Dodaj do ulubionych

Depo Provera a waga

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:17
Witam,
jak w temacie, czy macie doświadczenia z Depo i wpływem na zmianę wagi ciała?
Niestety mam skłonności do tycia i zastanawiam się czy to metoda dla mnie?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Depo Provera a waga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:38
      ja nie mialam . ale kolezanka strasznie przytyla. skutki uboczne za to mialam
      tragiczne. odradzam z calego serca
      • karmusia Re: Depo Provera a waga 30.10.06, 14:46
        Każdy organizm reaguje inaczej i ciężko przewidzieć jak będzie w Twoim
        przypadku.Ja tych problemów nie miałam ale za to inne-do dzisiaj borykam się z
        rozregulowanym organizmem.Szczerze nie polecam próbować-nie warto marmować
        zdrowia.
    • Gość: justy Re: Depo Provera a waga IP: *.chello.pl 31.10.06, 07:53
      ogólnie: tyje się po niej cześciej niż po pigułkach
    • Gość: LiSa Re: Depo Provera a waga IP: *.csv.warwick.ac.uk 31.10.06, 15:28
      Hej. Ja pisalam tez watek o Depo - Provera na tym forum, gdzies wczesienj z
      pytaniem jak jest z dostepnoscia w Polsce.

Ja jestem teraz w UK na uniwerku i jestem na Depo -Provera. Tez sie balam
      przytyc wiec pytalam pani doktor jak to z tym jest. Odpowiedz byla taka (mniej
      wiecej): jesli nie masz problemow z waga (napadow glodu i ogolnie objadanie sie
      na zime i inne takie "okazje) to nie powinnas przytyc, jesli natomiast masz
      problemy z kontrolowaniem wagi i przynajmniej 2 razy w roku podejmujesz decyzje
      ze "dzisiaj sie odchudzam" to sa spore szanse na to ze waga sie podniesie.
      Depo -Provera bowiem (tzn. hormony w niej zawarte) sprzyjaja poczuciu
      laknienia. Wiec jesli masz juz problem z okielznaniem tego uczucia to zastrzyk
      tylko to nasili i wtedy praktycznie na bank sie przytyje.

Co do innych skutkow ubocznych ja nie mam jeszcze zadnych... Nawet zadnych
      jakichs nieplanowanych plaminen nie bylo. I mam nadzieje ze tak sie utrzyma.

Osobiscie mi ta metoda bardzo pasuje: raz na 12 tygodni zastrzyk i wszystko z
      glowysmile Daje to duzo luzu i ogolnie dobre samopoczucie w "tych tematach".
      Ja np. nawet na pigulkach bylam zestresowana ze pewnie o zlej godzinie wzielam
      itp..

Ale dla kazdego inna metoda jest dobra wiec wybierz to, ma najmniej
      przeciwwwskazan dla ciebie.
      Pozdrawiam.
      (sie rozpisalam)
    • iwona335 Re: Depo Provera a waga 01.11.06, 21:23
      jestem mamą 16 miesięcznej Julki, którą nadal karmię piersią dlatego musiałam
      zdecydować się na depo-provere. Nie mam żadnych skutków ubocznych, nie tylko
      nie przytyłam, ale w porównaniu do wagi sprzed ciąży schudłam 12 kg, z 64kg na
      52kg. Staram się jednak uważać na to co jem, od roku nie jadam słodyczy, nie
      używam cukru i nie jadam kolacji, no i przy tak żywej pannicy nie narzekam na
      brak ruchu. Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka