u-kochana 04.01.07, 14:58 skąd się biora zakażenia nerek, czy ktos miał kiedyś?? jakie bakterie je wywołują ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Zakażenia nerek 04.01.07, 15:12 www.google.pl/search?hl=pl&q=zaka%C5%BCenie+nerek&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: Zakażenia nerek 04.01.07, 15:20 a goglach ja też potrafię sobie poszukać, ale chodzi mi o to czy któraś z was przez to przechodziła i mogła wymienic się ze mną swoimi doświadczeniami Odpowiedz Link Zgłoś
alfavile Re: Zakażenia nerek 04.01.07, 17:13 witaj u-kochana Mnie przyplątało się zakażenie nerek z przechodzonego zapalenia pęcherza i trochę z własnej głupoty-może źle powiedziałam raczej niewiedzy. Niewiedziałam bowiem, że przy zapaleniu pęcherza nie wolno używać ciepłych okładów typu termofor z tego względu, że bakterie które są w moczu przy silnym wygrzewaniu rozmnażają się bardzo szybko Miałam bardzo "tragiczne wyniki" moczu - jak się wyraziła moja lekarka. Przeszło 10 krotne przekroczenie dopuszczalnej ilości leukocytów w moczu, oraz krew w moczu. Dostałam dwa różne antybiotyki plus Furagin i musiałam bardzo dużo pić, najlepiej niegazowanej wody mineralnej + zakaz jakichkolwiek ostrych przypraw i soli. A do tego dwa tygodnie spędzone w łóżku. W międzyczasie miałam robione kilka razy badanie moczu,widać było poprawę.Po trzech tygodniach leczenia wyniki były idealne. Muszę jednak dbać o to by nie dopuścić znowu do przeziębienia pęcherza, ponieważ lakarka przestrzegła mnie, że ta przypadłość lubi się wracać Jeżeli chciałabyś wiedzieć coś jeszcze to pytaj. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: Zakażenia nerek 04.01.07, 17:45 dziękuje ci bardzo alfavile, przede wzystkim za konkertną odpowiedź =) ja też kilka razy miałam problemy z pecherzem, ale to nie tylko wynikało z niedbalstwa ale i genetyki. Bowiem moja mama równiez ma problemy co rusz.. z peczerzem i nerkami. Mój ŚP. dziadek również miał, mojej mamy rodzeństwo też. Więc dochodzę do wniosku, że i mnie to nie ominie. Na początki strasznie się przestraszyłam bo pomyślałam sobie,że przez takie rzeczy dzieci nie mozna miec =), w koncu róznie to bywa... ale mama mnie uspokoiła teraz smieje sie sama z siebie. Boirę teraz no-spę i furagin. Jutri idę na kolejne badania(dziś robiłam USG), krew, mocz i do sanepidu musze też iśc zrobic posiew moczu. Zobaczymy co mi wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spanishair Re: Zakażenia nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 19:48 nie wiem co z zakazeniem pecherza, ale przechodze wlasnie zapalenie pecherza i sa chwile kiedy marze o morfinie. tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 chlamydia 04.01.07, 21:22 dziewczyny przy nawracających zakażeniach dróg moczowych radzę wam zrobic badanie na chlamydię tr. z cewki moczowej z wymazu nawet jesli mogą byc to uwarunkowania genetyczne to i tak bym sprawdziła. Chlamydia sieje się jak grzyby i to bzdura że to tylko choroba płciowa przez przez głupi ręcznik można sie zarazić... wiec jesli w rodzinie pojawiają sie takie problemy to tym bardziej trzeba to sprawdzić lecząc się furaginem nie znając przyczyny nic nie zyskacie Odpowiedz Link Zgłoś