Dodaj do ulubionych

krótkie cykle

14.04.03, 09:44
Witam. Mój ostatni problem to zbyt krótkie cykle. Czytałam, że prawidłowe
cykle to 21 do 33 dni. Ale 18 dni, jak w moim przypadku, nie miesc się w tym
przedzialesmileCo moze być przyczyną? Moze któraś miała podobny problem. Dzięki
za zainteresowanie. Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: krótkie cykle 16.04.03, 13:18
      zależy jak są one obfite, czy prowadzą do anemii, ile ma Pani lat. Mozna
      delikatnie spróbowac właczyc preparaty ziołowe- castagnus, agufem jeśli
      miesiaczkuje Pani od niedawna, jesli miesiączki są od 2-3 lat to raczej warto
      skonsultować sie. z ginekologiem
      • elka52 Re: krótkie cykle 17.04.03, 07:36
        Bardzo dziękuje za odpowiedź. A wszystko zaczęło się od tego, jak 4 lata temu
        nie miałam okresu przez 3 miesiące. Po odpowiedniej kuracji wszystko wróciło do
        normy i wtedy zaczęłam zażywać Diane-35. Po 3 latach zażywania odstawiłam
        tabletki. Aby uniknąć opóźnienia okresu pani doktor zaleciła mi przyjmować po
        1/2 tab. douphastonu przez 10 dni od 15 dnia cyklu. Pierwszy cykl po
        odstawieniu Diany to 28 dni, drugi 22 a trzeci 18...Mam 30 lat i mamy zamiar
        starać się o dzidzi wiec martwią mnie wszelkie nietypowe objawy. Dziękuje za
        wszelkie uwagi. Pozdrawiam.
        • rose2 Re: krótkie cykle 17.04.03, 11:21
          Domyslam sie ze bierzesz duphaston od 15 do 26 dc i miesiaczka wastepuje juz w
          19 dniu w trakcie brania? Moze masz niedomoge drugiej fazy. Ja tez biore
          duphaston i miesiaczka wystepuje dokladnie w dwa dni po odstawieniu. Raz
          zdarzylo sie, ze wystapila dokladnie rano po ostatniej tabletce i moj lekarz
          byl bardzo zdziwiony. Probowalas obserwowac cykl?
          • elka52 Re: krótkie cykle 18.04.03, 07:43
            I byłam u mojej pani doktor z tym problemem. Była bardzo zdziwiona, ze tak się
            okres skrócił przy douphastonie!!Kazała mi odrzucić wszystkie leki, tj.
            douphaston, zażywać tylko folik, zrobić badanie LH i FSH i czekać co będzie
            teraz.Zobaczymysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka