Gość: Majka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 10:08 Czy po wzieciu 21 tabletek nalezy zrobic 6 czy 7 dni przerwy? Na opakowaniu napisali 7 a lekarz powiedzial mi ze 6? prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: Harmonet IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 10:18 Robisz 7 dni przerwy. Jeśli np. kończysz opakowanie w czwartek to nowe zaczynasz dopiero w piątek w przyszłym tygodniu. Pamietaj 7 dni przerwy 8 dnia rozpoczynasz nowe opakowanie chyba, że nie stosujasz tabletek w celu antykoncepcji. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Harmonet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 11:29 A czy w ogóle któraś z was mogłaby mo coś powiedzieć o Harmonecie? Niedawno zmieniłam tabletki z Cilestu (brałam 2 lata) właśnie na Hramonet, ale biorę go dopiero od 4 dni- za krótko, żeby coś powiedzieć. Pamiętam, że kiedy zaczynałam brać Cilest miałam duże problemy- codziennie nudności, depresja (napady płaczu) itd. A jak jest z Harmonetem? Teoretycznie zawartość hormonów ma mniejszą... m PS. Tylko dlaczego H. jest taki drogi? A poza tym nawet nie chciało im się wypisać dni tygodnia na listku przy każdej pigułce...A to bardzo pomaga. Przynajmniej zapominalskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Harmonet IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 16:35 Ja biorę Minulet i kosztuje ok. 26-27zł opakowanie. Wiesz ja nie wiem ile kosztują inne pigułki, dlatego nie odpowiem na Twoje pytenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Harmonet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 22:29 A ja w Warszawie zapłaciłam ponad 30zł!!! W każdym bądź razie byłabym ci wdzięczna za informacje nt. Harmonetu, a szczególnie skutków ubocznych (czy miałaś itd)- zob. mój poprzedni post. pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Harmonet -skutki uboczne IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 09:21 Dziewczyny, dla mnie skutki uboczne przy braniu Harmonetu były bardzo uciążliwe - CAŁKOWITY SPADEK LIBIDO!!! Lek też całkowicie hamował wydzielanie śluzu, więc fizycznie i psychicznie nie mogłam uprawiać seksu. Brałam go ok. 8 m-cy, teraz robię badania hormonalne, by w końcu dobrać odpowiedni lek (w ciągu 2 lat miałam ich ze 4, i ciągle ten sam skutek uboczny). Mam już dość! Mam nadzieję, że wyniki badań pozwolą dobrać w końcu coś odpowiedniego. Na dodatek zauważyłam lekkie żylaki na jednej nodze........ Nie chcę nikogo straszyć, ale myślę, że za mało mówi się o skutkach ubocznych przy stosowaniu tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Harmonet IP: *.retsat1.com.pl 01.12.01, 11:44 Witam Bralam Harmonet okolo 3 miesiecy.Zupelnie mi nie odpowiadal.Bardzo, ale to bardzo pogorszyla mi sie cera, czulam sie zle, mialam wrazenie ze waze baaardzo duzo (na szczescie to tylko wrzazenie bylo ). Teraz zmienilam je na microgynon21. Mam nadzieje ze bedzie mi bardziej sluzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Harmonet 01.12.01, 22:47 Zgodnie z ulotka należy zrobic 7dniowa przerwe.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolina Re: Harmonet IP: *.kulczyktradex.com.pl 04.12.01, 16:09 Ja biore te tabletki rok. I tez nie jestem super zadwolona, podobnie jak Anna uważam, że te tabletki obniżają libido do pozimu 0! Poniewaz nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzyło, a z tabletek korzystam z 7 lat- postanowiłam wrócic do poprzednich , trzyfazowych. Harmonet ma jedna zalete tzn. bardzo mała dawke hormonow pzdr K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Harmonet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:32 No to niezle... Coraz bardziej mnie przerazacie... Moj narzeczony wyjechal na jakis czas, wiec nie mam jak sprawdzic stanu mojego libido , ale poki co wlasciwie od 3-4 dnia brania Harmonetu mam plamienie (moze to kwestia spadku ilosci hormonow- wczesniej bralam Cilest, ktory ma ich wiecej?). No ale, jak mowia wszyscy, w pierwszych miesiacach brania moze zdarzyc sie cos takiego. ale dlaczego codziennie?! Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś