Gość: Pytająca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:17 Witam, jak w temacie, czy macie doświadczenia z Depo i wpływem na zmianę wagi ciała? Niestety mam skłonności do tycia i zastanawiam się czy to metoda dla mnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: Depo Provera a waga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:38 ja nie mialam . ale kolezanka strasznie przytyla. skutki uboczne za to mialam tragiczne. odradzam z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
karmusia Re: Depo Provera a waga 30.10.06, 14:46 Każdy organizm reaguje inaczej i ciężko przewidzieć jak będzie w Twoim przypadku.Ja tych problemów nie miałam ale za to inne-do dzisiaj borykam się z rozregulowanym organizmem.Szczerze nie polecam próbować-nie warto marmować zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Depo Provera a waga IP: *.chello.pl 31.10.06, 07:53 ogólnie: tyje się po niej cześciej niż po pigułkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiSa Re: Depo Provera a waga IP: *.csv.warwick.ac.uk 31.10.06, 15:28 Hej. Ja pisalam tez watek o Depo - Provera na tym forum, gdzies wczesienj z pytaniem jak jest z dostepnoscia w Polsce. Ja jestem teraz w UK na uniwerku i jestem na Depo -Provera. Tez sie balam przytyc wiec pytalam pani doktor jak to z tym jest. Odpowiedz byla taka (mniej wiecej): jesli nie masz problemow z waga (napadow glodu i ogolnie objadanie sie na zime i inne takie "okazje) to nie powinnas przytyc, jesli natomiast masz problemy z kontrolowaniem wagi i przynajmniej 2 razy w roku podejmujesz decyzje ze "dzisiaj sie odchudzam" to sa spore szanse na to ze waga sie podniesie. Depo -Provera bowiem (tzn. hormony w niej zawarte) sprzyjaja poczuciu laknienia. Wiec jesli masz juz problem z okielznaniem tego uczucia to zastrzyk tylko to nasili i wtedy praktycznie na bank sie przytyje. Co do innych skutkow ubocznych ja nie mam jeszcze zadnych... Nawet zadnych jakichs nieplanowanych plaminen nie bylo. I mam nadzieje ze tak sie utrzyma. Osobiscie mi ta metoda bardzo pasuje: raz na 12 tygodni zastrzyk i wszystko z glowy Daje to duzo luzu i ogolnie dobre samopoczucie w "tych tematach". Ja np. nawet na pigulkach bylam zestresowana ze pewnie o zlej godzinie wzielam itp.. Ale dla kazdego inna metoda jest dobra wiec wybierz to, ma najmniej przeciwwwskazan dla ciebie. Pozdrawiam. (sie rozpisalam) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Depo Provera a waga 01.11.06, 21:23 jestem mamą 16 miesięcznej Julki, którą nadal karmię piersią dlatego musiałam zdecydować się na depo-provere. Nie mam żadnych skutków ubocznych, nie tylko nie przytyłam, ale w porównaniu do wagi sprzed ciąży schudłam 12 kg, z 64kg na 52kg. Staram się jednak uważać na to co jem, od roku nie jadam słodyczy, nie używam cukru i nie jadam kolacji, no i przy tak żywej pannicy nie narzekam na brak ruchu. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś