Dodaj do ulubionych

co robic z nadżerką ?

03.01.07, 13:41
mam mała nadżerkę
lekarz zalecił Solcogyn ale kazał mi za cały zabieg zapłacić 450 zł (łącznie
z lekiem) chociaz nie jest to gabinet prywatny
poszłam zatem do innego lekarza który powiedział: wypalić

nie rodziłam jeszcze

czy mozecie coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: co robic z nadżerką ? 03.01.07, 13:44
      o nadżerce było już mnóóóstwo wątków - skorzystaj z wyszukiwarki forumowej.

Tak ode mnie - wypalanka to ryzyko blizn na szyjce (problem przy rozwieraniu
      przy porodzie), ryzyko utrudnionego zajścia w ciążę, i wiele innych powikłań.

• tygrysek27 Re: co robic z nadżerką ? 03.01.07, 13:50
        dziękuję za radę, korzystałam z wyszukiwarki ale nie znalazłam odpowiedzi dot
        mojej sytuacji

czy ktos może podac mi jakąs wskazówkę?
        • aga55jaga Re: co robic z nadżerką ? 03.01.07, 14:13
          jest sporo cennych postów np ten
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=44046977&a=44046977
          najpierw powinnaś zrozumieć czym jest nadżerka i jak ją dobrze zdiagnozować
          • aga55jaga Re: co robic z nadżerką ? 03.01.07, 14:14
            lub ten
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=52716139&a=52747210
    • kasia_kl8 Re: co robic z nadżerką ? 03.01.07, 14:19
      Ja sie leczylam Solcogynem, kupe kasy wydalam i nic to nie dalo. Potem mialam
      wymrażanke i tez nic to nie dalo. Dopiero wypalanka ją zniszczyla. Ale każda
      kobieta jest inna, moze Tobie pomoże.
      W każdym razie Solcogyn to najmniej inwazyjna metoda, ale też njmniej pewna i
      dość kosztowna.
      Życzę zdrówka i pozdrawiam
      • tygrysek27 fotokoagulacja 03.01.07, 14:30
        czy ktos leczył się ta metoda?
        • Gość: aga Re: fotokoagulacja IP: 217.98.102.* 03.01.07, 14:32
          kolejna pani, która kieszeń gionom nabija??
          • tygrysek27 a możesz bez złosliwości? 03.01.07, 14:35
            bawi Cię to? mam problem i radze się na forum po to żeby niepotrzebnie nie
            wydawac pieniędzy ani nie tracic nerwów

dzięki za wpis
            • Gość: aga Re: a możesz bez złosliwości? IP: 217.98.102.* 03.01.07, 14:40
              czy bawi??? nie nie bawi,dlatego, że naiwność ludzka nie zna granic. A lekarze
              wykorzystując niewiedzę pacjentek nabijają sobie kieszenie. Może gin najpierw
              powinien zaproponować ci cytologię i kolposkopię, badania podstawowe pozwalające
              ocenić w pierwszym przypadku, czy w wymazie nie ma nietypowych komórek, w
              drugim przypadku czy nadżerka jest zwykłą nadżerką a nie zmianą z której
              należałoby np pobrać wycinek na histopatologię.
              • tygrysek27 Re: a możesz bez złosliwości? 03.01.07, 14:46
                kobieto czy ty sądzisz że zjadłaś wszystkie rozumy i masz do czynienia z
                idiotką?

cytologię i kalposkopie mam zrobioną
                prosze o komentarze na temat fotokoagulacji jesli masz jakies uwagi to się
                sprecyzuj bo tekstów o naiwności i niewiedzy nie potrzebuję, kpw?
              • Gość: aga Re: a możesz bez złosliwości? IP: 217.98.102.* 03.01.07, 14:48
                bardzo dokładnie przeczytaj ten wątek

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=24193906&a=24196284
                • Gość: aga Re: a możesz bez złosliwości? IP: 217.98.102.* 03.01.07, 14:54
                  nie wyrażasz się precyzyjnie - nie napisałaś nic o swoich badaniach - świetnie
                  że ktoś wpadł na pomysł i tak dobrze cię zdiagnozował - pozazdrościć big_grin. Były tu
                  dziewczyny na forum u których okazywało się iż nadżerka (a raczej zmiany na
                  szyjce) spowodowana była np bakteriami, co wykazał posiew.

Inna kwestia przy częstych stanach zapalnych - usunięcie jak najmniej inwazyjną
                  metodą można rozważać. W innym przypadku w większości krajów, które mają
                  znacznie większy budżet na swoją służbę zdrowia, z nadżerkami nie robi się nic,
                  gdyż zdiagnozowaną wcześniej nadżerkę uznaje się jako najzwyklejszą fizjologię big_grin
        • Gość: borreczka Re: fotokoagulacja IP: *.aster.pl 03.01.07, 18:04
          Ja odradzam solcogyn - zabieg nieprzyjemny, bolesny i nic nie daje, a
          przynajmniej mi nie dał. Polecam za to krio, chociaż ktoś inny tutaj pisał, że
          jej nie pomogło krio. W sumie to każda metoda ma swoich zwolenników i przeciwników.
          Przechodziłam właściwie przez wszystkie metody usuwania nadżerki (nie mogłam jej
          wyleczyc przez kilka lat) i tą, która mnie z niej wyleczyła ostatecznie
          (odpukać) było właśnie krio, dlatego każdemu polecam tę metodę i mojego lekarza,
          dr. Kulika, który jako jedyny zdołał wyrwac mnie ze szponów tej paskudnej choroby smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka