Dodaj do ulubionych

problem urodowy raczej

IP: *.os1.kn.pl 10.11.06, 11:01
Drogie Panie, jest tak: posypaly mi sie paznokcie, na twarzy pelno
niespodzianek, wlosy zmarnialy - musialam sciac, ogolnie zle wygladam... Nie
sadze zeby to byl brak witamin ( poniewaz lykam ) ... biore tabl. anty wiec
moze to stad wynika - juz sama nie wiem...a moze to przez jesien.... Moze
ktoras z Wastez to dotknelo i macie jakie sprawdzone metody...co zrobic??

Pozdr.
Anna
Obserwuj wątek
    • angry21 Re: problem urodowy raczej 10.11.06, 11:42
      Witam

Mam problemy z cerą - tradzik młodzieńczy. Kiedyś lekarze po badaniach
      stwierdzili, że powinnam przyjmować środki hormonalne (miałam wtedy 18 lat).
      Dostałam środki anty. Pojawił się celulit, włosy zrzedły, o paznokciach nie
      wspomnę. Cera się poprawiła, ale było to okupione pogorszeniem innych warunków.
      Na poczatku tego roku okazało się, że mam mięśniaka macicy. Lekarze się dziwili
      skąd u tak młodej kobiety (24l, nie mam dzieci). Jeden znajomy lekarz
      zasugerował, że tamto leczenie mogło mieć wpływ na pojawienie się w mojej macicy
      mięśniaka.

Po pogorszeniu stanu zdriowia 6 lat temu, odstawiłam hormony. A po
      doswiadczeniach z tego roku stwierdziłam, że więcej hormonów nie wezmę.

Pozdrawiam
    • krolewna.joanka Re: problem urodowy raczej 11.11.06, 10:11
      tez mnie to interesuje .....
      • Gość: Efi Re: problem urodowy raczej IP: *.chello.pl 11.11.06, 14:40
        Sluchajcie, lykanie witamin wcale nie oznacza, ze one cos pomoga....moze to
        glupio zabrzmialo, ale polowa jak nie wiecej witamin wogole sie nie wchlania do
        organizmu!!!!!!!!!!!!!Np. tak reklamowany CENTRUM!!!!!!!! Wchlanianie do
        organizmu jest w 0%!!!!!!! To tak jakbys lykala kamyczek albo kawalek
        papierka!!!!! To sa chwyty marketingowe!!!!Firmy famaceutyczne musza zarabiac!!
        Np. tabletki dla kobiet w ciazy wogole sie nie wchlaniaja!!!! Czyli tak samo
        jakby kobieta nie przyjmowala czy przyjmuje, na to samo wyjdzie.
        Jednym z niewielu witamin ktore organizm przyjmuje sa wit z grupy B. Np. B
        comopsitum.Witaminy w kapsulkach ( takie w postaci tluszczu-tranu) np. Wit A,
        A+D i inne. Wyciag ze skrzypu polnego (zawiera drozdze) i po prostu drozdze!!
        Zwykle drozdze!!To mozecie brac. Na inne naprawde nie warto wydawac pieniedzy.
        • ibelin26 Re: problem urodowy raczej 12.11.06, 11:07
          zbadaj poziom hormonów traczycy
        • Gość: malgo Re: problem urodowy raczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:27
          centrum nie moze sie nie wchlaniac, bo ja odczulam poprawe przyjmujac je -
          zniknely mi biale plamki na paznokciach, zajady przy ustach, przestaly mi
          wypadac wlosy.

btw zrobilam analize pierwiastkowa wlosow przed i 2 miesiace po 3 miesiecznym
          przyjmowaniu centrum i poprawa jest spektakularna.

co Ty na to, Efi?
        • la_veuve_noire Re: problem urodowy raczej 12.11.06, 15:42
          Gość portalu: Efi napisał(a):

> Sluchajcie, lykanie witamin wcale nie oznacza, ze one cos pomoga....moze to
          > glupio zabrzmialo, ale polowa jak nie wiecej witamin wogole sie nie wchlania
          do
          >
          > organizmu!!!!!!!!!!!!!Np. tak reklamowany CENTRUM!!!!!!!! Wchlanianie do
          > organizmu jest w 0%!!!!!!! To tak jakbys lykala kamyczek albo kawalek
          > papierka!!!!! To sa chwyty marketingowe!!!!Firmy famaceutyczne musza
          zarabiac!!
          >
          > Np. tabletki dla kobiet w ciazy wogole sie nie wchlaniaja!!!! Czyli tak samo
          > jakby kobieta nie przyjmowala czy przyjmuje, na to samo wyjdzie.
          > Jednym z niewielu witamin ktore organizm przyjmuje sa wit z grupy B. Np. B
          > comopsitum.Witaminy w kapsulkach ( takie w postaci tluszczu-tranu) np. Wit A,
          > A+D i inne. Wyciag ze skrzypu polnego (zawiera drozdze) i po prostu drozdze!!
          > Zwykle drozdze!!To mozecie brac. Na inne naprawde nie warto wydawac pieniedzy.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
          Bardzo proszę o link do wyników badań naukowych, które potwierdzałyby to co
          napisałaś/napisałeś.
        • Gość: kropka99 Re: problem urodowy raczej IP: 195.116.69.* 07.02.07, 14:34
          To prawda, ze witaminy sztucznie wytworzone są balastem i nie wchłaniają się
          prawie wcale...Jeżeli już, to witaminy naturalnego pochodzenia. Oczywiście
          jeszcze zażywane w odpowiedniej ilości, o odpowiedniej porze. Łykanie witamin na
          własną rękę jest dużym ryzykiem. Analiza pierwiastkowa jest świetną sprawą, pod
          warunkiem, że zastosujesz się potem do zaleceń. Dopiero wtedy poniesiony na
          badanie wydatek ma jakiś sens.
        • Gość: osmanthus Re: problem urodowy raczej IP: *.dyn.iinet.net.au 07.02.07, 15:01

Gość portalu: Efi napisał(a):
          Wyciag ze skrzypu polnego (zawiera drozdze)

????
          Pierwsze slysze, zeby skrzyp zawieral drozdze...
          Skrzyp zawiera przede wszystkim KRZEMIONKE.
          (Wikipedia)
          Roślina lecznicza :
          Surowiec zielarski : ziele (Herba Equiseti) z pędów płonnych zawiera duże ilości rozpuszczalnej w
          wodzie krzemionki (10%), flawonoidy, saponiny sterole i inne.
          • Gość: orange_tail Re: problem urodowy raczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:38
            ano zawiera.
            żeby się przekonać, wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę "wyciąg se skrzypu
            polnego..." i wyskakuje popularny preparat.

procentowo jest stosunkowo sporo drożdzy w takiej tabletce. Skład:
            1 tabletka zawiera: ekstrakt ze skrzypu polnego 10 mg, ekstrakt z pokrzywy 10
            mg, witamina A 1000 l. U, witamina B1 2,5 mg, witamina B2 2,5 mg, witamina B6
            1,3 mg, witamina E 30,0 mg, Niacyna 5,0 mg, Biotyna 0,12 mg, Inositol 5,0 mg,
            PABA 5,0 mg, Pantotenian wapnia 12,5 mg, Lizyna 15,0 mg, Glukonian żelaza 3,0
            mg, wyciąg z alg morskich 3,0 mg, drożdże 340,0 mg, oraz: węglan
            wapniowomagnezowy, krzemionka, stearynian magnezu, monostearynian glicerolu i
            sorbitol do 700 mg.

a ja z innej beczki: czy takie drożdze w pigule mają jakiś wpływ, jeśli ma się
            skłonności do grzybic? czy ja już świruję? (wiecie, mam tendencję, a tu jeszcze
            dodatkowo będę łykać drożdze na co innego i mi się generalnie pogorszy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka