziewczyny mam propozycję. Może udałoby nam sie spotkać gdzieś na kawkę lub coś
                                innego i wtedy byśmy obgadały wszystkie problemy i może udałoby nam się
                                opracować nowe zasady forum. Pozdrawiam Marta
                                • maria_rosa Re: do Moderatorek i Pomagających. 06.06.05, 19:54
                                  Nio, bardzo dobra pomysłasmile))
                                  Gdzie i kiedy????????????????????????????????????
                                  • sion2 Re: do Moderatorek i Pomagających. 06.06.05, 23:15
                                    jestem chętna na spotkanie jak najbardziej smile)))))))
                                    • arwena_11 Re: do Moderatorek i Pomagających. 07.06.05, 08:06
                                      No to podajcie tylko jakie terminy pasują. To może coś się zorganizuje.
                                      • maria_rosa Re: do Moderatorek i Pomagających. 07.06.05, 08:49
                                        Musze się skontaktować z Anią ( dondon ), może uda nam się spotkać w większym
                                        gronie.
                                        pozdr.
                                        • foretka Re: do Moderatorek i Pomagających. 07.06.05, 09:19
                                          wink pewnie spotkanie ominie Szczecin... eh - to zycie na prowincji... hihihi
                                          Owocnego wymyslania! 3mam kciuki i pozdrawiam
                                          ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
                                          • maria_rosa Re: do Moderatorek i Pomagających. 08.06.05, 09:15
                                            Foretka, jesteś conajmniej podła, wiesz.
                                            Takie tanie połaczenia teraz mamy, a tobie szkoda.
                                            Nigdy ci tego nie wybaczymy, nigdy....smile)))
                                            hihihihi
    • arwena_11 To gdzie się spotykamy? 07.06.05, 19:08

• malgog Re: To gdzie się spotykamy? 07.06.05, 19:45

Oooooo
        ja też jestem chętna na spotkanie,
        a na dodatek mieszkam w stolicy smile))))

może w jakiś weekend, ew. wieczorkiem innego dnia...
        • magdalenki1 Re: To gdzie się spotykamy? 07.06.05, 20:44
          myślę, że zamykanie forum to przesada - i to gruba.
          to jest trochę jak w życiu, albo robimy cos bezineresownie, albo wcale, zawsze
          mozna zostac oszukanym - prze meża, najlepsza przyjaciółkę, kochanka, chłopaka,
          kolegę, kogokolwiek, niech kazdy miezry swoja miarą i juz...
          pomoc jest pewnego rodzaju ryzykiem ( anonimowa pomoc) ale nikt tu nkogo do
          niczego nie zmusza, wszystko odbywa sie na zasadzie dobrej, nieprzymuszonej
          woli.
          Wiem, ze nie jest przyjemnie pomóc komuś, a potem dowiedziec się, że ta osoba
          była nieuczciwa, no ale cóż, jak wcześniej pisałam jest jak w zyciusmile
          forum jest potrzebne i dobrze pełni swoją rolęsmile
          • 26magda3 ja tez chce na pogaduchy :-) 08.06.05, 11:06
            moze zrobimy konkurencyjne spotkanie w Krakowie smile

• maria_rosa Re: ja tez chce na pogaduchy :-) 08.06.05, 15:08
              Jasne, i zdamy sobie nawzajem relacjęsmile
              pozdr.
      • sion2 Dziewczyny i jak? 08.06.05, 11:57
        Dziewczyny ja NIE MOGĘ W DNIACH: 11 i 12 czerwca, 13 i 16 czerwca, 18 czerwca,
        29 czerwca

inne dni raczej mogę
        zastanawiam się czy was do mnie zaprosić bo mam dom pod Warszawą (18 km), dojazd
        prosty i miejsca duzo smile
        minus jest taki że pod Warszawą i że ja się róznie czuję że moze się zdarzyc w
        ostatniej chwili że mnie połamie totalnie ale wcale nie musi się tak stać (małe
        prawdopodobienstwo)
        otwarta jestem na inne propozycje także smile)))

acha i mogę w godzinach od 11 do 21 smile
        • takandrynka Re: Dziewczyny i jak? 08.06.05, 12:36
          Kurrrcze...a ja tak dalekosad(((( Te konkurencyjne imprezy nigdy nie wychodza
          takie jak w sercu calego zamieszaniasmile Najwięcej Nas chyba w warszawie.
          Pozdrawiam
          • arwena_11 Re: Dziewczyny i jak? 08.06.05, 16:02
            arleta zapraszamy, zapraszamy
            wsiadasz w pociąg i jesteś. zawszr mozesz sie zatrzymaĆ U MNIE
            • arwena_11 Re: Dziewczyny i jak? 08.06.05, 19:10
              Dziewczyny to może rzeczywiście spotkamy się u Kasi. Jej też będzie łatwiej
              wtedy. Mieszka w Komorowie, to troszkę daleko, ale możemy się przecież jakoś
              zorganizowac
              Ja mam 3 miejsca wolne w samochodzie i mogę kogoś zabrać.
              • ajlii Re: Dziewczyny i jak? 08.06.05, 19:35
                To ja sie zgłaszam smile byle po 17.06... musze zdać egzamin sad((
              • maria_rosa Re: Dziewczyny i jak? 09.06.05, 14:22
                Arewna, a możesz zabrać mnie?
                Tyle tylko,że ja z Kubą(nie mam gdzie go zostawić )
                pozdr.
                • arwena_11 Re: Dziewczyny i jak? 09.06.05, 14:30
                  NIe ma sprawy, jak tylko ustalimy datę spotkania. Mam trzy miejsca wolne wiec
                  mały sie zmieści. Tylko nie wiem czy bedę miała fotelik. Spotkanie najlepiej
                  byłoby zorganizowac po 25. Pewnie wszystkie będziemy miały wtedy więcej czasu.
                  Dogadam sie z Kasią i podam konkretną date.
                  • anek.anek Re: Dziewczyny i jak? 09.06.05, 14:35
                    Mario-Roso a jaki fotelik dla Kuby jest potrzebny? Ile on ma? Jeśli nawet bym
                    nie jechała, to mogę Arwenie podrzucić fotelik (do pożyczenia na jeden dzień) -
                    my mamy taki do 25 kg, pełny, nie samą podkładkę, syn ma 106 cm wzrostu i
                    spokojnie się w nim mieści.Następnego dnia fotelik sobie od Marty odbiorę
                    (mieszkamy vis a vis)
                    • arwena_11 Re: Dziewczyny i jak? 09.06.05, 14:42
                      Ania ja mam foteliki, ale nie wiem czy dzieci będą w Warszawie czy pojadą na
                      działkę. W pierwszym przypadku mam, a w drugim zgłosze się do ciebie
                      • maria_rosa Re: Dziewczyny i jak? 09.06.05, 14:53
                        Nio, ja mam podkładkę tylko ( tata wozi Kubę do przedszkola )
                        Jeżeli nie sprawię wam kłopotu to oki.

pozdro,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka