IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 10:08
Czy po wzieciu 21 tabletek nalezy zrobic 6 czy 7 dni przerwy? Na opakowaniu
napisali 7 a lekarz powiedzial mi ze 6? prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Harmonet IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 10:18
      Robisz 7 dni przerwy. Jeśli np. kończysz opakowanie w czwartek to nowe
      zaczynasz dopiero w piątek w przyszłym tygodniu. Pamietaj 7 dni przerwy 8 dnia
      rozpoczynasz nowe opakowanie chyba, że nie stosujasz tabletek w celu
      antykoncepcji.
      PZDR.
    • Gość: mada Re: Harmonet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 11:29
      A czy w ogóle któraś z was mogłaby mo coś powiedzieć o Harmonecie? Niedawno
      zmieniłam tabletki z Cilestu (brałam 2 lata) właśnie na Hramonet, ale biorę go
      dopiero od 4 dni- za krótko, żeby coś powiedzieć. Pamiętam, że kiedy zaczynałam
      brać Cilest miałam duże problemy- codziennie nudności, depresja (napady płaczu)
      itd. A jak jest z Harmonetem? Teoretycznie zawartość hormonów ma mniejszą...
      m
      PS. Tylko dlaczego H. jest taki drogi? A poza tym nawet nie chciało im się
      wypisać dni tygodnia na listku przy każdej pigułce...A to bardzo pomaga.
      Przynajmniej zapominalskim.
    • Gość: Anna Re: Harmonet IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 16:35
      Ja biorę Minulet i kosztuje ok. 26-27zł opakowanie. Wiesz ja nie wiem ile
      kosztują inne pigułki, dlatego nie odpowiem na Twoje pytenie.
      • Gość: mada Re: Harmonet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 22:29
        A ja w Warszawie zapłaciłam ponad 30zł!!!
        W każdym bądź razie byłabym ci wdzięczna za informacje nt. Harmonetu, a
        szczególnie skutków ubocznych (czy miałaś itd)- zob. mój poprzedni post.
        pozdrawiam
        m
        • Gość: Anka Re: Harmonet -skutki uboczne IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 09:21
          Dziewczyny,

dla mnie skutki uboczne przy braniu Harmonetu były bardzo uciążliwe - CAŁKOWITY
          SPADEK LIBIDO!!! Lek też całkowicie hamował wydzielanie śluzu, więc fizycznie i
          psychicznie nie mogłam uprawiać seksu. Brałam go ok. 8 m-cy, teraz robię
          badania hormonalne, by w końcu dobrać odpowiedni lek (w ciągu 2 lat miałam ich
          ze 4, i ciągle ten sam skutek uboczny). Mam już dość! Mam nadzieję, że wyniki
          badań pozwolą dobrać w końcu coś odpowiedniego.
          Na dodatek zauważyłam lekkie żylaki na jednej nodze........
          Nie chcę nikogo straszyć, ale myślę, że za mało mówi się o skutkach ubocznych
          przy stosowaniu tabletek.
    • Gość: monika Re: Harmonet IP: *.retsat1.com.pl 01.12.01, 11:44
      Witamsmile
      Bralam Harmonet okolo 3 miesiecy.Zupelnie mi nie odpowiadal.Bardzo, ale to
      bardzo pogorszyla mi sie cera, czulam sie zle, mialam wrazenie ze waze baaardzo
      duzo (na szczescie to tylko wrzazenie bylosmile ). Teraz zmienilam je na
      microgynon21. Mam nadzieje ze bedzie mi bardziej sluzyl.
    • monika.antepowicz Re: Harmonet 01.12.01, 22:47
      Zgodnie z ulotka należy zrobic 7dniowa przerwe.MA
    • Gość: kolina Re: Harmonet IP: *.kulczyktradex.com.pl 04.12.01, 16:09
      Ja biore te tabletki rok. I tez nie jestem super zadwolona, podobnie jak Anna
      uważam, że te tabletki obniżają libido do pozimu 0! Poniewaz nigdy wczesniej mi
      sie to nie zdarzyło, a z tabletek korzystam z 7 lat- postanowiłam wrócic do
      poprzednich , trzyfazowych. Harmonet ma jedna zalete tzn. bardzo mała dawke
      hormonow
      pzdr
      K.
      • Gość: mada Re: Harmonet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:32
        No to niezle... Coraz bardziej mnie przerazacie...
        Moj narzeczony wyjechal na jakis czas, wiec nie mam jak sprawdzic stanu mojego
        libido wink, ale poki co wlasciwie od 3-4 dnia brania Harmonetu mam plamienie
        (moze to kwestia spadku ilosci hormonow- wczesniej bralam Cilest, ktory ma ich
        wiecej?). No ale, jak mowia wszyscy, w pierwszych miesiacach brania moze
        zdarzyc sie cos takiego. ale dlaczego codziennie?!
        Pozdrawiam
        M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka