muszka781 13.01.07, 14:14 Witam! Karmię piersią i mam od porodu problemy z wypróżnianiem się. Co można brać na tę dolegliwość i nie zaszkodzić dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: problem mamy 13.01.07, 14:16 Lactulosum,Duphalac-syropy. Jogurt i dodać siemię lniane do niego. Pić wodę z suszonych śliwek zalanych poprzedniego wieczora. Woda na czczo. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalcahn Re: problem mamy 13.01.07, 14:19 herbate koperkową- 3 razy dziennie. Pomaga, i maluszkowi będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
meciula Re: problem mamy 13.01.07, 14:25 mi pomagały płatki owsiane. wieczorek zalewałam goraca wodą, rano jadłam z jogurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: problem mamy 13.01.07, 15:19 sa tez czopki glicerynowe, dziewczyny w szpitalu braly Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Re: problem mamy 13.01.07, 15:48 Mialam ten sam problem.Raz na tydzien to byl cud,a na toalecie wylam z bolu.Jedyne co mi pomoglo to czopki glicerynowe! Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1232 Re: problem mamy 13.01.07, 17:03 trzeba pić ze 2 litry wody niegazowanej dziennie - mi to ułatwia wypróżnianie ) poza tym rewelacyjnie działają suszone śliwki - np. jak robię schabik ze śliwkami na obiadek, to murowana wizyta w toalecie - i to nie raz ))) rano natomiast piję kawkę z mleczkiem (bez cukru) po karmieniu i to zawsze działa )) No i spacery z maluszkiem też swoje robią - po prostu trzeba się więcej ruszać na świeżym powietrzu )) Powodzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś