Gość: aneta IP: *.hfhrpol.waw.pl 20.02.07, 12:39 O kilku tygodni codziennie mam poczucie zdretwialej reki (prawej). Kiedys czytalam, ze to moze miec zwiazek z chorobami piersi, w tym z nowotworem. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: dretwienie reki 21.02.07, 08:32 Możliwe, chociaż raczej będą to klopoty z kręgosłupem. Drętwienie reki przy raku byłoby chyba w zaawansowanym stadium. Idź do ogolnego, nich Cię wyśle do neurologa, ten powinien chyba zlecić rtg odpowiednij części kręgosłupa i będziesz wiedziala na czym stoisz. A w międzyczasie odwiedź poradnię chorób piersi, niech Ci zrobią mammografię, nalegaj, nawet jeśli nie masz 30 lat. Można chyba zrobic ja też prywatnie, tj, może trzeba mieć skierownie, ale zapłacisz sobie sama, to nie powinien byc wysoki koszt. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ona Re: dretwienie reki IP: 62.89.80.* 21.02.07, 11:44 Zgadzam się z tym co napisała green_land. Ze swojej strony mogę jedynie podpowiedziec, żebyś po zdjęciach RTG i na badaniu u neurologa spytała czy może to byc zespół cieśni kanału nadgarstka... Ja miałam podobną historie, która zaczęła się drętwieniem ręki... długie szukanie, masa badań a potem w miarę najprostsza diagnoza. Życzę zdrowia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś