renia0306 15.02.07, 19:46 Czy za założenie spiralki u państwowego ginekologa trzeba zapłacić? Ile? Mój zażądał sobie 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwisia21 Re: Spiralka państwowo 20.02.07, 20:40 Hej!no niestety taka jest rzeczywistość..Ode mnie też tyle wzięli i powiedziała mi jeszcze, że to tylko za samą spiralkę a zakłada za darmo-z dobrej woli..Ale w sumie na necie znalazłam typ swojej spirali i okazało się że kosztuje ona ok.40 zł...Także sama widzisz jak to niby założenie było państwowo i za darmo a tylko za spiralę zapłaciłam niby..POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Spiralka państwowo 20.02.07, 21:04 Ja -jako podatnik-sponsor twojej spirali - uważam, że stanowczo za mało zapłaciłaś za swoje widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Spiralka państwowo IP: 194.205.246.* 21.02.07, 14:25 a czy berecik zbytnio ci sie nie obsunal na oczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba sasiklapus przestaj sie onanizowac pisaniem na nec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:23 necie. Cholera zawsze jakis zbok sie znajdzie . Tu kobiety maja poważne problemy i nie wtrącaj sie jak nie wiesz o co chodzi, a chodzi o to ,że pazerni lekarze okradaja z ostatniej kasy.Berecik pora uprac , bo brud opada ci na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m zalozenie spirali-panstwowo jest za darmo IP: 194.205.246.* 21.02.07, 13:47 Odpowiedz Link Zgłoś
aga1004 Re: zalozenie spirali-panstwowo jest za darmo 03.03.07, 12:58 zgadza sie jest zadarmo wiem to z wywiadu z lekarzem bo sama chce założyć dostajesz recepte kupujesz i nic wiecej nie placisz Odpowiedz Link Zgłoś
mandy5 Re: zalozenie spirali-panstwowo jest za darmo 04.03.07, 15:36 wkładki nie są "na receptę". Lekarz mówi jaki model wkładki i ewentualnie rozmiar, a ty kupujesz, bądź jeśli nie ma, zamawiasz w aptece. Tylko bardzo ważna rzecz - nie wszyscy lekarze wykonują przed założeniem badania np. wielkości macicy. Jeśli nie masz takiego badania, a lekarz założy ci wkładkę, może dojść do obsunięcia lub innych problemów. Założenie jest refundowane przez NFZ i żaden lekarz nie może żądać od ciebie kasy ( chyba, że zakładasz w gabinecie prywatnym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: zalozenie spirali-panstwowo jest za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:14 Teraz chyba nie ma różnicy lekarz prywatny państwowy. Wszyscy lekarze są prywaciarzami, niektórzy mają podpisane umowy z NFZ i przyjmują czasem w pomieszczeniach byłych państwowych Ośrodków Zdrowia. Sądzę nie chcą zakładać spiralek na koszt państwa, bo mają przyznane określone pule (za małe) pieniędzy z NFZ i wola je wykorzystać inaczej. No i pewnie NFZ nie zapłaci takiemu lekarzowi 300 zł za 10 min zakładania takiej spirali więc prywatnie opłaca się bardziej i tym sposobem jesteśmy zmuszane do płacenia. Odpowiedz Link Zgłoś