IP: *.rajskanet.pl 23.02.07, 13:01
co to znaczy ziarenkowcowa flora bakteryjna?
Obserwuj wątek
    • Gość: yellow Re: bakteria? IP: *.chello.pl 23.02.07, 13:57
      nie rozumiem pytania. ziarenkowce to takie "kuliste" bakterie, to chodzi o
      ksztalt. np.paciorkowce sa jak koraliki, paleczki- to wiadomo, gronkowce... itd.
      • Gość: margit.b Re: bakteria? IP: *.rajskanet.pl 23.02.07, 14:24
        a jak sie je leczy w pochwie czym,brałam polseptol,lactovaginal
        • Gość: yellow Re: bakteria? IP: *.chello.pl 23.02.07, 16:05
          a to juz zalezy od lekarza,choc to co piszesz to troche nieprecyzyjne
          rozpoznanie. lactovaginal nie leczy infekcji-tylko uzupelnia kw.mlekowy w
          pochwie(zakwasza srodowisko,dziala oslonowo) natomiast polseptol dzialal
          niespecyficznie na flore bakteryjna- wiec jesli Tobie nie pomogl to moze nalezy
          wykonac posiew i antybiogram-jesli sa bakt.- czyli jakie antybiotyki na nie beda
          dzialac i podac celowany. najlepiej zwroc sie do lekarza. pozdrawiam!
    • Gość: Łydka Re: bakteria? IP: 209.152.185.* 23.02.07, 16:53
      szczerze mówiąc, to taka informacja: ziarniaki to dużo nie mówi uncertain to fakt, że w
      warunkach prawidłowych w środowisku pochwy rozwijają się pałeczki Doderleina
      czyli beztlenowce Lactobacillus, ale jakieś ilości nieszkodliwe ziarniaków też
      są obecne. myślę, że najpewniej w Twoim przypadku byłoby zrobić posiew z
      antybiogramem i dowiedzieć sie, ile jest tych bakterii chorobotwórczych, jak się
      nazywaja i na co są wrażliwe wtedy i leczenie bedzie krótsze i skuteczniejsze.
      Lactovaginalem na pewno nie wyleczysz infekcji bakteryjnej. do tego potrzeba
      silniejszych leków, ale dobranych na podstawie antybiogramu. poza tym Lacto jest
      na odbudowanie flory bakteryjnej PO leczeniu. to już lepiej kup sobie Lacibios
      femina, według mnie jest bardziej skuteczny, chyba dlatego, że w trakcie kuracji
      sie go już łyka, no i oczywiscie wygodniejszy w stosowaniu smile
      • Gość: margit.b Re: bakteria? IP: *.rajskanet.pl 23.02.07, 18:18
        powiem szczerze te dwa leki ,które napisałam przepisało mi dwóch niezależnych
        od siebie ginekologów na podstawie wykonanej cytologii,a brzmi ona tak:komórki
        nabłonka płaskiego,bez cech dyskariozy.k. endocerwikalne(-
        ).Mierna,ziarenkowcowa flora bakteryjna.Obecne pojedyńcze komórki
        kolicytopodobne.Zaznaczam ,że jestem po konizacji z powodu hpv.I nigdy żaden
        lekarz nie zalecał mi pobrania posiewu i antybiagramu ,słyszę to poraz pierwszy
        od Was.
    • Gość: margit.b Re: bakteria? IP: *.rajskanet.pl 24.02.07, 12:50
      proszę o opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka