Gość: Sylwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:46 Mam 14 lat i ostatnio zauwazylam, ze zrobila mi sie jakas kulka wielkosci moze rodzynka jakby w lechtaczce. co mam robic? powiedzec mamie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialadama1979 Re: Pomóżcie! 20.03.07, 08:48 To chyba jest wlasnie lechtaczka. Przy podnieceniu moze sie pogrubiac troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:49 to jest w lechtaczce i wyraznie czuje, ze to kulka, a nie jakies pogrubienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Pomóżcie! 20.03.07, 08:50 Hm... Mopze jakis tluszczak, kaszak czy cos w tym stylu? Od dawna to masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:53 moze z 2-3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Pomóżcie! 20.03.07, 09:07 Ja stawiam na tluszczaka albo jakis zatkany kanalik, nic groźnego, ale mamie bym powiedziala. Jesli sie wstydzisz to powiedz jej ze masz cos krepującego, ale ze mozesz jej opisac, bez pokazywania. I poproś mamę zeby zapytala swojego lekarza co to moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Pomóżcie! IP: *.nowiny.net 20.03.07, 10:18 powiedz, jak najszybciej. Mama niech Cię zabierze do dobrego ginekologa. Jesteś jeszcze bardzo młodziutka, więc może na początek wybierzcie się do lakarza- kobiety. Mama pewnie chodzi do ginekologa, bedzie wiedziała kogo Ci polecić. Nie bój się tam iść z mamą, mama może ci (może, ale nie musi, to zależy od ciebie) towarzyszyć kiedy bedziesz rozmawiała z lekarzem, przedstawiała swój problem, ale na czas badania bedzie już musiała wyjsć z gabinetu, więc nie masz się czego krępować. A taka pierwsza wizyta z kimś bliskim będzie dla Ciebie mniej stresująca. Kiedyś ta wizyta i tak Cię czeka, lepiej żebyś tam poszła z mamą teraz, niż kiedyś sama czy z koleżanką. W Twoim wieku zaczyna chodzić do ginekologa coraz więcej dziewcząt. Lepiej sprawdzić co to jest. A wizyty u ginekologa są bardzo miłe. Ja je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:44 Może mi ktos jeszcze pomóc, wydaje mi sie, ze nie moge czekac, ale nie wiemjak to powiedzec mamie.. mam podejsc i co? Mamo, bo wiesz co? ja mam takie cos na lechtaczce? Podpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: Pomóżcie! 21.03.07, 13:55 no tak wlasnie powiedz że nie wiesz co to jest i boisz sie , tak jak czujesz tak to powiedz mamie nikt na forum ci nie jest w stanie pomóc, musisz poprosic o pomoc kogos zaufanego, a mam to najlepszy wybór śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś