IP: *.ksknet.pl 14.01.07, 22:46
Strasznie swędzi mnie wejście do pochwy! Ale nie odczuwam np. pieczenia
podczas oddawania moczu. Co do wydzieliny to jest jej dużo ale u mnie to jest
norma, teraz tylko jest taka troszkę rozdrobniona biała. Co dwa tygodnie mam
zabiegi u pani ginekolog i ona nic mi nie mówiła ze mam grzybice czy coś wiec
czemu mnie tak swędzi?sad Mojego partnera nic nie swędzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: wiosnaidzie Re: Swędzi:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 22:58
      grzybice chyba nie zawsze widac, a poza tym mogla sie pojawic dopiero co. u
      mezczyzn nie daje objawow raczej, ale moga ja przenosic. proponuje doraznie
      tantum rosa, podmywac sie 3% kwasem borowym (to zalecil mi ginekolog zamiast
      jogurtow, ktore oprocz dobrych bakterii maja rowniez pare rzeczy ktore w pochwie
      znalezc sie nie powinny), to na pewno nie zaszkodzi, a jesli to grzybica to
      pomoze.a ginekologa spytaj o to czy nie widzi grzybka, moze da Ci recepte na
      clotrimazol w tabletkach dopochwowych. jest tez clotrimazol w masci bez recepty,
      ale mi osobiscie nic nie dal. powodzenia, a przyda sie bo grzybica to strasznie
      upierdliwa przypadlosc. sama cos o tym wiem.pozdrawiamsmile
      • Gość: mimi Re: Swędzi:( IP: *.elpos.net 14.01.07, 23:27
        u mnie tez takie same objawy, duzo sluzu - ja zazwyczaj jestem sucha- i miale grudki i swedzi tez tylko ze ja to mam od 2 dni, mysle ze to antybiotyku wyjalowila mi sie pochwa i tak mam sad i sama nie wiem co robic okladac sie jogurtem czy jak??
        • Gość: ... Re: Swędzi:( IP: *.ksknet.pl 14.01.07, 23:33
          Ja postanowiłam, że kupie jutro kefir ale nie będę się nim okładać tylko go
          wypije. W czwartek się wyzale pani doktor i mam nadzieje ze to nie jest grzybica~!sad
          • Gość: Ulala Re: Swędzi:( IP: 83.16.113.* 15.01.07, 12:18
            lepiej kup jogurt naturalny i go pij (tylko szukaj takiego z jak najdłuższą datą
            ważności i najlepiej bez cukru), bo przy produkcji kefiru stosowane są też
            drożdże, to tak troche niefajnie przy grzybicy... a jak swędzi to lepiej już
            kupić sobie maśc clotrimazol, bo tez jest bez recepty, a z kolei na środowisko w
            pochwie, zeby już zawczasu normalizować mikroflorę i utrzymać odpowiednie pH
            jakies bakterie mlekowe. przy antybiotykach, to już w ogóle trzeba się
            zabezpieczać. ja akurat stosuje zawsze jak mam takie problemy LaciBios femina,
            bo to taki probiot, co zawiera konkretne szczepy lactobacillusoof, które i
            kolonizują przewód pokarmowy, mają zdolnośc przyczepiania się do nabłonka
            jelitowego, a oprócz tego (co najistotniejsze) kolonizuja też nabłonek w pochwie
            i działa na przewód moczowy. czyli zabezpieczone jest wszystko. i skutecznośc
            super! w kuracjach antybiotykowych, profilaktycznie, przy antykoncepcji tez jest
            jak znalazł smile
            pozdr
            • Gość: joanna Re: Swędzi:( IP: 217.98.71.* 15.01.07, 18:36
              Podmywaj sie woda z octem
              • Gość: ... Re: Swędzi:( IP: *.ksknet.pl 15.01.07, 22:43
                A czy ten mój swędzący problem może mieć np. powiązanie z sexem. Ponieważ od
                jakiegoś tygodnia nastała u mnie niesamowita suchość (biorę pigułki Mercilon od
                3 miesięcy). Postało wtedy delikatne podrażnienie, przez chwilke piekło ale
                później zaczęło swędzieć. To nie jest tak, że ja chodzę i się drapię non-stop.
                Dokucza mi to przede wszystkim po podmyciu się! I teraz mam dylemat, ponieważ z
                moją gin nie da się na takie tematy gadać. Jak jej powiem że dokucza mi suchość
                to ona mi powie że tak działają tabletki i muszę się z tym liczyć itp. Będzie
                błądzić do okoła tematu a później mnie zbyje! Nie piszcie abym zmieniła lekarza,
                ponieważ nie stać mnie prywatnego to raz, a dwa spośród reszty specjalistów to
                ona i tak jest najlepsza!
                • Gość: ... Re: Swędzi:( IP: *.ksknet.pl 18.01.07, 23:02
                  Byłam o pani doktor i mi powiedziała, że nie mam żadnej wydzieliny która
                  wskazywała by grzybice. Ale powiedziała, że na wszelki wypadek moge sobie
                  zapodać ta maść o której ktoś tu już pisał.
                  • gehamorus Re: Swędzi:( 18.01.07, 23:09
                    A czy pani doktor zaproponowala Ci jakies badania,wymaz z pochwy?? np. na
                    obecnosc grzybów?na przykład na obecność mykoplazmy?
                    ja już sie tyle nachorowalam na "kobiece przypadlosci" ze moglabym ksiazke
                    pisacwinko ile sie dobrze orientuje przy grzybicy nie musi byc wydzieliny a
                    sytuacja jest taka że y mozesz sie leczyc ale Twoj partner dalej te komorki
                    grzybicze ma "na sobie"...On tez powinien dostac antybiotyk....ja bym sie
                    skonsultoala na Twoim miejscu z innym lekarzem,niekoniecznie prwatnie.Wiem cos
                    o lekcewazeniu przez lekarza tego co mowi pacjentka.........
                    • Gość: lila Grzybica...wrrrr.. IP: 89.100.200.* 19.01.07, 10:11
                      To niezbyt mila dolegliwosc..mecze sie z nia juz od jakiegos czasu,i chociaz na
                      kilka miesiecy byl spokoj-po ciazy,to teraz od 2 dni znowu przylazlasad Ale
                      jesli wydzielina zrobila sie grudkowata niczym twarozek i szarawa....
                      Z grzybica najlepiej udac sie do lekarza po lek na recepte-chociaz ja juz
                      probowalam wszystkiego co jest dostepne na rynkuuncertain Jesli ktos ma nawracajace
                      sie objawy radze raz na zawsze pozegnac sie ze slodyczami-grzyby lubia
                      slodkie,a zamienic je na jogurty naturalne(tez ich nie lubiesmile,sok zurawinowy-
                      ma gigantyczna dawke wit.C ktora pomoze wyplukac bakterie...a i jeszcze
                      dodatkowo mozna lykac czosnek w kapsulkach,a jak swedzi na zewnatrz to
                      clotrimazolum rano i wieczorem powinien pomoc. Odpowiednia higiena rano i
                      wieczorem-nie za czesto bo to tez zleuncertain
        • Gość: one Re: Swędzi:( IP: *.it-net.pl 19.01.07, 18:29
          sam jogurt nie wystarcza, trzeba brać lakcid!
    • wentylatorka Woda z octem ?? 19.01.07, 15:20
      Często przy temacie z grzybiby proponujecie, by podmywać się wodą z octem? A
      czy to czasem nie jest bolesne? No jeżeli ktoś ma jakieś małe ranki, przy
      wejściu do pochwy, to przecież może zadać sobie potworny ból, przykłądając tam
      ocet !! nawt rozcieńczony !!

A jeśli już się podmywać, to w jakich proporcjach i jak to działa ??

Pozdrawiam
      • Gość: ... Re: Woda z octem ?? IP: *.ksknet.pl 19.01.07, 15:24
        I właśnie tu jest ból, ponieważ żadnego wymazu nie zaproponowałasad Dała mi tylko
        recepte na jakieś globulki co kosztują 40zł! Ale narazie mam się kremem smarować.
    • wentylatorka ___________Jeśli chodzi o Twojego partnera to..... 19.01.07, 15:22
      Twojego partnera może nic nie swędzieć, ale podczas stosunku przenościsz na
      niego te drożdżyki, a nawet jak Ty się wyleczysz, to on przy kolejnym zbliżeniu
      Ci je oddanie. To takie błędne koło.

Czasami przyczyna leży w facetach, bo u nich grzybica występuje czasami
      bezobjawowo.

• Gość: ... Re: ___________Jeśli chodzi o Twojego partnera to IP: *.ksknet.pl 19.01.07, 15:26
        Nawet mnie nie strasz! W sumie to on bardzo dba o higiene. Prysznic rano i
        wieczorem, obowiązkowo po w-f itp. Ale jak to jest bezobjawowe to lipa!
        • wentylatorka ___________________________Nie straszę, ale....... 19.01.07, 15:39
          Ale z doświadczenia wiem, jak moja koleżanka z tym walczyła.

Miała właśnie grzybicę. Rutynowo poszła z tym do ginekologa. Pani doktor
          przepisała jej tabletki, maści, kremy. Na początku proponowała wstrzymać
          współżycie, więc dostosowała się do tego polecenia. No i upłynęło kilka dni i
          po grzybicy ani śladu.

Znów zaczęła współżyć i znowu ten sam problem. Pomyślałam, że coś jest nie tak.
          Że to może od tabletek antykoncepsyjnych, albo od samego podrażniania pochwy
          śluzem czy spermą podczas stosunku no i znowu zaczęła kurację.

Wyleczyła się i znowu to samo.
          Poszła do Lekarza i Pani doktor stwierdziła, że w wielu przypadkach tak jest,
          że problem nie leży w kobiecie tylko jej partnerze.
          Zaproponowała by jej partner się zbadał no i przypuszczenia się potwierdziły.

Nie miał żadnych objawów, zawsze dbał o higiene, kąpał się często, brał
          przysznic 2 razy dziennie, a mimo to - te złośliwe drożdżyki się gdzieś
          uchowały i za każdym razem, kiedy ona się wyleczyła, i zaczęli współżyć, to
          grzybica wracała, bo on jej przekazywał te drożdżyki.

Też musiał zacząć stosować jakąś kurację, bo takie błędne koło do niczego nie
          prowadzi. Poza tym wiesz.... kobieta mimo, że utrzymuje higiene i tak dalej to
          i tak to dziadostwo się bierze, a pokonać tego mydłem i wodą nie da rady. Więc
          i facet podczas mycia też nie wytepi wszystkich grzybków.

Wiem, że to straszne, ale czasami tak bywa sad

Pozdrawiam. Ale nie łam się. Wszystko będzie dobrze smile
          • Gość: ... Re: ___________________________Nie straszę, ale.. IP: *.ksknet.pl 19.01.07, 15:43
            A czy mógłby użyć tej maści clotrimazolum bez konsultacji z lekarzem?
            • wentylatorka Myślę, że.... 19.01.07, 22:26
              ..., że tak. W końcu na ulotce nie jest napisane, że to maść/krem TYLKO dla
              kobiet. Ogólnie wskazania stosowania tej maści, to właśnie stany grzybicze.
              Więc spokojnie może jej urzywać smile

Ale jeśli zauważy jakieś niekorzystne zmiany np. na skórze to będzie musiał
              przerwać kurację.

pozdrawiam.

Głowa do góry,nie będzie tak źle smile
              • Gość: kasielle Re: Myślę, że.... IP: *.lanet.net.pl 20.01.07, 01:15
                a te globulki za 40zł to lactovaginal?
                • Gość: ... Re: Myślę, że.... IP: *.ksknet.pl 20.01.07, 07:28
                  Nie, lactovaginal kosztuje coś koło 19 i jest bez recepty.
            • Gość: kikka Re: ___________________________Nie straszę, ale.. IP: *.hcm.com.pl 27.01.07, 16:12
              Mnie mój gin przepisał tabletki , które zarzyć miał również mój partner
              (jednorazowo trzy sztuki) a ja mam je brać tez jednorazowo trzy sztuki parę dni
              przed miesiączką.... Dodam że również mam nawracającą koszmarna grzybicę
              • zizzzy zmianaa wody 27.01.07, 16:46
                mam zawsze te same objawy po zmianie wody (polska-anglia w tym przypadku).
                Ustpuje po tygodniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka