Gość: mikusia,,, IP: *.68.91.148.mielec91.tnp.pl 14.04.07, 16:40 czy wyrwanie korzenia bardzo boli ?bo nie mialam chyba jescze nigdy wyrywanego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola_ep Re: korzen 14.04.07, 17:02 > czy wyrwanie korzenia bardzo boli ? W znieczuleniu??? Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikusia,,, Re: korzen IP: *.68.91.148.mielec91.tnp.pl 14.04.07, 17:12 tak w znieczuleniu ,czy sie cos czuje?dzieki za odpowiedz ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: korzen 14.04.07, 17:26 > tak w znieczuleniu ,czy sie cos czuje?dzieki za odpowiedz ,pozdrawiam Byłam tak zestresowana, że chciałam żądać znieczulenia ogólnego )) Ale było fajnie. Nic nie bolało, samo podawnie znieczulenia też było OK. Najlepiej idź do dobrego chirurga stomatologa (mi polecała ortodonta). U mnie były pewne komplikacje (właściwie od razu były do przewidzenia - jak oceniła to lekarka po obejrzeniu RTG i to mnie zestresowało ) i skończyło się na cięciu i szyciu. Ale dla mnie było to bez znaczenia, bo i tak nic nie czułam a zabieg był przeprowadzony sprawnie i szybko. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
wickie Re: korzen 14.04.07, 22:57 To prawda, w znieczuleniu rwanie korzenia nie jest tak bolesne. Trochę nieprzyjemnie czułam się, kiedy znieczulenie przestało działać, nie chodzi o to, że mocno bolało, ale czułam trochę opuchliznę i gojące się miejsce. Ale głowa do góry, jak stomatolog dobry, to nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Wiele zalezy od dentysty 14.04.07, 23:04 Tzw "dobra ręka" potrafi znieczulić pół szczęki na dokładnie tyle, ile potrzeba. Nic nie boli. Jedynie w niektórych przypadkach rwanie jest ciężkie (ja miałam np poskręcane korzenie w ósemkach) i nie tyle bolało, co miałam głupie uczucie majstrowania w szczęce. W sumie śmiesznie to wspominam, bo musiałam trzymać głowę ręką, bo dentysta dwoma rękoma rwał zapierając się nogą o podstawę fotela ) Nic nie bój - jak mnie nie zabolało ani chwilę to raczej nie ma szansy, by przez (dosłownie) sekundę - zabolało Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka,, Re: korzen IP: *.68.91.148.mielec91.tnp.pl 15.04.07, 12:34 dziekuje bardzo za odpowiedzi i pozdrwiam sedecznie wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: korzen 14.04.07, 23:44 Nie boli w trakcie. Chociaż dłutowanie jest nieprzyjemne - takie grzebanie w szczęce, i trochę trwa. Lepiej wspominam rwanie ósemki (sekunda i po krzyku) niż rwanie korzenia, korzonka maleńkiego od piątki - kwadrans grzebania. I po zejściu znieczulenia - mnie bolało porządnie w nocy po więc lepiej zaopatrz się w coś przeciwbólowego. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: korzen 15.04.07, 12:58 najlepiej na takei rwanie isc z RTG korzenia, bedzie bez niespodzianek Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: korzen 15.04.07, 13:25 > najlepiej na takei rwanie isc z RTG korzenia, bedzie bez niespodzianek A ktoś przyjmie bez RTG? Przecież to oczywiste. Nawet jak mój synek miał wyrywaną stałą jedynkę (dodatkową, on miał 6 górnych jedynek ) to chirurg-stomatolog prosił o RTG. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: korzen 15.04.07, 13:53 jak czasem czytam to forum to zdarza mi sie zaczac watpic w sprawy oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś